22.1.15

Γιατί ΚΚΕ…;

Στο κατώφλι των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, το ναυάγιο του πάλαι ποτέ δικομματισμού αναδύεται υπό νέα «αριστερή» μορφή και φαίνεται να επαναλαμβάνεται η γνωστή ιστορία.
Κυβέρνηση έτσι και αλλιώς θα έχουμε. 
Είτε με Σαμαρά είτε με Τσίπρα, τώρα πια,  δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα είναι κυβέρνηση των δεσμεύσεων της ΕΕ και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. 
Ο λαός θα συνεχίζει να θυσιάζεται. Το ζήτημα είναι πώς ο λαός θα βρει την δύναμη να αντιπαλέψει όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα. Ποιός θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση και μέσα και έξω από τη βουλή.
Μόνη επιλογή η ενίσχυση του ΚΚΕ.
Γιατί το ΚΚΕ αποτελεί τη δύναμη εκείνη, που χωρίς ταλαντεύσεις και υποχωρήσεις, κάθε μέρα θα μπαίνει μπροστά στους αγώνες του λαού, για να υπερασπιστεί το δίκιο και τα δικαιώματά του.

Γιατί ψηφίζεις ΚΚΕ και μένει ΚΚΕ !
Η ψήφος δε μεταλλάσσεται. Δε θα μετατραπεί ούτε σε στήριξη στην ΕΕ, ούτε σε διακανονισμούς με τον ΣΕΒ και τους «εταίρους».
Οι βουλευτές που θα εκλεγούν με το ΚΚΕ, εκεί θα μείνουν, δεν θα βρεθούν την επόμενη μέρα σε …ποτάμια, σε …τελείες, ή σε ότι άλλο σκαρφιστεί το σύστημα.

Γιατί το ΚΚΕ ήταν το μόνο που αποκάλυψε τον ρόλο της φασιστικής Χρυσής Αυγής ως κόμμα του αστικού πολιτικού συστήματος καλώντας το λαό να μην δείξει καμία ανοχή.

Γιατί το ΚΚΕ παλεύει ενάντια στη συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες και πολέμους. Υπερασπίζεται τα κυρίαρχα δικαιώματα της χώρας, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ενάντια  σε αυτούς που υπόσχονται «ειρήνη» και «ασφάλεια» στο λαό.

Γιατί ενώ ο λαός μας δεν έχει επιλέξει να κάνει καμία θυσία, τον θυσιάζουν επανειλημμένα για να κερδίζουν και να αυξάνουν τα κέρδη τους μια χούφτα μονοπώλια.

Γιατί με ισχυρό το ΚΚΕ δυναμώνει η ελπίδα. Γιατί το ΚΚΕ παλεύει για την μοναδική φιλολαϊκή διέξοδο. Να γίνει ο λαός αφέντης στον πλούτο που παράγει. Δυνατό ΚΚΕ , γιατί η ελπίδα είναι στο δρόμο της οργάνωσης και της ανατροπής και όχι στο δρόμο της διαπραγμάτευσης και της υποταγής, με αυτούς που έχουν ξεχαρβαλώσει τη ζωή του λαού και της νεολαίας.

Γιατί το ΚΚΕ μέσα από την ΚΝΕ  διαπαιδαγωγεί , μορφώνει , δραστηριοποιεί , οργανώνει σημαντικές εκδηλώσεις για κάθε θέμα που απασχολεί την νέα γενιά.

Γιατί στις 26 μπορεί να «έχουν φύγει αυτοί», αλλά θα είναι εδώ οι πραγματικοί αντίπαλοι του λαού, η ΕΕ, τα μονοπώλια, και θα έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις για θυσίες από το λαό.

Γιατί δεν χαρίζουμε σε κανέναν τα χρόνια και τα όνειρα μας.

Γιατί το ΚΚΕ θα είναι δίπλα μας. Γι’ αυτό….

Δυνατό ΚΚΕ.


Γιάννης Γεωργακίλας ,
Τελειόφοιτος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
Στέλεχος του ΚΚΕ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου