16.1.15

Επιχείρηση «μαμούθ» για το κύκλωμα «νονών» στις φυλακές

Επιχείρηση «μαμούθ» για το κύκλωμα «νονών» στις φυλακές - Στο μικροσκόπιο πιθανοί συνεργοί του Χρ. Ξηρού


Με τη συνεργασία και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας διεξάγεται η γιγαντιαία επιχείρηση της Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση μίας από τις μεγαλύτερες ομάδες της μαφίας της νύχτας, που ενέχεται σε εκβιάσεις, βομβιστικές ενέργειες και άλλες εγκληματικές πράξεις.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μέλος του κυκλώματος, και μάλιστα με σημαντικό ρόλο, φέρεται ότι είναι και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος συνελήφθη προχθές ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Η σύλληψη του 54χρονου, που υπηρετούσε στο παρελθόν στην ΕΚΑΜ, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, φαίνεται ότι έδωσε το έναυσμα για την επίσπευση της επιχείρησης, η οποία επεκτείνεται μέσα στις φυλακές, από όπου «κινούνταν τα νήματα» της οργάνωσης και συγκεκριμένα από γνωστό «νονό» της νυχτας.
Στόχος των Αρχών είναι, εκτός των άλλων, να συλλέξουν στοιχεία για ποινικούς, οι οποίοι επρόκειτο να συμμετάσχουν στην επίθεση εναντίον των φυλακών Κορυδαλλού, που σχεδίαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός.
Ωστόσο, η έρευνα της Ασφάλειας Αττικής για το συγκεκριμένο κύκλωμα, έχει αρχίσει εδώ και καιρό, ενώ, περίπου πριν δύο εβδομάδες, βρέθηκε μέσα σε βαρέλι, στην αυλή σπιτιού στη Μεταμόρφωση, αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός με 15 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας, ο οποίος δεν είχε εκραγεί. Στο σπίτι διαμένει εξαδέλφη του «νονού» που κρατείται στις φυλακές και φέρεται ως αρχηγός της οργανωμένης εγκληματικής ομάδας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μέχρι στιγμής, έχουν προσαχθεί στην Ασφάλεια περίπου 15 άτομα, μεταξύ των οποίων είναι ο πατέρας και ο γιος άλλου έγκλειστου των φυλακών, ο οποίος κρατείται για συμμετοχή στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και στο παρελθόν είχε συλληφθεί ως υπαρχηγός της μεγαλύτερης συμμορίας «νονών».
Η έρευνα της Ασφαλειας Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και μετά την ολοκλήρωσή της αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου