30.3.15

Αιτία πολέμου το δημοσίευμα - Το πρόστιμο, η ρύθμιση και το περίεργο σχόλιο

Αιτία πολέμου χαρακτηρίζει ένας κορυφαίος επιχειρηματικός παράγοντας της χώρας το εμπρηστικό σχόλιο που δημοσιεύτηκε σε παραπολιτική στήλη της εφημερίδας των “Νέων”. 

Όπως μου αποκάλυψε καλά πληροφορημένη πηγή η πρόκληση δεν πρόκειται να μείνει χωρίς απάντηση ενώ η διαφαινόμενη σύγκρουση δεν αποκλείεται να επιταχύνει τις εξελίξεις όσον αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς του MEGA.
To επίμαχο δημοσίευμα αφορούσε πρόστιμο – μαμούθ που είχε επιβληθεί σε πετρελαϊκή εταιρεία με το πρόσχημα ότι είχε προβεί σε ύποπτες τριγωνικές συναλλαγές.
 Βέβαια από τα στοιχεία που προσκόμισε η εταιρεία στις ελεγκτικές αρχές το υπουργείο Οικονομικών αναγκάστηκε να ακυρώσει το πρόστιμο.
Το περίεργο είναι ότι η εφημερίδα επαναφέρει με καθυστέρηση ετών ένα ζήτημα για το οποίο δεν υπήρξε καμία αντίδραση την περίοδο κατά την οποία συντελέστηκε η σχετική ρύθμιση.
Το επίμαχο δημοσίευμα που πυροδοτεί άγρια κόντρα ανάμεσα στο συγκρότημα Ψυχάρη και τον κορυφαίο επιχειρηματικό παράγοντα έχει ως εξής:
“…Το μεγάλο θέμα της ημέρας είναι η ψήφιση στο νομοσχέδιο για τις 100 δόσεις της διάταξης η οποία απαγορεύει δια ροπάλου τις λεγόμενες τριγωνικές συναλλαγές (για τους επαΐοντες περί αυτά, πρόκειται για τη μητέρα της μεγάλης φοροδιαφυγής).
Όπως μου έδωσε να καταλάβω χθες σοβαρός κυβερνητικός παράγων ο οποίος είναι γνώστης τού τι συμβαίνει στα πέριξ, από Ελευσίνα μέχρις Αγίους Θεοδώρους, η ψήφιση της διάταξης μπορεί να επαναφέρει στο προσκήνιο προς εξέταση, και επιβολή των νόμιμων κυρώσεων, αυτά που η γαλαντόμος κυβέρνηση Σαμαρά χάρισε μια καλοκαιρινή νύχτα του 2014 σε ορισμένους μεγαλοσχήμονες.
Ήταν μια τροπολογία – θυμίζω – που ψηφίστηκε «άγρια μεσάνυχτα» από ελάχιστους μυημένους στο κόλπο βουλευτές της τότε συμπολίτευσης και το δώρο αποτιμήθηκε στο 1,5 δις ευρώ!
Η τροπολογία η οποία είχε γίνει προσπάθεια να ψηφιστεί και το καλοκαίρι του ΄13, αλλά δεν τα κατάφεραν τότε οι εμπνευστές της (δεν είχε στηθεί σωστά το κόλπο), ψηφίστηκε το καλοκαίρι του ΄14, απούσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης επίσης όλως τυχαίως.
Για να δούμε, τώρα.
(Υπόσχομαι ότι θα παρακολουθώ το θέμα εκ του σύνεγγυς. Ενάμισι δις δωράκι αυτό τον καιρό; Ε, όχι).”

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου