25.1.15

Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ - Ραγδαίες εξελίξεις με πιθανό συνέδριο ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς


Βγήκαν τα μαχαίρια στη ΝΔ - Ραγδαίες εξελίξεις με πιθανό συνέδριο ανασυγκρότησης της Κεντροδεξιάς

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο εσωτερικό της ΝΔ μετά την οριστικοποίηση του εκλογικού αποτελέσματος και την συντριπτική οπως αναμένεται ήττα του κόμματος και μάλιστα με ποσοστό μικρότερο από αυτό του 2012.
Υψλόβαθμα στελέχη του κόμματος ακύρωσαν τις προγραμματισμένες του εμφανίσεις σε τηλεοπτικά πάνελ αναμένοντας την δήλωση του Αντ. Σαμαρά, καθώς συνεργάτες του αν και επισημαίνουν ότι θα προχωρήσει στη σύγκλιση έκτακτου Συνεδρίου για τη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και τα αίτια της ήττας, αποφεύγουν να διευκρινίσουν αν σε αυτό ο κ. Σαμαράς θα διεκδικήσει την επιβεβαίωση της ηγεσίας ή θα δρομολογήσει τις διαδικασίες της εκλογής του.
Στελέχη, ωστόσο, όπως η Ντ. Μπακογιάννη, ο Βαγ. Μεϊμαράκης και άλλοι που προέρχονται από τη φιλελεύθερη πτέρυγα του κόμματος, χρεώνουν στο Αντ. Σαμαρά τα λάθη στρατηγικής στην προεκλογική περίοδο, τονίζουν ότι η ΝΔ με δική του ευθύνη απώλεσε το χώρο της Κεντροδεξιάς και του μετριοπαθούς Κέντρου και σε κατ΄ ιδίαν- προς το παρόν- συζητήσεις τους υπογραμμίζουν ότι δεν μπορεί να σχεδιαστεί η επόμενη μέρα της ΝΔ με τον Αντ. Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, προδιαγράφοντας τις κινήσεις ίσως και των επομένων ωρών.
Χαρακτηριστική των διαθέσεων που υπάρχουν μεταξύ των φιλελεύθερων, η επισήμανση του Κυρ. Μητσοτάκη ότι όλα θα συζητηθούν σύντομα και συντεταγμένα στα όργανα του κόμματος, ενώ ερωτηθείς αν θα τεθεί και θέμα ηγεσίας απέφυγε να τοποθετηθεί, σημειώνοντας ότι γι αυτό “αναμένω την τοποθέτηση του προέδρου”.
«BACK TO THE ROOTS. Επιστροφή στις ρίζες. ΤΙΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΚΕΣ ΦΥΣΙΚΑ.» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος λίγο μετά την ανακοίνωση των exit polls.
«Νιώθω ότι η Νέα Δημοκρατία, το τελευταίο διάστημα, με δικές μας πράξεις και παραλείψεις, έχει αποκοπεί από τον στρατηγικό στόχο του μεσαίου χώρου» ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, σε δηλώσεις του λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες.
«Δώσαμε τον μεσαίο χώρο στον ΣΥΡΙΖΑ και κόψαμε τον ομφάλιο λώρο με την μεσαία αστική τάξη» πρόσθεσε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Το σχόλιό του για τα πρώτα αποτελέσματα των exit polls έκανε ο Γιώργος Βουλγαράκης, μέσω facebook.
Ο πρώην υπουργός έγραψε μεταξύ άλλων ότι «ήρθε η ώρα να επιστρέψει η ΝΔ στη Ρηγίλλης και τις αρχές της».
Αντίθετα ο ευρωβουλευτής του κόμματος Μαν. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι η συζήτηση θα γίνει συντεταγμένα, σημειώνοντας, ωστόσο ότι “δεν τίθεται θέμα ηγεσίας. Νοιώθουμε ασφαλείς για το μέλλον”.

Δημήτρης Τσιούφος

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου