26.1.15

«Πόλεμος» για την παραλαβή χωρίς...παράδοση!

Χωρίς καμία παρουσία από την προηγούμενη κυβέρνηση ανέβηκε τα σκαλιά του Μεγάρου Μαξίμου ο Αλέξης Τσίπρας, για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός.

Πολλά και ποικίλα σχόλια αλλά και βολές εκατέρωθεν προκάλεσε η κίνηση του προέδρου της ΝΔ  να επιλέξει να γίνει η μεταβίβαση της  πρωθυπουργίας στον ΣΥΡΙΖΑ από τον στενό του συνεργάτη και όχι από τον ίδιο.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι, και επισήμως πλέον, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, καθώς έδωσε πολιτικό όρκο ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.
Ωστόσο, ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.
Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.
Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απόρησαν με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την πρωθυπουργία στον διάδοχό του. Συνεργάτες του όταν ρωτήθηκαν για ποιό λόγο επελέγη αυτή η λύση απάντησαν «δεν προβλέπεται συνταγματικά».
Σύμφωνα με πηγές της ΝΔ, ο γενικός γραμματέας του απερχόμενου πρωθυπουργού, Κώστας Μπούρας, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκο Παπά, ο οποίος τον παρακάλεσε να ενημερώσει τον γραμματέα του νέου πρωθυπουργού, Δημήτρη Τζανακόπουλο, για τις λειτουργίες του Μεγάρου Μαξίμου και να προχωρήσει στην παράδοση υλικού

Έτσι, η παράδοση στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε μεταξύ γραμματέων του απερχόμενου και του νέου πρωθυπουργού
Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Είναι πρωτόγνωρο ότι δεν υπήρχε κανείς στο Μέγαρο Μαξίμου για την παράδοση-παραλαβή, αναφέρουν κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ, και διαψεύδουν κατηγορηματικά την εκδοχή της ΝΔ.

Οι ίδιοι κύκλοι επισημαίνουν ότι η συμπεριφορά αυτή χαρακτηρίζει τον πολιτικό πολιτισμό της απερχόμενης κυβέρνησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου