4.4.15

Άντρο διακίνησης ηρωίνης καταυλισμός τσιγγάνων στην Αγία Τριάδα Καλαμάτας

Πολύμηνη έρευνα της Αστυνομίας είχε ως αποτέλεσμα την εξάρθρωση δύο εγκληματικών οργανώσεων, για διακίνηση ηρωίνης, σε περιοχές της Πελοποννήσου και την Αττική. 
 Για το λόγο αυτό, την Παρασκευή, έγινε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μεσσηνία, με τη συμμετοχή δικαστικών λειτουργών.
Συνολικά, συνελήφθησαν 23 άτομα, εκ των οποίων τα είκοσι ένα είναι μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ τα άλλα δύο κατηγορούνται για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εκατόν είκοσι τρία άτομα, τα οποία κατηγορούνται για κακουργηματικές ή πλημμεληματικές παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Σύμφωνα με την αστυνομία, απώτερος σκοπός των εγκληματικών οργανώσεων ήταν η διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ηρωίνης, σε διάφορους χρήστες σε περιοχές της Πελοποννήσου και της Αττικής, ενώ δραστηριοποιούνταν μέσω του καταυλισμού όπου διέμεναν στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας.
Από την παράνομη δραστηριότητά τους οι δράστες αποκόμιζαν σημαντικά χρηματικά ποσά. Συγκεκριμένα, το χρονικό διάστημα από την 21.1.2015 έως την σύλληψή τους, προκύπτει ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων είχαν διακινήσει συνολικά πάνω από εννέα κιλά ηρωίνης, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος που αγγίζει τις 170.000 ευρώ.
Οι συλληφθέντες, με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καλαμάτας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου