7.5.15

ΠΑΤΡΑ - ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΣΕ! Συνελήφθη 13χρονος ο οποίος κατηγορείται για 17 κλοπές σε σπίτια


Συνελήφθη 13χρονος ο οποίος κατηγορείται για 17 κλοπές σε σπίτια

Για διακεκριμένες κλοπές, που φθάνουν τις δέκα επτά, κατηγορείται ένας δεκατριάχρονος, ο οποίος συνελήφθη στην Πάτρα, την στιγμή μάλιστα που οδηγούσε ένα ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο. 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο ανήλικος εισέβαλε μαζί με συνεργούς του σε σπίτια και έκλεβε κυρίως χρήματα και κοσμήματα, ενώ σε μία περίπτωση κατηγορείται ότι άρπαξε 50 χρυσές λίρες.
 Το συνολικό όφελος από τις κλοπές, εκτιμάται, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι ξεπερνά τις 24.000 ευρώ.
   Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ο 58χρονος πατέρας του ανήλικου, ο οποίος αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ηθικής αυτουργίας σε διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.
   Ειδικότερα, κατά την διάρκεια περιπολίας που έκαναν οι αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., αργά το βράδυ της περασμένης Τρίτης στην Πάτρα, εντόπισαν τον 13χρονο να οδηγεί το αυτοκίνητο. Όταν τον σταμάτησαν, ο ανήλικος τους ομολόγησε, σύμφωνα με την Αστυνομία, ότι το προηγούμενο βράδυ είχε επιχειρήσει να διαρρήξει σπίτι στην Πάτρα. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί προσήγαγαν τον 13χρονο στην Ασφάλεια Πατρών. Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο ανήλικος, ενεργώντας κατά περίπτωση, από κοινού με δύο ακόμα συνεργούς του, είχε διαπράξει από τις 14 Φεβρουαρίου, έως και τις 4 Μαίου, τις κλοπές.
   Έμπαιναν σε σπίτια, από ανασφάλιστα παράθυρα και πόρτες την ώρα που απουσίαζαν οι ένοικοι και αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και χρήματα.
   Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ο ανήλικος έκανε τις κλοπές εν γνώσει του 58χρονου πατέρα του, στον οποίο παρέδιδε μέρος των κλοπιμαίων, ενώ τα κοσμήματα τα διέθετε σε αγοραστές από περιοχές της Αττικής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου