27.1.15

ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ - «Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν»


«Η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν»

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χθες ότι η περικοπή του ελληνικού χρέους δεν εμφανίζεται "στην οθόνη του ραντάρ της Κομισιόν" μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα.
"Δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη να δράσουμε" για το ελληνικό χρέος, υποστήριξε ο Γιούνκερ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ARD. Το θέμα αυτό "δεν βρίσκεται στη οθόνη του ραντάρ της Επιτροπής", συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος "δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει πλειοψηφία στο Γιούρογκρουπ, και κυρίως στην ευρωζώνη", που θα ταχθεί υπέρ της μείωσης του χρέους.
Η ιδέα μιας μερικής διαγραφής του ελληνικού χρέους μέχρι στιγμής απορρίπτεται κατηγορηματικά από το Βερολίνο.
"Η Ελλάδα έχει μια καινούρια κυβέρνηση" και "θα πρέπει να προσανατολιστεί στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει", πρόσθεσε ο Γιούνκερ σημειώνοντας ότι "θα πρέπει να συνεχίσουμε" να εργαζόμαστε από κοινού με την Αθήνα "για το συμφέρον όλων". Όπως διευκρίνισε, μίλησε σήμερα τηλεφωνικά με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί.
Στη συνέντευξή του στη γερμανική τηλεόραση ο πρόεδρος της Κομισιόν υπενθύμισε ότι η Ελλάδα "δεσμεύτηκε" να προχωρήσει σε έναν αριθμό μεταρρυθμίσεων. Η χώρα "έκανε σημαντική πρόοδο τα τελευταία χρόνια και δεν θα πρέπει τώρα να κάνουμε βήματα προς τα πίσω αλλά να εργαστούμε πάνωσ εαυτή τη βάση ώστε να γίνει δυνατή η περαιτέρω πρόοδος, να βοηθήσουμε την Ελλάδα να έχει μεγαλύτερη ανάπτυξη, περισσότερες θέσεις εργασίας, περισσότερες επενδύσεις", υπογράμμισε.
"Θα εργαστούμε μαζί με εποικοδομητικό τρόπο και πρέπει να εργαστούμε εποικοδομητικά για το συμφέρον της Ελλάδας και της ευρωζώνης στο σύνολό της", κατέληξε ο Γιούνκερ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου