Μια επιτροπή «σοφών», που θα μελετήσει τις οικονομικές πολιτικές που εφαρμόσθηκαν την τελευταία πενταετία, φαίνεται ότι θα προκύψει ως καρπός σχετικής πρωτοβουλίας που ανέλαβε η βουλευτής της Ν.Δ., Ντόρα Μπακογιάννη.

Με επιστολή που απηύθυνε προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και κοινοποίησε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, τον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, τον γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και τους προέδρους των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, η κ. Μπακογιάννη εκφράζει την άποψη ότι η εξεταστική επιτροπή για τα Μνημόνια, η συγκρότηση της οποίας θα συζητηθεί τη Δευτέρα στη Βουλή, δεν μπορεί να ελέγξει τα αποτελέσματα των πολιτικών που ασκήθηκαν την τελευταία πενταετία στη χώρα και θα προκαλέσει ένταση στην πολιτική ζωή. Ετσι, προτείνει τη σύσταση επιτροπής διεθνώς αναγνωρισμένων οικονομολόγων, που θα απαρτίζεται από διακεκριμένους επιστήμονες, όπως π.χ. τον καθηγητή Χριστόφορο Πισσαρίδη, η οποία θα μελετήσει τις αδυναμίες των οικονομικών πολιτικών που εφαρμόσθηκαν το διάστημα αυτό.

Ο πρωθυπουργός, απαντώντας στην «αγαπητή Ντόρα», όπως προσφωνεί την κ. Μπακογιάννη, υπεραμύνεται της επιλογής για σύσταση Εξεταστικής, αποδέχεται, ωστόσο, και την παράλληλη σύσταση της επιτροπής «σοφών». Από την πλευρά της Ν.Δ. αναφέρθηκε ότι η πρόταση θα αξιολογηθεί.
kathimerini.gr