16.1.15

«Birdman» και «Grand Budapest Hotel», τα μεγάλα φαβορί για τα Όσκαρ

Η μαύρη κωμωδία «Birdman (ή Η Απρόσμενη Αρετή της Ασφάλειας)» του σκηνοθέτη Αλεχάντρο Ινιάριτου και η κωμωδία «Ξενοδοχείο Budapest Hotel» του σκηνοθέτη Γουές Άντερσον είναι τα μεγάλα φαβορί για την απονομή των βραβείων Όσκαρ, καθώς έκαστη έχει συγκεντρώσει 9 υποψηφιότητες, περιλαμβανομένου του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Επίσης, οι ταινίες «American Sniper», «Μεγαλώνοντας (Boyhood)», «Το Παιχνίδι της Μίμησης (The Imitation Game)», «Selma», «Η Θεωρία των Πάντων (Τhe theory of Everything)» και «Whiplash» θα συναγωνιστούν στην κατηγορία της καλύτερης ταινίας.

Τα δύο φαβορί ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής η ταινία «The Imitation Game», με 8 υποψηφιότητες.

Οι ταινίες «American Sniper» του Κλιντ Ίστγουντ και «Boyhood» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, έχουν συγκεντρώσει έκαστη 6 υποψηφιότητες.

Το «Birdman», έλαβε επίσης την υποψηφιότητα του βραβείου πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Μάικλ Κίτον, δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Έμα Στόουν και δεύτερου ανδρικού ρόλου για τον Έντουαρντ Νόρτον.

Αντίπαλοι του Μάικλ Κίτον είναι οι Στιβ Κάρελ για το «FoxCatcher», Μπράντλεί Κούπερ για το «American Sniper», Μπενεντίκτ Κάμπερμπατς για το «The Imitation Game» και Έντι Ρεντμάιν για το «Η θεωρία των Πάντων».

Σε ό,τι αφορά το Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, η Τζούλιαν Μουρ ενδέχεται να καταφέρει αυτήν την χρονιά να κερδίσει το χρυσό αγαλματίδιο στην κατηγορία του πρώτου γυναικείου ρόλου για το «Still Alice» και η Ρις Γουίδερσπουν για το «Wild». Στην ίδια κατηγορία συναγωνίζονται οι Φελίσιτι Τζόουνς για το «Η θεωρία των Πάντων» και Ρόζαμουντ Πάικ για το «Gone Girl».

Η τελετή απονομής των Όσκαρ θα διεξαχθεί την 22α Φεβρουαρίου στο Λος Άντζελες με οικοδεσπότη τον ηθοποιό Νιλ Πάτρικ Χάρις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου