13.3.15

Βενιζέλος: Οριστικά τέλος από την ηγεσία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ


Βενιζέλος: Οριστικά τέλος από την ηγεσία στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ

Η θητεία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρόκειται να ολοκληρωθεί αμετάκλητα, δήλωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην κοινή συνεδρίαση του ΠΣ, της ΚΟ και της Γραμματείας της Δημοκρατικής Παράταξης, με θέμα την πορεία προς το πολιτικό- προγραμματικό Συνέδριο του κόμματος, ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Το συνέδριο που έχει προκηρυχτεί για τις 15 - 17 Μαΐου, είναι, συμφωνα με τον κ. Βενιζέλο «ένα συνέδριο που σύμφωνα με το καταστατικό είναι έκτακτο και σύμφωνα με το περιεχόμενό του, όπως το έχουμε ορίσει, είναι ένα συνέδριο πολιτικό, αξιακό, προγραμματικό, ανοικτό».
Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι στο συνέδριο ολοκληρώνεται αμετάκλητα η θητεία του ως προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δεν ανανεώνεται. Υπογράμμισε ακόμη ότι τα μόνα ex officcio μέλη του συνεδρίου θα είναι τα μέλη της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής, τη σύνθεση της οποίας είχε παρουσιάσει, όπως είπε, στην ΚΕ προ ημερών.
Στόχος, συνέχισε, είναι να ανοίξει νέο αυθεντικό ηλεκτρονικό μητρώο με σεβασμό σε όλα τα ιστορικά στελέχη που θα προσκληθούν να ανανεώσουν και να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους στο ΠΑΣΟΚ. Ανέφερε ότι οι τρεις ατζέντες που πρέπει να ανοίξουν αφορούν στην εθνική ανασυγκρότηση, την ανασυγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης, της κεντροαριστεράς και την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι τώρα πρέπει να οργανωθούν τα κλιμάκια και αναζωπυρώσουμε τις οργανώσεις. Ανέφερε ότι η εισήγησή του έχει εγκριθεί από την ΚΠΕ και υπήρξαν πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, αλλά και ότι χρειάζονται κι άλλα κείμενα και πως στον προβληματισμό μπορεί να συμβάλει ο ηλεκτρονικός διάλογος μέχρι το συνέδριο.

Είπε ακόμη: «Έχουμε λίγο-πολύ προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή συνέδρων και μετά για την άμεση εκλογή του νέου προέδρου όπως έχουμε όλοι δεσμευτεί».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου