Το μυστήριο που η λύση του μπορεί να αλλάξει όσα μέχρι σήμερα γνωρίζαμε και να ανατρέψει τις βάσεις του πολιτισμού μας μια για πάντα απαντά η NASA αφού κατ 'όπως φαίνεται όχι μόνο πιστεύει πως δεν είμαστε μόνοι στο Σύμπαν αλλά  υπολογίζει να το εξακριβώσει μέχρι το 2025 έχοντας βρει ίχνη εξωγήινης ζωής.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις μίας εκ των επικεφαλής των επιστημονικών ομάδων της NASA, την Δρ. Ellen Stofan, μέσα στην επόμενη δεκαετία θα βρούμε ισχυρές ενδείξεις για ζωή σε άλλους πλανήτες πέρα από την Γη, ενώ οι αδιάσειστες αποδείξεις εξωγήινης ζωής εκτιμάται ότι θα έρθουν εντός των επόμενων 20 με 30 χρόνων.

Η NASA φέρεται να έχει έτοιμο πλάνο αναφορικά με το πού θα αναζητήσει εξωγήινη ζωή, ενώ η υπάρχουσα τεχνολογία αποδεικνύεται σε πολλές περιπτώσεις επαρκής για τις αναζητήσεις αυτές. Μάλιστα, η Δρ. Ellen Stofan, φαίνεται πως δεν είναι η μόνη που πιστεύει τον ερχομό των εξελίξεων αυτών αφού και πολλές άλλες φωνές μέσα στη NASA πιστεύουν ότι δεν απέχουμε πολύ από την εποχή της συνταρακτικής αποκάλυψης ότι υπάρχει και αλλού ζωή στο Σύμπαν.

Σε πρώτη φάση, οι εκτιμήσεις αναφέρουν πως η ζωή μπορεί να βρίσκεται σε υγρούς πλανήτες ή ακόμα και σε δορυφόρους μεγάλων πλανητών του Ηλιακού μας συστήματος, με την Ευρώπη που βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Δία, να αποτελεί έναν από τους πιο πιθανούς υποψήφιους, καθώς κρύβει έναν τεράστιο ωκεανό σε υγρή μορφή, στοιχείο που είναι πάντοτε θετικό στην ανάπτυξη κάποιας μορφής ζωής.

Newsbeast