7.2.15

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ - Δεν δήλωσες την περιουσία σου; ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ από το Κράτος !


«Ξέχασες» να δηλώσεις την περιουσία σου; Κατάσχεται από το κράτος - Σκληρά μέτρα κατά της φοροδιαφυγής από την κυβέρνηση

Την κατάσχεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου δεν δηλώνεται, σχεδιάζει η νέα ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε μια προσπάθεια να πατάξει τη φοοροδιαφυγή και να συγκεντρώσει περισσότερα φορολογικά έσοδα.
Η δημιουργία του περιουσιολογίου ουσιαστικά θα δώσει τη δυνατότητα της συγκέντρωσης όλων των οικονομικών δεδομένων των φορολογούμενων ώστε να μειωθεί η παραοικονομία.
Όπως αναφέρει το Βήμα, ένα από τα σχέδια που πρόκειται να βρεθούν στο τραπέζι της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών για άμεση αύξηση των εσόδων είναι να δοθεί μια τελευταία ευκαιρία σε όσους δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις περιουσίες τους να προσέλθουν οικειοθελώς στις εφορίες να τις δηλώσουν και να πληρώσουν το σύνολο των φόρων που τους αναλογούν, αλλά με πολύ μικρότερο πρόστιμο, ώστε να λειτουργήσει ως κίνητρο. Μάλιστα στο πλαίσιο αυτό μπορεί να ενταχθεί και μια γενικότερη ρύθμιση για να έρθουν καταθέσεις από το εξωτερικό ή να δηλωθούν όσες είναι στο εξωτερικό.
Οποιος τα επόμενα χρόνια έχει «ξεχάσει» να δηλώσει κάποιο περιουσιακό στοιχείο τότε αυτό θα περιέρχεται αυτόματα στην κυριότητα του δημοσίου. Ετσι η κυβέρνηση πιστεύει ότι μπορεί να τρομάξει τους φοροφυγάδες οι οποίοι θα κληθούν να δηλώσουν τα πάντα και να φορολογούνται γι' αυτά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου