20.2.15

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Β. Σόιμπλε: Και Μνημόνιο, και τρόικα και επιτυχής ολοκλήρωση


Β. Σόιμπλε: Και Μνημόνιο, και τρόικα και επιτυχής ολοκλήρωση

"Η ελληνική κυβέρνηση θα έχει ούτως ή άλλως δυσκολίες να εξηγήσει πράγματα στους ψηφοφόρους της, εμείς δεν θέλουμε να της προσθέσουμε και άλλες".
Αυτή ήταν η απάντηση που έδωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε ερώτηση δημοσιογράφων μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, εμφανώς ικανοποιημένος από το αποτέλεσμά του, το οποίο εκτιμά ότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις που έθεσε ο ίδιος και το Βερολίνο. Επανέλαβε, πάντως, ότι είχε επικοινωνήσει προεκλογικά με τον Αλέξη Τσίπρα και του είχε πει ότι εάν θέλει να δώσει τότε πολλές υποσχέσεις, καλύτερο θα ήταν να εύχεται να μην εκλεγεί, γιατί δεν θα μπορέσει να τις εκπληρώσει.
Στην εισαγωγή του, ωστόσο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ήταν απολύτως ξεκάθαρος: Θα πάει, είπε, στη γερμανική βουλή για να ζητήσει επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος (MFAFA) και τίποτε άλλο, που συμπεριλαμβάνει και το Μνημόνιο (Memorandum of Understanding). Επίσης, τόνισε ότι η αξιολόγηση "θα γίνει με τους τρεις θεσμούς που ονομάζονταν προηγουμένως τρόικα", ενώ αποσαφήνισε ότι δεν θα εκταμιευτεί κανένα ποσό εάν δεν υπάρξει "επιτυχής ολοκλήρωση του προγράμματος".

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου