27.1.15

Αυτοί είναι οι δύο Έλληνες νεκροί πιλότοι του F 16

Τα στοιχεία των δύο άτυχων Ελλήνων σμηναγών, που έχασαν τη ζωή τους κατά το χθεσινό τραγικό δυστύχημα με το ελληνικό F16 στην αεροπορική βάση του Λος Γιάνος στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας, έδωσε στη δημοσιότητα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατά την εκτέλεση του καθήκοντος τραυματίστηκαν θανάσιμα οι σμηναγοί:

-Παναγιώτης Λάσκαρης, 35 ετών, έγγαμος με ένα γιο, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.459 εκ των οποίων οι 872 ώρες σε αεροσκάφη F-16 και

-Αθανάσιος Ζάγκας, 31 ετών, έγγαμος με ένα γιο και μία κόρη, με σύνολο ωρών πτήσεως 1.128 εκ των οποίων οι 524 ώρες σε αεροσκάφη F-16.

Το μοιραίο μαχητικό που κατέπεσε ήταν το υπ’ αριθμ. 93-1084 διθέσιο αεροσκάφος F16D, το οποίο αφίχθη στην Ελλάδα τον Νοέμβριο του 1997 και είχε συμπληρώσει περίπου 4.056 ώρες πτήσεως.

Το αεροσκάφος της 341 Μοίρας της 111ης πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο είχε μετασταθμεύσει στην ισπανική αεροπορική βάση συμμετέχοντας στην 1η εκπαιδευτική σειρά Αέρος για το 2015 του προγράμματος τακτικής ηγεσίας (Tactical Leadership Programme) που διεξάγεται από τις 19 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το ΓΕΑ, στην ισπανική αεροπορική βάση μετέβη ομάδα εμπειρογνωμόνων με επικεφαλής τον Αρχηγό της Τακτικής Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο Χρήστο Βαΐτση. Λόγω τοξικών υλικών, η περιοχή του ατυχήματος έχει αποκλειστεί από τις ισπανικές αρχές και εξειδικευμένο κλιμάκιο της Πολεμικής Αεροπορίας μετέβη με αεροσκάφος C-130, προκειμένου να συνδράμει στην πρόσβαση των επίγειων δυνάμεων στην εν λόγω περιοχή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου