26.5.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Αίτημα ίδρυσης Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Ειδικής Αγωγής

Επίσκεψη στην Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας, προκειμένου να την ενημερώσουν για το αίτημά τους, περί ίδρυσης Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΣΕΚ) Ειδικής Αγωγής στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας.
Ως γνωστόν στα Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. φοιτούν παιδιά με ειδικές ανάγκες από την ηλικία των 14 έως την ηλικία των 20 ετών και η φοίτηση διαρκεί 6 χρόνια. Σύμφωνα με  όσα ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου στην κ. Αλειφέρη, η εξαετής φοίτηση δεν επαρκεί για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών και την κοινωνικοποίησή τους και, μετά την αποφοίτησή τους δεν υπάρχει  περαιτέρω δυνατότητα φοίτησης σε άλλον δημόσιο φορέα.
Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όπως ενημέρωσε την κα Αλειφέρη, αιτείται τη δημιουργία Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στην Π.Ε. Μεσσηνίας και ζήτησε από την Αντιπεριφερειάρχη να στηρίξει το αίτημα αυτό. Επίσης ζητεί παράταση της φοίτησης των παιδιών τους στο ΕΕΕΕΚ μέχρι τη δημιουργία ΣΕΚ Ειδικής Αγωγής.
Η Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι στηρίζει το αίτημά τους και ότι στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου  να επιτευχθεί ο στόχος τους για τη δημιουργία  Δημόσιας Σχολής Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής στην Π.Ε. Μεσσηνίας. Θα θέσει δε το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί απόφαση ενισχυτική προς το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού και Θρησκευμάτων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου