8.1.15

Δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον.

Απ’ τα δύο κακά, το λιγότερο χειρότερο είναι το προτιμότερο. Κάπως έτσι καλούμαστε εντός λίγων εβδομάδων, να επιλέξουμε για το μέλλον μας, το μέλλον των παιδιών μας, τις πατρίδας μας, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. 
Η μόνη διαφορά με το αρχαίο γνωμικό είναι ότι έχουμε περισσότερα από δύο κακά στις επιλογές μας. Απ’ το να επιλέξουμε απ’ τους καλύτερους, αυτούς που πραγματικά θα κάνουν την διαφορά προς όφελός μας και κατ’ επέκταση της πατρίδας μας, θα πρέπει να επιλέξουμε αυτούς που θα μας “πονέσουν” λιγότερο.
          Στα τηλεοπτικά παράθυρα, οι υποψήφιοι “εθνοπατέρες”, έχουν αρχίσει την δική τους μάχη, μια μάχη με φόντο τα έδρανα της βουλής, όπου θα τους εξασφαλίσει παχουλούς μισθούς & μπόνους, ασυλία, φοροαπαλλαγή και άλλα οφέλη. Σ’ ένα εξαρτημένο πολιτικό σύστημα, όπου τις τελευταίες δεκαετίες συναντάμε τα ίδια πρόσωπα ή γόνους αυτών, όπου έχουν ακολουθήσει και εφαρμόσει πολιτικές οι οποίες αποδεδειγμένα οδήγησαν τη χώρα μας σε δύσκολες καταστάσεις, έρχονται τώρα ως λυτρωτές ή ως “καθαρά” και “φρέσκα” πρόσωπα και ζητούν να τους εναποθέσουμε τις ελπίδες μας για ένα καλύτερο μέλλον.
          Σε μια χώρα που μαστίζεται από την ανεργία, την ασφυκτική φορολογία, την υποκειμενική υγεία & παιδεία κ.α., σε  μια χώρα όπου κυριαρχεί η κινδυνολογία, η παραπληροφόρηση, η “τρομοκρατία”, σ’ ένα εχθρικό διεθνές σκηνικό που έχει στηθεί απέναντί μας, που με κάθε τρόπο προσπαθεί να επηρεάσει την τελική έκβαση των εκλογών, καλούμαστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα. Αντικειμενικά, αυτό που χρειάζεται είναι μια πολιτική “αναρχία”. Γιατί να δώσουμε ισχύ σ’ αυτούς που ούτε λίγο είτε πολύ δεν βλέπουν τίποτα παρά πάνω από τα συμφέροντα που εξυπηρετούν; Να στηρίξουμε πολιτικά σχήματα όπως π.χ. το κόμμα Ελλήνων Κυνηγών, να μοιράσουμε την “πίτα” σε όσον το δυνατό περισσότερα κομμάτια, να κάνουμε αυτό που δεν περιμένουν, να συμμετέχουμε όσοι πιο πολλοί μπορούμε στην εκλογική διαδικασία, διότι αυτό που προσμένουν, είναι να υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποχής, έτσι ώστε να λειτουργήσουν καλύτερα οι “μηχανισμοί” τους.
          Ας δώσουμε αξία στο πιο ισχυρό όπλο που διαθέτουμε. Την ψήφο μας. Μην την χαρίσουμε σε κανένα γνωστό ή φίλο ή σε όποιον θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση. Δεν υπάρχει υποχρέωση στο αυτονόητο. Υποχρέωση έχουμε μόνο απέναντι στον εαυτό μας, την οικογένειά μας, την πατρίδα μας. Να πράξουμε το σωστό.


Φ. Α.

Επόπτης Δημόσιας Υγείας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου