30.3.15

Ε.Βενιζέλος: Ηρθατε να μας ζητήσετε και τα ρέστα για τα δημαγωγικά σας ψεύδη


Βενιζέλος: Ηρθατε να μας ζητήσετε και τα ρέστα για τα δημαγωγικά σας ψεύδη

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης και των διαπραγματευτικών χειρισμών της εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος στην Βουλή. Μιλώντας κατά την ειδική συνεδρίαση που προκάλεσε ο πρωθυπουργός Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για «ρηχά επικοινωνιακά παιχνίδια εσωτερικής κατανάλωσης» αλλά και για «παραβίαση νομοθετικών λειτουργιών της Βουλής», καθώς η κυβέρνηση δεν έφερε την συμφωνία με τους εταίρους στο κοινοβούλιο.
Μάλιστα την κατηγόρησε ότι την έκρυβε για να μην φανεί ότι «της πήραν μέσα από τα χέρια» τα 11,5 δις. ευρώ του ΤΧΣ. «Ωραία σκληρή διαπραγμάτευση…», είπε δηκτικά ενώ αναφορικά με το κάλεσμα Τσίπρα προς την αντιπολίτευση να συστρατευθεί στην εθνική προσπάθεια διαπραγμάτευσης, πρόσθεσε: «Ήρθατε  να μας ζητήσετε τα ρέστα για τα δημαγωγικά σας ψεύδη».
«Χρωστάτε την υπόστασή σας στην αντιμνημονιακή ψευδολογία πάνω στις πλάτες της δικής μας υπευθυνότητας», είπε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «ζείτε τώρα την σκληρή διαπραγμάτευση, σκεφτείτε τι γινόταν το 2011 και το 2012», ενώ εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνηση καθώς «επιδείνωσε όλα τα μεγέθη παίζοντας ένα επικίνδυνο παιχνίδι».
«Έχουμε επαναφορά αγωνίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τις δηλώσεις των στελεχών της για grexit», σημείωσε ο αρχηγός του ΠαΣοΚ, υπογραμμίζοντας ότι η κυβέρνηση «δεν έχει ούτε κοινωνική εντολή ρήξης ούτε κοινοβουλευτική πλειοψηφία νομιμοποίησης», ενώ την κάλεσε «να μην παίζει με το εθνικό συμφέρον».

Το Βήμα

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου