16.4.15

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 4% εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ του 36%

Από την επομένη των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί στον εσωτερικό πολιτικό πεδίο, κυρίως γιατί απέναντι του βρίσκονται ένα μάτσο αποτυχημένοι ή ελάχιστα χαρισματικοί πολιτικοί αρχηγοί.
Τις τελευταίες μέρες όμως, φαίνεται ότι αναδύεται μια πολιτική δύναμη η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στον ΣΥΡΙΖΑ του 36%: πρόκειται για τον αριστερίστικο ΣΥΡΙΖΑ του 4%.

Παραθέτω ένα απόσπασμα από το ρεπορτάζ της Καθημερινής για το τι ψηφίστηκε απόψε στη Βουλή από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες:
(...)Η συζήτηση, την οποία παρακολουθούν από κοντά συγγενείς θυμάτων της τρομοκρατίας, συνεχίζεται επί των άρθρων και θα ολοκληρωθεί με την τελική ψηφοφορία αύριο Παρασκευή το απόγευμα.  
Αφορμή για τη μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, αποτελούν: Αφενός διάταξη η οποία εφαρμοζόμενη θα οδηγήσει σε αποφυλάκιση του Σάββα Ξηρού. Και αφετέρου, υπουργικές και βουλευτικές (του ΣΥΡΙΖΑ) τροπολογίες, μέσω των οποίων επιχειρούνται η μετατροπή της προφυλάκισης σε «κατ’ οίκον περιορισμό» για συγγενείς κατηγορουμένων για διάφορα αδικήματα, καθώς και η κατάργηση του «κουκουλονόμου» και του νόμου για αναγκαστική λήψη στοιχείων DNA. Αίσθηση, μάλιστα, ως προς το τελευταίο προκάλεσε η αποστροφή της ομιλίας του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ν. Παρασκευόπουλου, ότι η ρύθμιση για τους συγγενείς προέκυψε ως ανταπόκριση κοινωνικού αιτήματος της συγκυρίας. Η «συγκυρία», ως γνωστόν, σημαδεύεται από κινητοποιήσεις «αλληλέγγυων» προς τους εξεγερμένους των φυλακών, κορυφαία εκδήλωση των οποίων είναι η συνεχιζόμενη κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών.(...)
Η φωτογραφική διάταξη αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού, εκτός του ότι αποτελεί μια σχεδόν πραξικοπηματική παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, ικανοποιεί ένα σημαντικό ποσοστό των στελεχών του κόμματος ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν λέει απολύτως τίποτα στην ελληνική κοινωνία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με την ξεκάθαρη κυβερνητική ανοχή στο πάρτι του μαύρου όχλου ανά την επικράτεια με πρώτα θύματα τα δημόσια πανεπιστήμια.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν τεράστιο λάθος αν πιστεύουν ότι έφτασαν  στο 36% επειδή ξαφνικά βρέθηκαν εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνας που αποδέχθηκαν την αριστερίστικη ατζέντα του 4%. 
 
Σκάβουν τον ίδιο τους τον λάκκο αν πιστεύουν ότι η ελληνική κοινωνία θα τους ακολουθήσει στην ικανοποίηση ονειρώξεων που έθρεψαν γενιές περιθωριακών αριστερών στα φοιτητικά αμφιθέατρα.

Το μόνο που θα πετύχουν στο τέλος θα είναι να καταστήσουν πολιτικά δημοφιλή και πικρά αναγκαία την πιο σκληρή εκδοχή της ελληνικής Δεξιάς που θα έχει εμφανιστεί στα μεταπολιτευτικά χρονικά, πόσο μάλλον αν επιλέξουν και τη ρήξη με τους εταίρους.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου