8.5.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ημερίδα/Ανοικτή Συζήτηση από την Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ»

Σε μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση που οργανώνει η Α ΕΛΜΕ Μεσσηνίας  θα τεθεί επί τάπητος το πρόβλημα των ανισοτήτων στην εκπαίδευση, όπως έχει διαμορφωθεί στην τρέχουσα συγκυρία. Είναι γνωστό ότι προβλήματα ανισοτήτων χαρακτήριζαν την ελληνική εκπαίδευση πολύ πριν την εμφάνιση της οικονομικής κρίσης.
 Με την όξυνση της κρίσης όμως και ειδικά μετά το 2009 τα προβλήματα αυτά οξύνθηκαν υπέρμετρα και οι δυνατότητες αντιμετώπισής τους περιορίστηκαν σημαντικά. 
Έτσι, έχουμε τα τελευταία χρόνια  σημαντική αύξηση στους δείκτες σχολικής εγκατάλειψης και σχολικής αποτυχίας κάθε είδους. Παράλληλα, η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω της αδυναμίας των πιο φτωχών οικογενειών να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους κάποιες φορές ακόμα και τα πιο στοιχειώδη.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι γενικές διαστάσεις του προβλήματος, όπως αυτό εμφανίζεται στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Επίσης, θα εκτεθούν – στο βαθμό του δυνατού- ειδικότερες πλευρές που αφορούν την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το νομό Μεσσηνίας. Τέλος, θα αναζητηθούν λύσεις στα σχετικά προβλήματα στο πλαίσιο της κριτικής παιδαγωγικής.
Εισηγητές θα είναι ο πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ της ΟΛΜΕ Χαραμής Παύλος και ο συγγραφέας –εκπαιδευτικός  Θεριανός Κώστας.
Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει συζήτηση.

Ημερίδα/Ανοικτή Συζήτηση

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος»

Σάββατο 09 Μαΐου 2015, ώρα 12.00 π.μ.

«ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ»


Εισηγήσεις:

Χαραμής Παύλος, Πρόεδρος ΚΕΜΕΤΕ-ΟΛΜΕ

    ΚΡΙΣΗ, ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΑΝΙΣΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟΣ;

Θεριανός Κώστας, Εκπαιδευτικός- Συγγραφέας

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΙΣΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διοργάνωση: Α’ ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου