21.3.15

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Του Αντώνη. Α. Αντωνόπουλου

-Στο άκουσμα ότι ο ΟΦΗ αποσύρεται από το πρωτάθλημα και θα καταλήξει στην Γ εθνική κατηγορία, δεν ένοιωσα έκπληξη αλλά θλίψη. Δεν ένοιωσα έκπληξη γιατί ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι θα είχε αυτή την κατάληξη η ιστορική ομάδα της Κρήτης, είχε φανεί κάτι τέτοιο τα τελευταία χρόνια .Την είχε γλυτώσει αρκετές φορές μέσα από χρέη και διοικητική-οικονομική κακή διαχείριση.
Όταν όμως η ψυχρή αναγγελία της απόσυρσης γίνεται είδηση που σοκάρει ,ας ήμαστε τόσα χρόνια στη δουλειά όσο και να είναι σε επηρεάζει. Όταν μάλιστα έχεις επαγγελματικά ζήσει όλη αυτή την μεγάλη ποδοσφαιρική διαδρομή των επιτυχιών αυτής της ομάδας –σύμβολο για την ελληνική περιφέρεια.
Σε μια απλή ανάγνωση των αριθμών και μόνο μπορεί κανείς να καταλάβει τι διέπραξαν αυτοί που κακοδιαχειρίστηκαν και οδήγησαν τον ΟΦΗ στον κατήφορο, στα χρέη, στην απόλυτη απαξίωση και την διάλυση. Γιατί για την ιστορία του ΟΦΗ διάλυση είναι να βρεθεί στην Γ΄ Εθνική κατηγορία.
Μια ομάδα, η ομάδα του Εγκεν Γκέραρντ, Κυπελλούχος Ελλάδος το 1986 με τα δυο πέναλτι που έπιασε ο Μύρωνας Σηφάκης στο τελικό με τον Ηρακλή του Χατζηπαναγή. Κάτοχος του Βαλκανικού κυπέλλου το 1989 με νίκη 3-1 επί της Σερβικής Ραντίσκι του Νίς. Ο ΟΦΗ 2ος στο πρωτάθλημα το 1986,στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπελλούχων το 1988,και στις 16 καλύτερες του ΟΥΕΦΑ το 1994.Ο ΟΦΗ που από την ίδρυση της επαγγελματικής κατηγορίας 1959-60 έως το 2014 μέσα από τις επιτυχίες του κατέχει την 8η θέση στην γενική βαθμολογία με 1.712 βαθμούς. Ο ΟΦΗ του Εγκεν Γκέραρντ, του Ολλανδού που έγινε Κρητικός, αγάπησε και αγαπήθηκε, δημιούργησε τον μύθο αλλά και παίκτες που ακόμη θα έπρεπε να του δίνουν ποσοστά ότι και αν κάνουν .Μαχλάς, Σαμαράς, Αναστασίου που έκαναν διεθνή καριέρα και άλλοι πήραν διαβατήριο με την σφραγίδα του Γκεραρντάκη. Καλύτερο αν μη το μάθει ,να μη του το πουν στο χωριό ελιά που ζει λίγο έξω από το Ηράκλειο της Κρήτης .Δεν χρειάζεται να τον πληγώσουν περισσότερο. 
Όταν «Έφυγε» ο Θόδωρος Βαρδινογιάννης(Αυτός αγαπούσε πάνω από όλους περισσότερο τον ΟΦΗ), άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον ΟΦΗ .
Ακολούθησε η φυγή του Γκέραρντ, και ο ΟΦΗ άλλαζε παίκτες ,προπονητές και διοικήσεις σαν τα …πουκάμισα. Τα τελευταία χρόνια το λογιστήριο του ΟΦΗ κατέγραφε χρέη παρά το γεγονός ότι στο παρελθόν είχε δοθεί στο ιστορικό σωματείο η ευκαιρία να νοικοκυρευτεί. Το όνομα ,την αύρα ,την ιστορία του ΟΦΗ είναι αρκετοί αυτοί που όχι μόνο δεν την σεβάστηκαν ,αλλά επέδειξαν ασέβεια προς αυτήν. Τους ξέρουν και οι οργανωμένοι ,και τα συζητούν μεταξύ τους.
Πέρα από τα κλάματα και τους οδυρμούς έχουν ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ κάποιοι να δώσουν απαντήσεις. Και αυτοί οι κάποιοι έχουν ονοματεπώνυμο.
Να απαντήσουν δημοσίως :
1)Τι χρέη δημιούργησε η κάθε διοίκηση μέχρι σήμερα.
2)Πόσοι παίκτες έγιναν μεταγραφή στον ΟΦΗ από κάθε διοίκηση ,με τι χρήματα και σε ποιους οφείλονται πόσα.
3)Ποιος ήταν εξ αρχής ο ρόλος του Νίκου Μαχλά στα διοικητικά του ΟΦΗ ;
4)Ποιος ο ρόλος και η εμπλοκή του πρώην Δημάρχου Ηρακλείου στα διοικητικά του ΟΦΗ.
5)Τι ρόλο έπαιξαν οι άνθρωποι του Κουράκη στα διοικητικά του ΟΦΗ;
6)Από την εποχή Βατσινά μέχρι σήμερα στο φως όλα για τον ΟΦΗ.
Για να μάθουν όλοι ποιοι δημιούργησαν τα χρέη των 12 εκατομμυρίων ευρώ και που πήγαν.
Γιατί κατά τα αλλά συμπαθή Νίκο Μαχλά; Δεν πρόκειται να έρθει κανείς επενδυτής στο ΟΦΗ με διαχειριστές τους ίδιους που τον οδήγησαν στον γκρεμό.
Πείτε όλη την αλήθεια στο κόσμο. Γιατί με την μετοχική βαβέλ που δημιουργήσατε (24% μετοχές οι αδελφοί Βατσινά,20% ο ερασιτέχνης ΟΦΗ ,και οι υπόλοιπες μετοχές σκόρπιες)μη περιμένεις κανένα …κορόιδο να έρθει να επενδύσει στον ΟΦΗ ,για να κάνεις εσύ η κάποιος άλλος τον διαχειριστή. 
Κρίμα για την λαμπρή ιστορία του ΟΦΗ.
Και για αυτή την ιστορία και μόνο ,να πληρώσουν άμεσα αυτοί που οδήγησαν μέσα από τις πράξεις τους στην απόλυτη απαξίωση τον ΟΦΗ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου