«Φωτιά» πήρε η Ολομέλεια με τους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ να διαπληκτίζονται με ένταση και όρθιοι στην μέση της αίθουσας

Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος από την θέση του διαμαρτυρόταν έντονα για την προηγούμενη τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση που κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι υπερασπίζεται τις απαιτήσεις των δανειστών.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ να σηκωθούν όρθιοι και με άγριες διαθέσεις να κατευθυνθούν προς το έδρανο του κ. Λοβέρδου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Μετά την σχεδόν δεκαπεντάλεπτη αναταραχή ο κ. Βούτσης ξαναπήρε τον λόγο επαναλαμβάνοντας ότι η αντιπολίτευση στηρίζει τα επιχειρήματα των δανειστών και πρόσθεσε «αν θεωρείτε ότι έχετε μια ασυλία επειδή κρέμεστε σε μειοψηφία του λαού αλλά μέσων της διαπλοκής είστε γελασμένοι».

Ο κ. Βούτσης μάλιστα θεώρησε ότι έχει κλείσει το μικρόφωνό του και γυρνώντας στον  διπλανό υπουργό, του είπε: «ξέρω να χτυπάω εγώ ρε μαλ..κα»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει «σκηνικό ρήξης. Αν ετοιμάζεστε να πηδήξετε από το αεροπλάνο εμείς δεν θα γίνουμε αλεξίπτωτο».

Η κυρία Ραχήλ Μακρή τον διέκοπτε με παρεμβάσεις εκτός μικροφώνου με αποτέλεσμα να της απαντήσει «εχετε ζαλιστεί από τις πολλές πιρουέτες. Πηγαίνετε να κάνετε καμια φωτογράφηση».


protothema.gr