29.3.15

Μεσσηνία: Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που διέπραττε ληστείες στο Δήμο Πύλου - Νέστορος και Τριφυλία

Εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε σπίτια στη Μεσσηνία και είχε ληστέψει ηλικιωμένα άτομα τις τελευταίες ημέρες σε χωριά της Πύλου και της Τριφυλίας εξάρθρωσε η αστυνομία.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις ληστειών και κλοπών, ενώ συνελήφθησαν στην Καλαμάτα, κατά τη διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, τρεις Αλβανοί 42, 29 και 23 ετών, όλοι τους μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Σε βάρος τους, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, καθώς και για παράβαση του νομού για τα όπλα και τους αλλοδαπούς, η οποία περιλαμβάνει άγνωστο αριθμό συνεργών τους.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας εξακριβώθηκε ότι η ομάδα των Αλβανών, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη ληστειών και κλοπών σε σπίτια που διέμεναν κυρίως ηλικιωμένα άτομα.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, κυρίως κατά τις νυχτερινές ώρες, αφού επέλεγαν προσεκτικά τους «στόχους» τους έμπαιναν στα σπίτια από ανασφάλιστα σημεία ή διαρρηγνύοντας παράθυρα και πόρτες.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, προέκυψε ότι, από τις 16 έως και τις 27 του τρέχοντος μήνα, διέπραξαν έξι ληστείες και κλοπές σε βάρος κυρίως ηλικιωμένων ατόμων, σε χωριά της Τριφυλίας και της Πύλου.

Επιπλέον, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι που διέμεναν οι τρεις Αλβανοί, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν, τρία μαχαίρια, πέντε κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 85 ευρώ, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, διαρρηκτικά εργαλεία, τέσσερα ζευγάρια γάντια και κοσμήματα.

Οι συλληφθέντες, που εκτός των άλλων διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στη χώρα, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση, προκειμένου να εξακριβωθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου