Οι αρχικές του δηλώσεις ήταν ήπιες.
Μετά ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης ξεσπάθωσε για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικέ με τα αποθεματικά των ταμείων και των ΟΤΑ. "Είναι πραξικοπηματικές πράξεις που δεν συμβαδίζουν με τον χαρακτήρα μας και τις αριστερές συνειδήσεις" τόνισε ο βουλευτής που επεσήμανε ότι "δεν υπάρχει ούτε το επείγον ούτε το απρόβλεπτο" που να δικαιολογεί τη στάση της κυβέρνησης.
Εξέφρασε την έκπληξή του- μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και τον Κ.Μπογδανίδη- για την στάση ορισμένων υπουργών που λένε δημοσίως ότι διαφωνούν και υπογράφουν! "Είναι απλό. διαφωνείς, παραιτείσαι! τι είναι αυτά;" αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι επλήγη και το αυτοδιοικητο των ΟΤΑ κάτι που δεν μπορεί να το δεχτεί κανένας.
"Η κυβέρνηση μπορούσε να φωνάξει την ΚΕΔΕ να εξηγήσει τι συμβαίνει και να πάνε συναινετικά! Όχι έτσι! Στο τέλος θα γίνουμε καταντήσουμε Κομανέτσι! Αυτά που κοροιδευαμε κανουμε;" είπε κι αναρωτήθηκε ποια θα είναι η στάση της Ζωής Κωνσταντοπούλου για το θέμα αυτό που έχει πει ότι δεν δέχεται ΠΝΠ.