20.3.15

Αντίθετοι με τον «προληπτικό φόρο» 26% οι επιχειρηματίες

Την απόσυρση του άρθρου 21 από το νομοσχέδιο για την επανεκκίνηση της οικονομίας ζήτησε με επιστολή του στην αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, αιτιολογώντας τη θέση του.
Όπως σημειώνει ο κ. Μίχαλος, με τις διατάξεις αυτές αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης και δεν φορολογούνται πλέον τα κέρδη που προκύπτουν, αλλά οι αγορές εμπορεύσιμων εμπορευμάτων και οι δαπάνες.
Επιπλέον, προκαλείται η κατάργηση των κέντρων ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών και η υποχρέωση δημιουργίας ενός ελεγκτικού κέντρου σε κάθε λογιστήριο των επιχειρήσεων, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ.
«Πώς αλλιώς μπορεί κάποιος να ερμηνεύσει τη διάταξη;», όπως επισημαίνει ο κ. Μίχαλος στην επιστολή, και συνεχίζει: «Εφόσον εντός δωδεκαμήνου από τη συναλλαγή, ο φορολογούμενος, αποδείξει ότι πρόκειται περί συνήθους συναλλαγής σε τρέχουσες τιμές αγοράς, θα επιστρέφεται αζημίως για το Δημόσιο ο παρακρατηθείς φόρος στον φορολογούμενο».
Όπως εκτιμά ο κ. Μίχαλος, με τις νέες διατάξεις καταργείται και η εξαίρεση που υπήρχε για τους φορολογικούς κατοίκους - μέλη της Ε.Ε και Ε.Ο.Χ (Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου). «Διάταξη άκρως επικίνδυνη για απομόνωση της Ελλάδας και από τις ευρωπαϊκές αγορές, πέρα των παγκοσμίων αγορών», υπογραμμίζεται στην επιστολή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου