10.1.15

ΡΑΓΔΑΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ - Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα


Ερχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες από τη Δευτέρα

Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να χτυπήσει αρκετές περιοχές της χώρας από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Θοδωρή Κολυδά, ο καιρός θα παρουσιάσει νέα μεταβολή από Δευτέρα προς Τρίτη με θυελλώδεις νοτιάδες που θα φτάνουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο και έντονες βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια θαλάσσια τμήματα της χώρας.
Θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις αλλά σε σχετικά μεγαλύτερο υψόμετρο. Προβλέπεται να χιονίσει στην ηπειρωτική Ελλάδα, στην κεντρική και τη νότια ηπειρωτική χώρα αλλά σε υψόμετρο από 800 μέτρα και επάνω, ενώ την Τρίτη θα χιονίσει και στις ορεινές περιοχές της Κρήτης.
Εν τω μεταξύ, αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια 45 προσκυνητών -ανάμεσά τους και δύο παιδιά ηλικίας ενός και τριών ετών, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί για τέσσερις ολόκληρες ημέρες στη Μονή Κουδουμά, νότια του Ηρακλείου.
Σήμερα το πρωί, μετά από προσπάθειες συνεργείων της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου άνοιξε ο δρόμος από τα χιόνια και απεγκλωβίστηκαν οι εκδρομείς από τη Θεσσαλονίκη, την Κρήτη και την Κύπρο. Οι μοναχοί είχαν φροντίσει για το φαγητό των 45 πιστών, ωστόσο παρουσιάστηκαν προβλήματα όταν εξαιτίας του πολικού κρύου αρρώστησαν δύο ηλικιωμένοι, δύο παιδιά, αλλά και ένας μοναχός για τον οποίο επιστρατεύτηκε σκάφος του λιμενικού για τη μεταφορά του από τη Μονή στο νοσοκομείο.
Την ίδια ώρα στην Τήνο οι κάτοικοι μετρούν τις "πληγές" τους μετά την κακοκαιρία που σάρωσε το νησί και προκάλεσε μπλακ άουτ στην ηλεκτροδότηση για τρεις ημέρες.
"Δεν έχει ξαναγίνει τέτοιο πράγμα. Αυτό ήταν μετεωρολογική βόμβα που ήρθε 'μπαμ και έσκασε πάνω από το νησί. Τόσο πολύ χιόνι η Τήνος δεν είχε ξαναδεί . Πολλά τα προβλήματα. Πετάχθηκαν προϊόντα, νερό δεν μπορούσαμε να προσφέρουμε γιατί εδώ το νησί έχει αφαλατώσεις και τα αντλιοστάσια δεν δούλευαν. Θέρμανση δεν είχαμε, παγώσαμε, μηδέν έξω μηδέν και μέσα", δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού Σίμος Ορφανός.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου