4.4.15

Ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη


Ασκήθηκαν οι πρώτες ποινικές διώξεις για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Ποινικές διώξεις σε βάρος δύο στελεχών της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων άσκησε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Οι διώξεις που αφορούν παράβαση καθήκοντος κατ΄ εξακολούθηση ασκήθηκαν σε βάρος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και της υπεύθυνης εστίας αλλά και κατ΄ αγνώστων με βάση το πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για καταγγελίες περιστατικών bullying σε βάρος του άτυχου φοιτητή.
Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης κατέθεσαν, στις αρχές της εβδομάδας, συμπληρωματικά για περισσότερες διευκρινίσεις στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου η μητέρα του Βαγγέλη -η κυρία Μαρία Γιακουμάκη- αλλά και ο θείος του Γιώργος Βισδιαδάκης

Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο protothema.gr o θείος του Βαγγέλη, στην κατάθεσή τους, τόσο εκείνος όσο και η μητέρα του νεαρού φοιτητή, δεν είπαν κάτι νεότερο από αυτά που είχαν πει στο πλαίσιο της πρώτης κατάθεσης. Η κυρία Γιακουμάκη επανέλαβε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό ή κάτι που να της είχε προκαλέσει ανησυχία ενώ όπως είπε όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά εκείνος της έλεγε «κάνουμε πλάκα».
Σημειώνεται, τέλος, πως τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί το πόρισμα του καθηγητή Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Θεόδωρου Βουγιουκλάκη, ενώ έχουν ληφθεί, ως γνωστόν, τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων αλλά και οι αναλύσεις του γενετικού υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρός ο άτυχος νέος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου