21.5.15

Δικογραφία εναντίον 24χρονου που προέτρεπε 11χρονη να του στείλει φωτογραφίες της


Δικογραφία εναντίον 24χρονου που προέτρεπε 11χρονη να του στείλει φωτογραφίες της

Δικογραφία τακτικής διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος 24χρονου από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου κοριτσιού.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από καταγγελία μητέρας 11χρονης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστος προσέγγισε την κόρη της, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και μετά από διαδικτυακή συνομιλία που είχαν, την προέτρεψε να του στείλει φωτογραφίες της χρησιμοποιώντας λέξεις και εκφράσεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημέρωσε την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για την καταγγελία και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, καθώς και η χορήγηση των απαραίτητων στοιχείων από τους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου.
Από την αστυνομική και ψηφιακή έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε ως δράστης 24χρονος για τον οποίο προέκυψε ότι αποκτούσε πρόσβαση σε κλειδωμένες συνδέσεις διαδικτύου ανυποψίαστων πολιτών, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα προγράμματα. Ο δράστης, μέσω των συνδέσεων αυτών, προέβαινε σε κακόβουλες πράξεις.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε, χθες το πρωί, στο σπίτι του 24χρονου στην Αθήνα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο συσκευές κινητής τηλεφωνίας μέσω των οποίων συνδεόταν στην ιστοσελίδα, ενώ παραδέχτηκε ότι ήταν αποκλειστικός χρήστης των επίμαχων προφίλ. Σημειώνεται ότι ο 24χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν για συναφή αδικήματα.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου