20.2.15

Η Δανειακή σύμβαση ( Μνημόνιο ) «πάγωσε» τα δύο πρώτα νομοσχέδια Τσίπρα

Κανονικά σήμερα το βράδυ Παρασκευής, η Βουλή θα έπρεπε μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και με ονομαστική ψηφοφορία, να ψήφιζε με συνοπτικές διαδικασίες το νομοσχέδιο για την προστασία από πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας.

Ωστόσο ο φόβος μήπως και η κυβέρνηση κατηγορηθεί στις κρίσιμες συνομιλίες στο Eurogroup ότι προβαίνει σε μονομερείς ενέργειες, επέβαλε ωριμότερες όπως φαίνεται σκέψεις οπότε ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει από βδομάδα…
Την ίδια τύχη έχει και το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στο Δημόσιο που επρόκειτο να κατατεθεί…χθες- κι ας έγιναν αρμοδίως και οι σχετικές εξαγγελίες.
"Φαντάζομαι ότι αυτές οι ρυθμίσεις, το γρηγορότερο δυνατό, η δυνατόν το βράδυ της Παρασκευής, θα ψηφιστούν και με τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας ώστε να πάρει η καθεμιά και ο καθένας στο εθνικό Κοινοβούλιο τις ευθύνες που τους αναλογούν", διακήρυξε την περασμένη Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του. Η φαντασία στην πολιτική, ωστόσο, δεν εγγυάται πάντοτε έμπρακτα αποτελέσματα.
Οι βουλευτές πάντως χειροκρότησαν θερμά και με λυτρωτικό αίσθημα τις ανακοινώσεις που επιβεβαίωναν ότι η νέα κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε πρόωρα τις προγραμματικές της δεσμεύσεις. «Εσείς γιατί δεν ήσασταν τόσο εκδηλωτικοί;» ρώτησαν οι δημοσιογράφοι κάποιους «εμπειροπόλεμους» από την αριστερή πτέρυγα του κόμματος.
 «Εντάξει… Περιμένετε να δούμε πρώτα…» απάντησαν εκείνοι μετριοπαθώς, γνωρίζοντας τους επερχόμενους κάβους…

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου