8.5.15

Σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση οι πέντε τραυματίες από το ατύχημα στον Ασπρόπυργο

Μάχη για τη ζωή δίνουν οι πέντε από τους έξι τραυματίες από την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Κέντρο Εγκαυμάτων του νοσοκομείου «Θριάσιο». 

Η κατάσταση τής υγείας του κρίνεται ιδιαιτέρως σοβαρή, καθώς φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος.

Άλλοι 4 εργάτες νοσηλεύονται, επίσης, διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, σε τέσσερα διαφορετικά νοσοκομεία, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας, στη μονάδα εγκαυμάτων του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς, στη ΜΕΘ του ΠΓΝ Αττικόν και στο Θριάσιο Νοσοκομείο.  

Στο «Θριάσιο» νοσηλεύεται ακόμη ένας τραυματίας από την έκρηξη, με εγκαύματα μερικού πάχους 20%, και οι γιατροί εκτιμούν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα, ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Π. Λαφαζάνης, ύστερα από σειρά συναντήσεων που είχε στον τόπο του δυστυχήματος στον Ασπρόπυργο, ζήτησε άμεση, ταχύτατη, και σε βάθος διερεύνηση της τραγωδίας. «Πρέπει να αποδοθούν, εδώ και τώρα, οι ευθύνες όπου υπάρχουν και να αναδειχθούν τα αίτια για να μπορέσουμε να αποφύγουμε τέτοια συμβάντα στο μέλλον» τόνισε ο υπουργός, εκφράζοντας παράλληλα εκ μέρους της κυβέρνησης την οδύνη του, αλλά και την συμπαράστασή του στους τραυματίες και τις οικογένειές τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου