25.1.15

ΣΟΚ - Ανήλικοι τσιγγάνοι έγδυσαν φοιτήτρια στη μέση του δρόμου στη Λαμία

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ανήλικοι Ρομά απασχολούν τις Αρχές στη Λαμία. 

Έχουν κλέψει πορτοφόλια, τσάντες, περίπτερα και καταστήματα, ενώ έχουν απειλήσει μαθητές και τους έχουν πάρει κινητά και χρήματα.
Αυτή τη φορά οι δυο ανήλικοι Ρομά πλησίασαν μια 23χρονη κοπέλα, που περπατούσε στην οδό Χαλκομάτας στη Λαμία. Της ζήτησαν χρήματα και επειδή προφανώς αρνήθηκε να τους δώσει της επιτέθηκαν, την έριξαν κάτω, της άρπαξαν από το μπουφάν κάτι κέρματα που είχε, ενώ στη συνέχεια την έγδυσαν μέσα στο δρόμο.
Η κοπέλα που είναι φοιτήτρια στη Λαμία ξεπερνώντας το αρχικό σοκ άρχισε να καλεί σε βοήθεια και οι δυο δράστες έφυγαν τρέχοντας.
Η 23χρονη ενημέρωσε την αστυνομία και λίγη ώρα αργότερα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ εντόπισαν τον έναν από τους δυο ανήλικους, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την κοπέλα.
«Τα παιδιά μας φοβούνται να κυκλοφορήσουν, ακόμα και να πάνε φροντιστήριο, αφού πέφτουν θύματα επιθέσεων τους, ακόμα και στο κέντρο της πόλης…Συνήθως τους ζητάνε το κινητό ή χρήματα, απειλώντας ότι θα τα χτυπήσουν. Επιτέλους κάτι πρέπει να γίνει…», αναφέρει ένας γονιός στο LamiaReport.
«Φυσικά δεν τα έχουμε με τους ανήλικους Ρομά, γιατί και αυτά παιδιά είναι, που θα έπρεπε να πηγαίνουν σχολείο. Οι γονείς τους όμως; Αν ήξεραν ότι θα τιμωρηθούν αυστηρά θα τα άφηναν ή θα τα έστελναν να ληστεύουν μικρά παιδιά; », αναρωτιέται κάποιος άλλος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου