21.4.15

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Ιπποδρομίες στο Πλατύ, την Πέμπτη 23 Απριλίου, στη μνήμη του Αγίου Γεωργίου


platu-ippikoi-agwnes 3

Στις 23 Απριλίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθούν ιπποδρομίες στο Πλατύ, αμέσως μετά τη λήξη της θρησκευτικής πανήγυρης στο εξωκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. Θα έχουν προηγηθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, με την ευκαιρία της μνήμης του Αγίου Γεωργίου.
Στις ιπποδρομίες, για την τέλεση των οποίων χορηγήθηκε άδεια από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και θα διεξαχθούν με την ηθική και υλική υποστήριξη του Δήμου Καλαμάτας, θα λάβουν μέρος ντόπια άλογα, μιγάδες και καθαρόαιμα ιπποδρόμου. Θα απονεμηθούν στους νικητές κύπελλα, αναμνηστικά μετάλλια και θα δοθούν χρηματικά βραβεία.
Η εκκίνηση κάθε ιπποδρομίας θα γίνει από τον Άγιο Γεώργιο με κατεύθυνση προς το χωριό, σύμφωνα με το έθιμο που χρονολογείται από την εποχή της Τουρκοκρατίας. Ο ιππόδρομος έχει ετοιμασθεί με μηχανήματα του Δήμου Καλαμάτας.
Η διοργάνωση και η διεξαγωγή των αγώνων πραγματοποιούνται από ειδική επιτροπή, που ορίσθηκε με απόφαση του Δημάρχου.
Οι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή μπορούν να υποβάλουν αίτηση στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Πλατέος, Νικόλαο Νίκα, μέχρι απόψε 20 Απριλίου 2015 και ώρα 20.00, στο δημοτικό κτήριο Μάντζειο, όπου θα γίνει και η κλήρωση κατανομής των ίππων σε κούρσες.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου