17.4.15

Bloomberg: Ελλάδα, εμπρός στον δρόμο που χάραξε η…Ζιμπάμπουε!

Στα χνάρια της Ζιμπάμπουε και του Σουδάν οδεύει η χώρα σύμφωνα με τον διεθνή τύπο μετά τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν ότι η Ελλάδα ζήτησε έστω και ανεπίσημα να μην πληρώσει την επόμενη δόση στο ΔΝΤ την προβλεπόμενη ημερομηνία.

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg View και ο αρθογράφος Mark Gilbert σε μια πιθανή αθέτηση των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς το ΔΝΤ «οι περισσότεροι αναλυτές, εκτιμούν ότι η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη για την Ελλάδα. Όσες χώρες θέλουν να μείνουν σεβαστές σε οικονομικό επίπεδο, δεν μπορούν να υπαναχωρήσουν από τις υποχρεώσεις τους προς το ΔΝΤ.Μέχρι τώρα μόνο τρεις χώρες βρέθηκαν σε μια μεγάλη δυσκολία να αποπληρώσουν το ΔΝΤ: το Σουδάν, η Σομαλία και η Ζιμπάμπουε. Θα είναι απίστευτο η Ελλάδα να ενταχθεί στην ίδια κατηγορία με αφρικανικές χώρες»

Και συνεχίζει στο ίδιο άρθρο: «Η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι ένα αποτυχημένο κράτος με τον τρόπο που είναι η Ζιμπάμπουε, αλλά μια προεπιλογή θα σήμαινε πως, όντως, η Ελλάδα οδεύει προς μια αποτυχία. Αυτό θα κατέστρεφε οποιαδήποτε υπόλοιπα εμπιστοσύνης έχουν μείνει στην ελληνική κυβέρνηση, με τη Γερμανία να χάνει την υπομονή της. Ακόμη και αν δεν υπάρχει νομικός μηχανισμός που να ανακαλεί την έννοια του μέλους στην ευρωζώνη, θα γίνει γρήγορα προφανές πως είναι ασυμβίβαστο μια χώρα που έχει πτωχεύσει να παραμένει στο κοινό νόμισμα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου