20.4.15

ΣΤΑ "ΚΑΓΚΕΛΑ " οι δήμαρχοι - Προσφυγή στη Δικαιοσύνη για την «αρπαγή» των αποθεματικών από την Κυβέρνηση !

ΜΕ ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ !!!

Δ. Καφαντάρης Α΄Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ: 
Πράξη απελπισίας που καταργεί την αυτοδιοίκηση - Δεν το επιτρέψουμε

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης την απόφαση της κυβέρνησης να προωθήσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία θα δεσμεύονται υποχρεωτικά τα ταμειακά διαθέσιμα των δήμων, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.
Ο κ. Πατούλης, καλεί την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της να δεσμεύσει στην Τράπεζα της Ελλάδος τα χρήματα των δήμων, ενώ ταυτόχρονα προειδοποιεί ότι σε διαφορετική περίπτωση η ΚΕΔΕ θα προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις, «δημιουργώντας ένα ισχυρό μέτωπο αντίστασης δήμων και εργαζομένων στους ΟΤΑ, στις απαράδεκτες κυβερνητικές μεθοδεύσεις».
Επίσης, προανήγγειλε ότι η ΚΕΔΕ θα προσφύγει άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για να ακυρωθεί δικαστικά η απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, ενώ αύριο συγκαλείται έκτακτο ΔΣ της ΚΕΔΕ, για να καθοριστεί το πλάνο των κινητοποιήσεων στους δήμους.
Ο κ. Πατούλης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι η απόφαση της κυβέρνησης ανατρέπει τον προγραμματισμό των δήμων, θέτει σε κίνδυνο τη χρηματοδότηση της ομαλής λειτουργίας των υπηρεσιών και «αμφισβητεί τη δυνατότητα να ανταποκριθούν οι δήμοι στη μισθοδοσία του προσωπικού, σε βάθος μηνών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου