25.1.15

Πήγε μέχρι τα Χανιά και έμαθε ότι ψηφίζει στην Αθήνα!

Αν και το Υπουργείο Εσωτερικών είχε θέσει σε λειτουργία ειδική εφαρμογή αλλά και τηλεφωνικές γραμμές, ώστε οι πολίτες να μαθαίνουν που ψηφίζουν, δεν έλειψαν τα προβλήματα, κυρίως με ετεροδημότες που βρέθηκαν σε άλλο εκλογικό κέντρο από αυτό στο οποίο είχε οριστεί για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.
Όπως αναφέρει το flashnews.gr, ετεροδημότης πήγε το πρωί σε εκλογικό κέντρο των Χανίων στο οποίο είχε ψηφίσει τις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές και εκεί πληροφορήθηκε ότι όχι μόνο δεν βρισκόταν στο σωστό εκλογικό κέντρο αλλά ήταν και σε λάθος πόλη.
Συγκεκριμένα, ο ψηφοφόρος θα έπρεπε να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην Αθήνα, όμως δεν ενημερώθηκε έγκαιρα για τις αλλαγές στους εκλογικούς καταλόγους και έτσι βρέθηκε στην Κρήτη, έχοντας υποστεί διπλό κόστος, αφού όχι μόνο ψήφισε αλλά επιβαρύνθηκε και με έξοδα μετακίνησης.
Στα Χανιά προέκυψαν δύο ανάλογες περιπτώσεις οι οποίες συνοδεύτηκαν με μικροένταση από τις διαμαρτυρίες των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων, ωστόσο αντίστοιχα προβλήματα με ετεροδημότες καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου