10.1.15

Από τη «Μάνη» στη... λεωφόρο Συγγρού !!!

 Πώς μια ηθοποιός με σπουδές στην αρχιτεκτονική στη Ρώμη και την υποκριτική στο Λονδίνο βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης των τελευταίων ημερών.

Γεννημένη το 1959 στην Κέρκυρα και γόνος μιας από τις πιο γνωστές οικογένειες του νησιού των Φαιάκων, η «κόμισσα» της Κέρκυρας, όπως την αποκαλούν πολλοί συντοπίτες της, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητη. Και τούτο πολύ πριν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η μετακίνησή της από το ΠΑΣΟΚ στη Νέα Δημοκρατία και τον Αντώνη Σαμαρά.
Με σπουδές αρχιτεκτονικής στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης, τις οποίες αξιοποίησε δουλεύοντας ως αρχιτέκτονας σε ειδικά προγράμματα του ΥΠΕΧΩΔΕ, η Άντζελα Γκερέκου στράφηκε στην υποκριτική. Μαθήτευσε μάλιστα στην ομάδα του σπουδαίου Φρεντερίκο Φελίνι και της Ακαδημίας Θεατρικών Σπουδών του Λονδίνου.

Το «Κορίτσι της Μάνης» και η δεκαετία του 1990

Η πρώτη της κινηματογραφική εμφάνιση έγινε το 1986 στην ιστορική πλέον ταινία «Το κορίτσι της Μάνης», όπου υποδύεται την Ελένη, μια πανέμορφη κοπέλα από τη Μάνη η οποία συγκρούεται με τις αυστηρές οικογενειακές και κοινωνικές αρχές της περιοχής.


Ο ρόλος της μελαχρινής Ελένης με τα γαλάζια μάτια ήταν ωστόσο αρκετός για να την μετατρέψει στο sex symbol μιας ολόκληρης δεκαετίας.
Ακολούθησε η συμμετοχή της στην πετυχημένη σειρά «Πρόβα Νυφικού» του Γιάννη Κουτσομύτη, τη στιγμή που φωτογραφίες της κατέκλυζαν τα περιοδικά της εποχής.

Ο γάμος με τον Τόλη Βοσκόπουλο
Τη δεκαετία του 1990 συνάντησε τον Τόλη Βοσκόπουλο τον οποίο και παντρεύτηκε σε ένα αρχοντικό γάμο στην Κέρκυρα.

Πώς όμως μια ηθοποιός με σπουδές αρχιτεκτονικής στη Ρώμη και υποκριτικής στο Λονδίνο και άριστη γνώση τριών γλωσσσών στο ενεργητικό της βρέθηκε στα σαλόνια της πολιτικής;

H εκλογική κάθοδος με το ΠΑΣΟΚ

Η Γκερέκου απόφασισε να κατέβει στις εκλογές με το ΠΑΣΟΚ το 2004. Εξελέγη πανηγυρικά με το εντυπωσιακό αριθμό των 18.000 ψήφων στην Κέρκυρα.
Επανεξελέγη το 2007 και το 2009, όταν ο Γιώργος Παπανδρέου της εμπιστεύθηκε τη θέση της υφυπουργού του Πολιτισμού, με αρμοδιότητα τον τουρισμό.

Η διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ

Μετά την ανάληψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και το «παρών» της στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τον Νοέμβριο του 2012, η κ. Γκερέκου διεγράφη από το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τους βουλευτές Κ. Σκανδαλίδη, Γ. Κουτσούκο, Μ. Κασσή, Μ. Μπόλαρη και Θ. Παραστατίδη.

Επέστρεψε ωστόσο στο κόμμα τον Φεβρουάριο του 2013, ενώ στον τελευταίο ανασχηματισμό τοποθετήθηκε ως υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Από το ΠΑΣΟΚ στα ψηφοδέλτια του Σαμαρά

Μετά από ένα εικοσιτετράωρο συνεχούς φημολογίας, η Άντζελα Γκερέκου ανακοίνωσε στις 8 Ιανουαρίου την απόφασή της να κατέλθει με τη Νέα Δημοκρατία στις επερχόμενες εκλογές.

«Αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόσκληση του Αντώνη Σαμαρά για συστράτευση σε έναν κοινό αγώνα, συμμετέχοντας στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Κέρκυρα. Καλώ τους συμπολίτες μου να με στηρίξουν. Γνωρίζουν ότι θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις, όπως έχω κάνει όλα αυτά τα χρόνια, για να διασφαλίσω το συμφέρον του τόπου μου, την ευημερία και τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Ελλάδας» ανέφερε σε δήλωσή της.


πηγή

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου