27.3.15

2o Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, από 15 έως 18 Απριλίου 2015

taugetos 2H Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Πελοποννήσου οργανώνει το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, για εκπαιδευτικούς.
 Το Σχολείο της Φύσης θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις 18 Απριλίου 2015, για 150 εκπαιδευτικούς απ’ όλη την Ελλάδα και θα φιλοξενηθεί στις κατασκηνώσεις Αγίας Μαρίνας, τις οποίες παρεχώρησε ο Δήμος Καλαμάτας. Οι κατασκηνώσεις βρίσκονται στον Ταΰγετο, σε υψόμετρο 1.400 μ., σε θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον.
 
Η οργάνωση γίνεται με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, τοπικών συλλόγων, φορέων και εθελοντικών ομάδων της Μεσσηνίας, καθώς και με τη βοήθεια δεκάδων εκπαιδευτικών, εθελοντών και φίλων του Σχολείου της Φύσης, προς τους οποίους οι διοργανωτές εκφράζουν θερμές ευχαριστίες. 
Το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο θα δώσει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς από όλες τις βαθμίδες να ανακαλύψουν την αυθεντικότητα και την ομορφιά του τόπου μας, να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία επαφής με τη φύση, να εξερευνήσουν το περιβάλλον και να αναπτύξουν μια βιωματική σχέση με τον Ταΰγετο. Μέσα από οργανωμένες δραστηριότητες θα προσεγγίσουν τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και θα βιώσουν τις τοπικές συνθήκες και εμπειρίες που αξιοποιούν τα λαογραφικά, αρχιτεκτονικά και γαστρονομικά στοιχεία της περιοχής.
 
taugetos 4
Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές έως το Σάββατο 5 Απριλίου. 
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορεί κανείς να απευθυνθεί στην ομάδα της ΠΕΕΚΠΕ Πελοποννήσου: Σίση Πλακονούρη (τηλ. 6976390430), Λίλιαν Καραβά (τηλ. 6972373426), Αφροδίτη Χριστοπούλου (τηλ.  6936470427), Δημήτρη Δημητρίου (τηλ.  6972612275) και ηλεκτρονικά: peekpe.pel@gmail.com.
Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες για το 2ο Ανοιξιάτικο Σχολείο της Φύσης στον Ταΰγετο, καθώς και την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου