1.3.15

Στροφή 180 μοιρών του Βαρουφάκη: «Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι για να πληρώσουμε το ΔΝΤ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ASSOCIATED PRESS
Ρίχνει τους τόνους η κυβέρνηση σε ότι αφορά τις πληρωμές οφειλών προς τους δανειστές, και ειδικά προς το ΔΝΤ. Τις προηγούμενες ημέρες, ασαφείς δηλώσεις για παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δόσεων είχαν προκαλέσει σάλο καθώς από την πλευρά των δανειστών εστάλη το μήνυμα ότι αυτό θα σήμαινε πιστωτικό γεγονός.
Στροφή 180 μοιρών έκανε και ο Γιάνης Βαρουφάκης ο οποίος, σύμφωνα με το Bloomberg την προηγούμενη εβδομάδα είχε αφήσει να εννοηθεί ότι η ΕΚΤ δεν θα αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τον επόμενο μήνα. Σε νέα συνέντευξη στο στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες και συγκεκριμένα τις πληρωμές προς το ΔΝΤ.
«Δεν πρόκειται να είμαστε η πρώτη χώρα που δεν θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της προς το ΔΝΤ. Θα βγάλουμε από τη μύγα ξίγκι αν χρειαστεί να το κάνουμε αυτό μόνοι μας, και θα το κάνουμε. Στις αποπληρωμές στο ΔΝΤ φυσικά πρόκειται να δώσουμε προτεραιότητα», δήλωσε.
Διαφορετική αντιμετώπιση είχε όμως σχετικά με τις πληρωμές προς την ΕΚΤ λέγοντας ότι ανήκουν σε άλλη κατηγορία «και θα πρέπει να το καθορίσουμε αυτό σε συνεργασία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς».
Υπενθυμίζεται ότι η χώρα πρέπει μέσα στον Μάρτιο να πληρώσει περι τα 2,5 δις ευρώ ενώ οι μεγάλες πληρωμές έρχονται από τον Ιούνιο και μετά.
«Την ίδια στιγμή, και ανεξάρτητα από τη συμφωνία του Απριλίου, η οποία βασίζεται και επικεντρώνεται στις μεταρρυθμίσεις, έχουμε την πρόθεση να ξεκινήσουμε τη συνομιλία με τους εταίρους μας και τους θεσμούς σχετικά με τη βιωσιμότητα και την αναδιάταξη του χρέους», δήλωσε o υπουργός Οικονομικών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου