1.5.15

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Ξεκινά σήμερα το 2o Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων – Εξατομικευμένων Θεραπειών

Ημερομηνία - 01/05/2015 - 02/05/2015 

Χώρος - Hotel Elite City Resort  

Η Ελληνική και Διεθνής Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων – Εξατομικευμένων Θεραπειών σας καλωσορίζει στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριό της με συμμετοχή Διεθνούς κύρους ομιλητών από την αλλοδαπή και την ημεδαπή. 

Συγκεκριμένα του Καθηγητού Φαρμακολογίας και Κλινικής Ογκολογίας κ. Giuseppe Giaccone τ. Προέδρου EORTC Lung Group, τ. Διευθυντού Ερευνητικού Κέντρου του National Cancer Institute (Bethesda – Meryland) απ’ το Πανεπιστήμιο Georgtown της Ουάσιγκτον, ο οποίος στην Τιμητική Τελετή έναρξης του Συνεδρίου θα αναφερθεί στο θέμα: «New Horizons in Treating Lung Cancer». 
Επίσης θα μας τιμήσει με την παρουσία του ο Διδάκτωρ στη Μοριακή Βιολογία και στα Γονιδιώματα, Καθηγητής Jean- Francois Laes από το Βέλγιο ο οποίος θα κλείσει το Συνέδριο στην Τιμητική Τελετή Λήξης με θέμα: «OncoDEEP/ oncoTRACE: A combination of expertises to identify actionabletarget in the tumor, choose treatment and monitor each response from a single non-invasive liquid biopsy».

Η πρόοδος που επιτεύχθηκε τα τελευταία χρόνια στη Μεταφραστική Έρευνα, στη Νανοτεχνολογία- Νανοϊατρική, στο COMPARE Πρόγραμμα του NCI αλλά και σε άλλες προηγμένες ανακαλύψεις από τις διάφορες Θετικές Επιστήμες θα μας επιτρέψει στο μέλλον στην καλύτερη κατανόηση και θεραπευτική χρησιμότητα των στοχευμένων – εξατομικευμένων θεραπειών.

Το Συνέδριό μας θα πραγματευθεί τις νέες ανακαλύψεις στις μοριακά στοχευμένες – εξατομικευμένες θεραπείες στους διάφορους συμπαγείς όγκους. Παράλληλα επειδή οι μοριακά στοχευμένες θεραπείες εμπλέκονται και σε άλλες κλινικές οντότητες θα συζητήσουμε την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις Αιματολογικές κακοήθειες (Λεμφώματα, ΧΜΛ) αλλά και στις καρδιαγγειακές παθήσεις όπως στην Υπέρταση στο Έμφραγμα και στις Μυοκαρδιοπάθειες.

Σας καλωσορίζουμε στην όμορφη πόλη της Καλαμάτας και σας καλούμε να συμμετέχετε διαδραστικά στις εργασίες του συνεδρίου μας με σκοπό την καλύτερη κατανόηση και εξατομικευμένη χρήση των μοριακά στοχευμένων θεραπειών στις διάφορες Νοσολογικές Οντότητες.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής

Γεώργιος Φ. Σαμέλης

Διευθυντής Ογκολογικής Μονάδος ΙΓΝΑ

Πρόεδρος της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας

Μοριακά Στοχευμένων – Εξατομικευμένων Θεραπειών

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου