25.4.15

Αντ. Σαμαράς: Πισωγύρισμα στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε από την Πάτρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς κατηγορώντας την ότι πισωγύρισε την προσπάθεια της εξόδου από την κρίση.
Μιλώντας κατά την πρώτη περιφερειακή προσυνδιάσκεψη του κόμματος, με θέμα το μεταναστευτικό ο κ. Σαμαράς ανέφερε ότι «εμείς είχαμε πετύχει να μας χορηγηθεί προληπτική γραμμή στήριξης» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Κατά τη διακυβέρνησή μας, ποτέ δεν τέθηκε θέμα ανησυχίας πληρωμής μισθών και συντάξεων».

Πρόσθεσε χαρακτηριστικά «εμείς τα διώξαμε αυτά τα φαντάσματα» είπε, για να συμπληρώσει πως «αυτά τα φαντάσματα στοιχειώνουν την οικονομία και καταστρέφουν την εικόνα της χώρας». Ο κ. Σαμαράς υποστήριξε πως η έξοδος από την κρίση ήταν σε εξέλιξη μέχρι τις εκλογές. Εκτίμησε, όμως, ότι η έξοδος είναι ακόμα εφικτή, χωρίς περαιτέρω θυσίες, αλλά με πολιτικές παρεμβάσεις που θα φέρουν ανάσα στον κόσμο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι δεν πρέπει πάνε χαμένες οι θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός.
«Την ελπίδα υποσχέθηκαν και στην απελπισία οδηγούν τη χώρα, η οποία βουλιάζει, καθώς έχει ξεκινήσει ένα κύμα απόγνωσης» είπε ο κ. Σαμαράς, αναφερόμενος στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι «μέσα σε τρεις μήνες φέρνει τη χώρα πάλι κοντά στο κακό, τα ελλείμματα και τη ύφεση», κάνοντας ταυτόχρονα λόγο, για μαθητευόμενους μάγους και ερασιτεχνισμούς.
Αναφερόμενος στις δηλώσεις που έχουν γίνει περί ενδεχόμενου πρόωρων εκλογών, ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε ότι «αν πάνε σε εκλογές θα είναι πλήρης ομολογία ότι δεν κατάφεραν να κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν». «Ζητάνε έγκριση για τη δραχμή» τόνισε προσθέτοντας πως «το μόνο ερώτημα των εκλογών είναι η δραχμή».
Συνεχίζοντας την κριτική του προς την κυβέρνηση, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι «το πρωί μας λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα, το μεσημέρι ότι τα χρήματα βρέθηκαν, το βράδυ ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μισθούς και συντάξεις, την επόμενη ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία» υπογραμμίζοντας πως «πρόκειται για σκωτσέζικο καθημερινό ντους, που δεν έχει συμβεί ποτέ στο τόπο».
Ο κ. Σαμαράς ανέφερε ακόμη, ότι «μπορούμε να βγούμε οριστικά από το μνημόνιο και την κρίση, αρκεί να αλλάξουμε πολιτική». Μάλιστα όπως σημείωσε «αν δεν είχε ανακοπεί η καλή πορεία θα είχαμε ήδη βγει από την κρίση».
Επίσης, ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό ζήτημα, κατηγορώντας την ότι απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση στους μετανάστες. «Υιοθέτησαν την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και μας οδηγούν σε έξοδο από το Σένγκεν» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση τα έχει κάνει μαντάρα».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου