24.5.15

ΟΙ…ΕΜΠΝΕΥΣΕΙΣ ΜΠΕΡΤΟΥ-ΝΤΟΜΙΓΚΕΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

-Του: Αντώνη .Α. Αντωνόπουλου.
Real fm-pamesports.gr

Τι σου είναι η μπάλα. Μπορεί να σε τρελάνει, να σε στείλει αδιάβαστο, να σου κόψει τα πόδια ,να σε εκθέσει.
Όλοι, οι σχεδόν όλοι προ… χριστού προφήτες, είχαμε καταδικάσει, είχαμε τελειώσει την Σκόντα Ξάνθη πριν καν γίνει ο τελικός .Και όμως, οι Ακρίτες δεν έκαναν τόσες ώρες δρόμο για να υποκλιθούν αμαχητί στην ονομαστική ανωτερότητα του Ολυμπιακού. Μπήκαν στο γήπεδο και από τα πρώτα λεπτά μας έδωσαν σαφή και ξεκάθαρη εικόνα ότι ήθελαν να κάνουν πράξη την κατά κράτος υπεροχή τους έναντι του Ολυμπιακού από πλευράς κινήτρου για την  κατάκτηση του τροπαίου.
Η εικόνα της Σκόντα Ξάνθη μέσα στο γήπεδο για 45΄ηταν υποδειγματική, για σεμινάριο. Απέναντι σε έναν πολύ κακό Ολυμπιακό ,που με άναρχο τρόπο στο παιχνίδι του και αποσπασματικές  και ατομικές προσπάθειες κάποιων παικτών του επιχειρούσε να βρει τρόπο για να απειλήσει του Ακρίτες.
Ο Ρουμάνος τεχνικός της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στήσει με υποδειγματικό τρόπο την ομάδα του, που μέχρι και την περιοχή του Ολυμπιακού λειτουργούσε Ρολόι. Το άγχος; Τα βαριά ποδοσφαιρικά ονόματα ,η έλλειψη καθαρού μυαλού από την πίεση; Κάτι από αυτά , η και όλα μαζί, και η κλάση του Ρομπέρο στέρησαν στη Σκόντα να προηγηθεί στο σουτ του Κλέϊτον στο 25 ,και κυρίως στο 41΄που ο Σολτάνι βρήκε… αέρα μέσα στη μεγάλη περιοχή. Και όταν βρίσκεις αέρα σε τελικό κυπέλλου μέσα στη περιοχή του Ολυμπιακού, μην έχεις απαιτήσεις να μη το πληρώσεις; Εκεί λοιπόν που οι ομάδες ήταν μισή… ανάσα πριν πάνε στα αποδυτήρια, ο δεξιός μπακ της Ξάνθης Μανώλης Μπέρτος που ήταν άψογος για ένα ημίχρονο, έπαθε ξαφνικά… αλτσχάίμερ!!!Άφησε
την θέση του βρέθηκε αμυντικό χαφ και για έναν ανεξήγητο λόγο λειτούργησε ως …επιθετικός του Ολυμπιακού πασάροντας με το στήθος μέσα στη περιοχή στο πιάτο έτοιμο γκολ στον Χάρα που εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Κυριακίδη. Εκεί κόπηκαν τα πόδια όχι μόνο του Μπέρτου που είχε αυτή την πρωτοφανή, περίεργη και παιδαριώδη για επαγγελματία έμπνευση, αλλά ολόκληρης της Ξάνθης. 
Ο Ολυμπιακός στα αποδυτήρια συμμαζεύει τα ασυμμάζευτα μέχρι που στο 63΄μπάινει η σφραγίδα. Ο Τσόρι Ντομίγκεζ, μοιάζει μέσα στο γήπεδο σαν την μύγα μες στο γάλα .Το έχει το παλληκάρι, το ξέρει το αντικείμενο και το δείχνει. Είναι κάτω από το κέντρο ο «Ινδιάνος», και του έρχεται η έμπνευση να τελειώνει. Κάνει σόλο στην αριστερή πτέρυγα και σάντουιτς τους Μπέρτο και Παπαστεριανό, τρυπάει την άμυνα και με δυνατό σουτ και κάνει το 2-0.
Από εκεί και πέρα ήρθε και το κερασάκι από ένα χαρισματικό ποδοσφαιρικό ταλέντο, τον Κώστα Φορτούνη που είχε αντικαταστήσει τον Νταβίντ Φουστέρ .Στημένη μπάλα έξω από την περιοχή και ακούστηκε το γκούπ μέχρι την Σπύρου Λούη για να αναπαυτεί η μπάλα στο δεξί Γ του Κυριακίδη. Και η ταινία με τις εμπνεύσεις ολοκληρώθηκε στο 87΄όταν ο Παντελής Καπετάνος ξεχασμένος από το ύψος του πέναλτι με αριστερό σουτ πέτυχε το γκολ της τιμής. Η σεμνή τελετή ολοκληρώθηκε με αυτές τις καθοριστικές… εμπνεύσεις Μπέρτου και Τσόρι, για να προσθέσει το 27 τρόπαιο ο μέτριος Ολυμπιακός, και η Ξάνθη να κρατήσει τις θετικές εντυπώσεις και την παρακαταθήκη της για το μέλλον και την συνέχεια της από την συμμετοχή σε ένα τελικό κυπέλλου Ελλάδος που ήταν πραγματικοί γιορτή του ποδοσφαίρου .Τι στιγμή μάλιστα που ο Κρητικός διαιτητής Μιχάλης Κουκουλάκης και οι συνεργάτες του πέρασαν απαρατήρητοι. Θεός φυλάξει στην Ελλάδα ζούμε .Και όμως…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου