3.1.15

ΦΩΤΟ - Ετσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη - Κρατούσε όπλο με τις σφαίρες στη θαλάμη



Ετσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη - Κρατούσε όπλο με τις σφαίρες στη θαλάμη (βίντεο)

Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός ο οποίος καταζητείτο από τη στιγμή που είχε αποδράσει μετά από άδεια που είχε πάρει από τις φυλακές. Η σύλληψή του έγινε στην Αττική.
Από τις πρώτες πληροφορίες η αντιτρομοκρατική τις μεσημεριανές ώρες έκανε έφοδο σε περιοχή της Νοτιοανατoλικής Αττικής και συγκεκριμενα σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο και συνέλαβε τον Ξηρό.
Δεν προέβαλε καμία αντίσταση κατά τη σύλληψή ενώ στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι. Οπως είπαν οι αστυνομικοί που τον συνέλαβαν, ο έως χθες καταζητούμενος τρομοκράτης ήταν μεταμφιεσμένος, με ξανθιά περούκα και είχε αφήσει μούσι.
Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο καταζητούμενος τρομοκράτης της οργάνωσης «17η Νοέμβρη» διέμενε σε σπίτι το οποίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση τις τελευταίες ημέρες, γιατί υπήρχαν πληροφορίες ότι αποτελούσε γιάφκα.
Ετσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη - Κρατούσε όπλο με τις σφαίρες στη θαλάμη (βίντεο) Ο Χριστόδουλος Ξηρός βγήκε στο σπίτι που το επιτηρούσαν οι αστυνομικοί το μεσημέρι και μόλις εμφανίστηκε, συνελήφθη αμέσως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σπίτι το είχε ενοικιάσει ο ίδιος πριν από δύο μήνες, με ψεύτικα στοιχεία.
Από τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας προέκυψε ότι οδηγούσε ποδήλατο και στα χέρια του κρατούσε ένα πιστόλι με 13 σφαίρες και μία ακόμη στη θαλάμη, έτοιμος για όλα. Ο Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τους αστυνομικούς και τους συνεχάρη για τη σύλληψη και τόνισε ότι οι Ελληνες είναι ασφαλείς.
Πριν ένα χρόνο
Ετσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη - Κρατούσε όπλο με τις σφαίρες στη θαλάμη (βίντεο) Η σύλληψή του έγινε ένα χρόνο μετά την απόδρασή του καθώς πέρυσι στις 9Ιανουαρίου είχε παραβιάσει την 9ήμερη άδεια που του είχε δοθεί και εξαφανίστηκε. Τότε ο Ξηρός ντυμένος με μαύρα ράσα και παριστάνοντας τον ιερέα κατάφερε να διαφύγει από την περιοχή της Χαλκιδικής και να εξαφανιστεί κάπου στην Αθήνα, αφήνοντας πίσω στο πατρικό του σπίτι το κινητό του τηλέφωνο από το οποίο θα μπορούσε εύκολα να εντοπιστεί από τις διωκτικές αρχές.
Ο εκτελεστής της 17 Νοέμβρη, είχε σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια την απόδραση του. Αμέσως μετά το «παρών» που έδωσε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα της Νέας Καλλικράτειας, ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, φόρεσε το μαύρο ράσο και με την βοήθεια συγγενικού του προσώπου έφτασε αργά το βράδυ στην Αθήνα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκμυστηρευτεί την πρόθεσή του να αποδράσει από τη φυλακή στον αδελφό του Βασίλη. Τον τελευταίο καιρό οι αρχές είχαν εκφράσει φόβους για μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα με την καθοδήγηση του Χριστόδουλου Ξηρού. Ισως να τον παρακολουθούσαν τον τελευταίο καιρό και να τον συνέλαβαν σήμερα.
Ετσι ήταν ο Χριστόδουλος Ξηρός όταν συνελήφθη - Κρατούσε όπλο με τις σφαίρες στη θαλάμη (βίντεο) Στις 21 Ιανουαρίου 2014 είχε εμφανιστεί με βίντεο για να δικαιολογήσει την απόδρασή του και να δηλώσει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του. Αρκετά γηρασμένος και με... περίεργη κόμμωση είχε μιλήσει για το μνημόνιο και την οικονομική κρίση. Εντύπωση είχε προκαλέσει ότι μιλούσε σε φόντο που ήταν κρεμασμένες οι φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Αρη Βελουχιώτη και αγωνιστών της Επανάσταση του 1821.
Η αντιτρομοκρατική εξέφραζε φόβους ότι ο Χριστόδουλος μαζί με άλλα ασύλληπτα μέλη του «Επαναστατικού Αγώνα» είχαν συμπράξει και στρατολογούσαν τρομοκράτες που είτε άνηκαν στους «Πυρήνες της Φωτιάς» είτε κινούνταν στις παρυφές της τρομοκρατίας.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για σημαντική επιτυχία της Αστυνομίας που μπορεί να έχει και... αντίκτυπο στην προεκλογική περίοδο.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου