2.5.15

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ! Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχεται μίνι καύσωνας


Ανεβαίνει η θερμοκρασία - Ερχεται μίνι καύσωνας

Aνεβαίνει σταδιακά η θερμοκρασία με τους μετεωρολόγους να κάνουν λόγο για τον πρώτο μίνι-καύσωνα από την ερχόμενη εβδομάδα. 
Ο υδράργυρος «σκαρφαλώνει» ήδη από σήμερα Σάββατο και θα συνεχίσει και αύριο, Κυριακή, στέλνοντας τους εκδρομείς του τριημέρου της Πρωτομαγιάς στις παραλίες. 
Αναλυτικότερα, σήμερα σε όλη τη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 14 έως 26 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 8 έως 21 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα (στη Δυτική Πελοπόννησο η μέγιστη θα φτάσει τους 24-25 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 23 βαθμούς στην Κρήτη, 15 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές-νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στον Κορινθιακό από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί 6 μποφόρ.
Στην Αττική, αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ και στο Σαρωνικό μετά το απόγευμα από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς.
Κυριακή 03-05-2015:
Η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί και την Κυριακή, με αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν όμβροι στα βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και στα νότια δυτικοί 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα ανεβαίνει σταδιακά.
Η Τρίτη, Η Τετάρτη και η Πέμπτη αναμένεται να είναι οι πιο «καυτές» ημέρες της ερχόμενης εβδομάδας, με τον υδράργυρο να φτάνει μέχρι και τους 35 Βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου