17.4.15

ΟΜΟΡΦΟ ΘΕΑΜΑ - Και πάλι ανεμοπτεριστές στην Καλαμάτα

Οι ανεμοπτεριστές επανέρχονται στην Καλαμάτα και θα προσφέρουν από σήμερα όμορφο θέαμα, προβάλλοντας την πόλη και την περιοχή μας. 
 
Η πρώτη συνάντηση της χρονιάς πραγματοποιείται από τις 17 έως και τις 19 Απριλίου 2015, από τη Σχολή Freedom Paragliding του Διονύση Βλασόπουλου 
και η δεύτερη από τις 24 έως και τις 26 Απριλίου από τη Σχολή Oxygen Paragliding του Βαγγέλη Σταμέλου.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι Σχολές πραγματοποιούν σεμινάριο χειρισμού επικίνδυνων καταστάσεων, κάτι που κάνει εντυπωσιακές τις πτήσεις τους για όσους τις παρακολουθούν.
 
Από την πίστα της Άνω Βέργας, στην κατασκευή της οποίας έχει συμβάλει ο Δήμος Καλαμάτας, οι πιλότοι απογειώνονται με τη βοήθεια του ανέμου, μετεωρίζονται και έχουν την ευκαιρία να εξασκηθούν σε χειρισμούς επικίνδυνων καταστάσεων (λόγω της άμεσης γειτνίασης βουνού και θάλασσας και του μεγάλου υψομέτρου) υπό την καθοδήγηση των προπονητών τους. Η προσγείωση γίνεται στο τέρμα της οδού Ναυαρίνου. Η πτήση καλύπτει υψομετρική διαφορά 940 μέτρων.
 
Οι ανεμοπτεριστές προτιμούν την Καλαμάτα λόγω της υψομετρικής διαφοράς, του υψηλού δείκτη δυσκολίας της πτήσης, της διαμόρφωσης του γεωγραφικού αναγλύφου, των ήπιων καιρικών συνθηκών που συνήθως επικρατούν και της ύπαρξης της πίστας για τις συναντήσεις τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου