20.4.15

ΤΑ ΜΟΙΡΑΣΤΙΚΑΝ ΟΛΑ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΚΑΙ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Του: Αντώνη Αντωνόπουλου
Real fm-pamesports.gr

Πέρα από την παράδοση και τα στατιστικά (Στα 20 ματς από 7 νίκες για κάθε ομάδα και 6 Ισοπαλίες)όλοι γνωρίζαμε εκ των προτέρων ότι θα γινόταν δύσκολο παιχνίδι στο Περιστέρι ανάμεσα σε Ατρόμητο και ΠΑΣ Γιάννενα. Δύσκολο και για τις δυο ομάδες, γιατί και οι δύο διαθέτουν υψηλού επιπέδου τεχνικά και όχι μόνο χαρακτηριστικά. 
Φρόντισαν και το επιβεβαίωσαν και οι δυο ομάδες μοιράζοντας ημίχρονα, γκολ και βαθμούς. Και αν σε αυτό το ματς ο Ατρόμητος και για λόγο έδρας ήθελε να εκμεταλλευτεί και να κερδίσει ο ΠΑΣ Γιάννενα δεν ήθελε να χάσει ώστε να διατηρήσει την θέση που έχει κατακτήσει εντυπωσιακά στο φετινό πρωτάθλημα, και εν όψει του φίνις που τον περιμένει δυσκολότερο πρόγραμμα έναντι του Ατρόμητου στο κυνήγι των πλέι-οφ. 
Στο πρώτο ημίχρονο ο γηπεδούχος Ατρόμητος μπήκε δυνατά πίεσε και επιχείρησε να γίνει κυρίως με τον Ναπολεόνι απειλητικός στην  περιοχή του Βελλίδη. Ο εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο και προσεκτικός σε όλες του τις Γραμμές ΠΑΣ Γιάννινα από τον Γιάννη Πετράκη με καλή κυκλοφορία ,αλληλο-καλύψεις γινόταν εξ αρχής επικίνδυνος στις κόντρα επιθέσεις .
Η κακή λειτουργία των χαφ του Ατρόμητου Δημούτσου, Ουμπιντες, Κατσουράνη έδωσαν την ευκαιρία στον ταχύτατο Τσάβες με τις βοήθειες των Ιλιτς και Μανιά να ταλαιπωρήσουν το έμπειρο κεντρικό δίδυμο των γηπεδούχων Φυτανίδη-Λαζαρίδη και να το εκθέσουν στο 13΄όταν πίσω από την πλάτη τους από μπαλιά του Ναδάλες ο Τσεβες στη κίνηση με δυνατό πλασέ –πάγωσε το Περιστέρι(0-1).Μέχρι το τέλος του ΑΉ ημιχρόνου ο ΠΑΣ ήταν κυρίαρχος και ο Ναπολεόνι είχε χαθεί στις αμυντικές συμπληγάδες των φιλοξενούμενων. 
Το βλέπαμε εμείς δεν θα το έβλεπε ο προπονητής του Ατρόμητου Νίκος Νιόμπλιας; Έβγαλε τον Δημούτσο και πέρασε τον Υψηλόσωμο ανάση Παπάζογλου δίδυμο του Ναπολεόνι στην επίθεση. 
Ο Γιάννης Πετράκης δεν σκέφτηκε καν και περνά στο κέντρο της άμυνας τον Μπέριο ,βεντούζα του Παπαζογλου. Ο Ατρόμητος πολιόρκησε και έπαιζε στο μισό γήπεδο τον ΠΑΣ Γιάννενα, με χαμένες ευκαιρίες κάποιες εκ των οποίων με σοβαρές προϋποθέσεις για γκολ. 
Η κλεψύδρα του χρόνου πλησίαζε στο τέλος και εκεί που ο ΠΑΣ Γιάννενα εντυπωσίαζε και αμυντικά, ο Πίτου Γκαρσία είχε διαφορετική άποψη. 
Στο 83΄ξυπναει από τον αγωνιστικό του λήθαργο και πιάνει ένα φοβερό σουτ από 35 μέτρα και ισοφαρίζει το ματς για να γλυτώσει από καρδιακά επεισόδια τον Σπανό αλλά και αρκετούς άλλους στις εξέδρες του δημοτικού σταδίου Περιστερίου. 
Το ματς τελείωσε με τις δυο ομάδες να μοιράζονται  ημίχρονα γκολ, βαθμούς ,εντυπώσεις ,δικαία ,επιβεβαιώνοντας πλήρως τόσο τα εξαιρετικά ποιοτικά τους χαρακτηριστικά ,αλλά και την παράδοση που υπάρχει στα μεταξύ τους παιχνίδια, διατηρώντας ανοιχτό το ενδιαφέρον στη μάχη των πλει-οφ. 
Με τους Περιστεριώτες σαφώς να βρίσκονται σε πλεονεκτικότερη θεωρητικά θέση λόγο ευνοϊκότερου προγράμματος .Δεν παίζουν μπάλα όμως οι θεωρίες, αλλά οι ομάδες μέσα στα γήπεδα. Και το ταμείο φυσικά θα γίνει στο τέλος. 
Πάντως οι 4.000 φίλοι της μπάλας που πήγαν στο Δημοτικό του Περιστερίου ικανοποιήθηκαν για το αντίτιμο του εισιτηρίου τους .

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου