Νέα "τροφή" έδωσε ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας στην υπόθεση που σκανδάλισε την κοινή γνώμη.
Επανήλθε λοιπόν ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Τόσκας προκαλώντας ωστόσο για μια ακόμα φορά καθώς υποστηρίζει πως η αλέ-ρετούρ πτήση του στο Αίγιο με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ κόστισε 302 ευρώ!
Μετά την ανεπιτυχή προσπάθειά του να πείσει για την έκτακτη ανάγκη μετάβασής του στο εργοστάσιο της ΕΑΣ λες και η ρώσικη αντιπροσωπεία έκανε... έφοδο απροειδοποίητα στις εγκαταστάσεις της κρατικής αμυντικής βιομηχανίας, σήμερα με έγγραφο που διαβίβασε στην Βουλή ο κ. Τόσκας υποστηρίζει πως η μετ’ επιστροφή πτήση του στην Αχαΐα διήρκησε 2,7 ώρες και κόστισε μόλις 302 ευρώ. 

«Το κόστος καυσίμων της συγκεκριμένης πτήσης με ελικόπτερο τύπου Α/109 (το οποίο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία) η οποία διήρκησε 2,7 ώρες, ανήλθε στο ποσόν των 302 ευρώ σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πολεμικής Αεροπορίας» αναφέρει χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Άμυνας απαντώντας στο σχετικό ερώτημα του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη ενώ υποστηρίζει πως «καθ όλη την διάρκεια της πτήσης υπήρχε ετοιμότητα άλλων τριών ιπτάμενων μέσων για την εξυπηρέτηση τυχόν αναγκών διακομιδών».

Με την ίδια λογική που προσπαθεί να μας πείσει ότι σχεδόν τρεις ώρες πτήσης με ελικόπτερο κόστισαν στο Δημόσιο μόλις 302 ευρώ ο κ. Τόσκας επιμένει ότι η μετάβασή του στο Αίγιο «προέκυψε ως έκτακτη και επείγουσα, αφού προηγήθηκε συνεννόηση με τον κύριο υπουργό Εθνικής Άμυνας, διότι έπρεπε να συναντηθώ με ρωσική αντιπροσωπεία, η οποία ήδη βρισκόταν στο εργοστάσιο των ΕΑΣ ΑΒΕΕ και έδειξε ενδιαφέρον για επενδύσεις ή παραγγελίες. Η συνάντηση σκοπούσε στην ενημέρωση της εν λόγω αντιπροσωπείας, τόσο από εμένα προσωπικά, όσο και από άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, για τις δυνατότητας των ΕΑΣ προκειμένου να εξεταστεί η δυνατότητα συνεργασίας μας, στο πνεύμα της κυβερνητικής πολιτικής για την ανάπτυξη της αμυντικής βιομηχανίας».

protothema.gr