20.4.15

Η «Ώρα του Πολίτη» στα αστυνομικά τμήματα

Σε εφαρμογή μπαίνει πιλοτικά απο σήμερα, μία απο τις καινοτόμες δράσεις, του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που είχε αναγγήλει ο αναπληρωτής υπουργός Γιάννης Πανούσης, στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και κυρίως της οικοδόμησης σχέσης φιλιας και εμπιστοσύνης, που προωθεί, μεταξύ πολιτών και αστυνομίας.

Πρόκειται για την «Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων», που σε πρώτη φάση θα εφαρμοστεί πιλοτικά σε 14 αστυνομικά Τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα.

Το πρόγραμμα εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και προβλέπει οτι, δύο φορές το μήνα, οι διοικητές των αστυνομικών τμημάτων, μετά από προηγούμενη συνεννόηση, θα δέχονται στο γραφείο πολίτες, φορείς και κοινωνικούς εταίρους, προκειμένου να διατυπώνονται και να συζητούνται διάφορα θέματα, προτάσεις, επισημάνσεις και απόψεις για ζητήματα που αφορούν στη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας. Σε περίπτωση που η υπόθεση αφορά άλλη υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας ή άλλο φορέα θα διαβιβάζεται αρμοδίως για περαιτέρω χειρισμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου