16.8.14

ΘΛΙΨΗ - «Εσβησε» εξάχρονο αγοράκι στην Κω

Θλίψη έχει σκορπίσει στην τοπική κοινωνία η είδηση του θανάτου ενός εξάχρονου αγοριού που έκανε διακοπές μαζί με τους γονείς του στην Κω.
Όπως αναφέρει το kosvoice.gr, το παιδί παρουσίασε οξεία σκωληκοειδίτιδα που δεν διαγνώσθηκε από την αρχή με συνέπεια η διάτρηση της να οδηγήσει σε περιτονίτιδα και αυτή με τη σειρά της σε σήψη, η οποία επέφερε και το θάνατο του άτυχου παιδιού.
Σύμφωνα με πληροφορίες η οικογένεια είναι από το Βέλγιο, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη προετοιμασία για να γίνει αεροδιακομιδή με Super Puma στην Αθήνα.
Όπως αναφέρει το kosvoice.gr, το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κω, τo μεσημέρι της Πέμπτης, με χαμηλό οξυγόνο. Το κρατούσε στην αγκαλιά η μητέρα του.
Παρά τις προσπάθειες, δεν παρουσίασε βελτίωση και αποφασίστηκε διακομιδή στην Αθήνα. Ωστόσο μέσα σε μισή ώρα επήλθε το μοιραίο.
H νεκροτομή του άτυχου παιδιού αναμένεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα από ιατροδικαστή τον οποίο θα επιλέξουν οι γονείς του παιδιού.

ΤΡΑΓΙΚΟ - 15 άνθρωποι πνίγηκαν σε δύο ημέρες στις Ελληνικές θάλασσες !


Τραγικός απολογισμός: 15 άνθρωποι πνίγηκαν σε δύο ημέρες!

Δεν έχει τέλος η τραγωδία στις ελληνικές θάλασσες με τους πνιγμούς πολιτών. 
Μέσα σε δύο ημέρες έχασαν τη ζωή τους από πνιγμό 15 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού Σώματος.
Η ημέρα της Παναγιάς σημαδεύτηκε από ρεκόρ πνιγμών για το 2014, με 10 ανθρώπους να ανασύρονται νεκροί από τα νερά σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ο τραγικός απολογισμός αυξήθηκε το Σάββατο, καθώς έως τώρα ακόμα πέντε άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.
Δεκατρία από τα θύματα ήταν άνδρες και δύο γυναίκες, στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι.
Από την 1η Ιουνίου έως τις 27 Ιουλίου έχουν πνιγεί 150 άνθρωποι στις ελληνικές θάλασσες. Το ίδιο διάστημα πέρυσι είχαν πνιγεί 101 άτομα. Τον Δεκαπενταύγουστο του 2013 δεν είχε καταγραφεί ούτε ένας πνιγμός, σύμφωνα με στοιχεία του Λιμενικού.
Μαζί με τους πνιγμούς του τελευταίου διημέρου, οι πνιγμοί φέτος το καλοκαίρι υπερβαίνουν τους 165.
Αναλυτικότερα, το Δεκαπενταύγουστο, δύο άνθρωποι, 67 και 86 ετών, πνίγηκαν σε παραλίες της Ρόδου, ενώ ακόμα δύο θάνατοι, με θύματα έναν 39χρονο και έναν 58χρονο, καταγράφηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, στον «Ποταμό» Επανομής και τη «Σκάλα» Αγίας Τριάδας αντίστοιχα.
Στην Κέρκυρα πνίγηκε μία 82χρονη, στη Σάμο μία 79χρονη, στην Ηλεία ένας άνδρας 71 ετών, στα «Ψαρούδια» Χαλκιδικής ένας άνδρας 82, στην Βάρκιζα ένας 77χρονος και στην Ανάβυσσο ένας 67χρονος.
Το Σάββατο, τα θύματα ήταν ένας 90χρονος στη Χαλκίδα, ένας 69χρονος στο Ρέθυμνο, ένας 50χρονος στο Ηράκλειο, ένας 77χρονος στην Κέρκυρα και ένας 65χρονος στη Μεσσηνία.

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους το έγκλημα που έγινε στο Αστρος : Πατέρας σκότωσε τον 39χρονο γιο του και στη συνέχεια τον έκαψε

Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους το έγκλημα που έγινε στο Αστρος Κυνουρίας και το οποίος συγκλονίζει το Πανελλήνιο. 

Η απίστευτη οικογενειακή τραγωδία είχε πρωταγωνιστές έναν πατέρα και το παιδί του.
 Οι έρευνες κατέληξαν στον πατέρα του 39χρονου θύματος και όπως αποκαλύφθηκε ήταν αυτός που σκότωσε με καραμπίνα το γιο του και στη συνέχεια τον έβαλε μέσα στο αυτοκίνητο του και έβαλε φωτιά για να εξαφανίσει κάθε ίχνος της αποτρόπαιας πράξης του.
Οι αστυνομικοί όμως όπου ανέλαβαν την υπόθεση και κάλεσαα τα μέλη της οικογένειας για κατάθεση κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. 
Οι καυγάδες τους όπως αποκάλυψε η μητέρα ήταν σχεδόν καθημερινοί και όπως τους είπε ο γιος του κατέβαινε από την Αθήνα στο χωριό και δημιουργούσε προβλήματα.
 Ο πατέρας κάποια στιγμή δεν άντεξε και ομολόγησε.
Το άγριο έγκλημα αποκαλύφθηκε όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο κοντά στο βιολογικό καθαρισμό Αστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κι έσβησαν τη φωτιά, διαπίστωσαν ότι στο πίσω κάθισμα είχε απανθρακωθεί ένα άτομο και από τη φωτιά είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του.
Αμέσως, έφτασε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, οπότε διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 39χρονο άνδρα κάτοικο Αττικής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του Αστρους και είχε επιστρέψει πρόσφατα.

Υπό έλεγχο η φωτιά στον Νέο Ερινεό της Αιγιάλειας

Υπό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή του Νέου Ερινεού της Αιγιαλείας.
Αμέσως μετά την εκδήλωση της πυρκαγιάς, στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, καθώς και ένα ελικόπτερο. 
Τελικά οι πυροσβέστες κατάφεραν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα γειτονικά σπίτια, όπου προς στιγμή είχε εκδηλωθεί ανησυχία, ανάμεσα στους κατοίκους. 
Έπειτα από λίγη ώρα εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικά οχήματα, για την αποφυγή τυχόν αναζωπυρώσεων.

Με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι προσπάθησαν να περάσουν κινητά στις φυλακές Λάρισας

 Με τηλεκατευθυνόμενο αεροπλανάκι αερομοντελισμού άγνωστοι επιχείρησαν να περάσουν κινητά τηλέφωνα στις φυλακές της Λάρισας, αλλά η ενέργεια τους έγινε αντιληπτή από την εξωτερική φρουρά των φυλακών.
Σύμφωνα με την Αστυνομία αργά χθες το βράδυ υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς είδε το τηλεκατευθυνόμενο ελικοπτεράκι να πέφτει στο έδαφος, στη δυτική πλευρά των Φυλακών σε απόσταση περίπου 35-40 μέτρων από την περίφραξη, και διαπίστωσε ότι πάνω ήταν κολλημένη με μονωτική ταινία μια χάρτινη συσκευασία.
Το ελικοπτεράκι παραδόθηκε σε αστυνομικούς της Ομάδας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Ο.Ε.Ε.Μ.) και του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (Τ.Ε.Ε.) Λάρισας και η έρευνα που έκαναν έδειξε ότι μέσα στη χάρτινη συσκευασία υπήρχαν πέντε κινητά τηλέφωνα, πέντε καλώδια καλώδια φόρτισής τους, έξι κάρτες sim και δύο ακουστικά.
Ταυτόχρονα άρχισαν οι έρευνες της Αστυνομίας, για να εντοπιστούν τα άτομα που έθεσαν σε λειτουργία το ελικοπτεράκι, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Χαροπαλεύει 35χρονη γυναίκα μετά από ιατρικό λάθος σε επέμβαση ρουτίνας

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία από την είδηση που έσκασε σαν βόμβα παραμονή Δεκαπενταύγουστου....

Μια 35χρονη από τη Λαμία δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Λαμίας, όπου εισήχθη την Τρίτη.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η 35χρονη την περασμένη εβδομάδα υπεβλήθη σε κλινική της Αθήνας σε μια επέμβαση ρουτίνας, γυναικολογικής φύσεως. Την επέμβαση έκανε γιατρός γυναικολόγος που διατηρεί ιατρείο στη Λαμία.

Δυστυχώς μετά την επέμβαση υπήρξαν επιπλοκές. Η γυναίκα, αν και την ίδια ημέρα πήρε εξιτήριο, ενημέρωσε το γιατρό της ότι πονάει και ότι δεν αισθάνεται καλά. Εκείνος την καθησύχαζε και της έλεγε να μην ανησυχεί.

Την 4η ημέρα μετά το χειρουργείο η κατάσταση χειροτέρεψε και η άτυχη γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο Λαμίας, όπου οι χειρουργοί μόλις την εξέτασαν την έβαλαν εσπευσμένα στο χειρουργείο.

Όταν την άνοιξαν διαπίστωσαν ότι είχε εσωτερική αιμορραγία και είχε πάθει σηψαιμία, αφου όπως λένε πηγές από το συγγενικό περιβάλλον της 35χρονης, στην επέμβαση ρουτίνας ο γυναικολόγος της τρύπησε το παχύ έντερο, χωρίς να το αντιληφθεί.

Οι γιατροί στο χειρουργείο έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν και τώρα η 35χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη ΜΕΘ, όπου επίσης οι γιατροί δίνουν μάχη για να σώσουν τη γυναίκα.

Ο δικοί της άνθρωποι είναι συγκλονισμένοι και παρακαλούν το Θεό να έχει αίσιο τέλος αυτή η απίστευτη περιπέτεια της 35χρονης και φυσικά η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης.

lamiareport.gr

ΦΩΤΟ - Η πινακίδα που είδε Ελληνίδα παρουσιάστρια και κάνει τον γύρο του Διαδικτύου

Δεν άντεξε η δημοφιλής δημοσιογράφος/παρουσιάστρια Μάγδα Τσέγκου  και την απαθανάτισε για να την ανεβάσει στο προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram. 

Δείτε την εικόνα που σπάει...ταμεία!


O πρωινός καφές της Γεωργίας Σαμαρά στην Πύλο

H Γεωργία Σαμαρά έδωσε χθες μόνη το παρόν στη θεία λειτουργία στην Παναγία Μυρτιδιώτισσας της Πύλου καθώς ο πρωθυπουργός καθηλώθηκε στο κρεβάτι, λόγω ενός έντονου πόνου στη μέση.
Η κυρία Σαμαρά μετά την εκκλησία βρέθηκε σε καφέ, κάτω από τα πλατάνια της κεντρικής πλατείας της πόλης. 
Στο καφενείο την συνόδευαν ο Μητροπολίτης της Μεσσηνίας, κ κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης.
Η σύζυγος του πρωθυπουργού απόλαυσε τον καφέ της αλλα και την παρέα των κατοίκων, ενώ συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολίτες αλλά και επισκέπτες της περιοχής

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ - «Πόλεμος» στο Διαδίκτυο για το αν είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες laptop

Μια περίεργη ιστορία κάνει το γύρω του Διαδικτύου το τελευταίο χρονικό διάστημα  με επίκεντρο αρχαίους Έλληνες και τους  φορητούς υπολογιστές.
Όλα ξεκίνησαν από ένα γλυπτό που  βρίσκεται στο Μουσείο Getty Villa της Καλιφόρνια
Το γλυπτό «δείχνει» μια γυναίκα να κοιτάει έναν φορητό υπολογιστή που κρατάει στα χέρια του ένα μικρό παιδί.
 Μάλιστα στο Laptop  υπάρχουν και  υποδοχές για   usb!
Και ενώ αυτά υποστηρίζουν οι «αρχαιολάτρες», από την άλλη μεριά η εξήγηση από τους πιο ειδικούς είναι απλή και … θνητή.
Συγκεκριμένα,  το γλυπτό που είναι  μέρος της συλλογής του αμερικανικού J. Paul Getty Museum αποτελεί   επιτύμβιο μνημείο και παρουσιάζει μια γυναίκα και την ακόλουθό της.
Μάλιστα υπάρχει και η εξής αναφορά- περιγραφή του Μουσείου, η οποία υποστηρίζει ότι πρόκειται για γλυπτό στο οποίο  «η γυναίκα απλώνει το χέρι της για να αγγίξει την άκρη ενός ρηχού μπαούλου, το οποίο κρατά μια μικρή υπηρέτρια στο επιτύμβιο αυτό ανάγλυφο.
Η αναπαράσταση του θανόντος να εκτείνει το χέρι του για να πιάσει ένα αντικείμενο που κρατά υπηρέτης έχει μια μακρά ιστορία στην ελληνική ταφική τέχνη και πιθανότατα υπαινίσσεται την ελπίδα της συνέχισης των επίγειων απολαύσεων στη μεταθανάτια ζωή», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ιδρύματος.
Το βέβαιο πάντως είναι πως και οι δύο πλευρές εμφανίζονται απόλυτα πεπεισμένες πως έχουν δίκιο. Την ίδια ώρα ο  πόλεμος για το θέμα στα Διαδίκτυο καλά κρατεί.

ΒΙΝΤΕΟ - Που είναι θαμμένος ο Μέγας Αλέξανδρος; – Όλες οι θεωρίες

Μέγας Αλέξανδρος. Ο Έλληνας στρατηλάτης που αιώνες μετά το θάνατό του συνεχίζει να απασχολεί την παγκόσμια κοινή γνώμη. Και φυσικά, μετά τα ευρήματα στην Αμφίπολη, ένας νέος κύκλος συζητήσεων και αντιπαραθέσεων έχει ανοίξει για το τι απέγινε το νεκρό σώμα του Έλληνα αυτοκράτορα.
Μια ιδιαίτερα διαδεδομένη θεωρία αναφέρει, ότι όταν χάθηκε από την Αίγυπτο, η σωρός του Έλληνα βασιλιά μεταφέρθηκε από Βενετσιάνους εμπόρους από την Αλεξάνδρεια στη Βενετία και ότι το λείψανο του Αγίου Μάρκου, δεν είναι άλλο από το νεκρό σώμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην πραγματικότητα.
«Για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχουν γραφτεί τόσα άρθρα και βιβλία όσα δεν γράφτηκαν για τις ταφές όλων των προσωπικοτήτων της αρχαιότητας. Υπάρχουν άπειρες θεωρίες. 
Όπως ότι τα λείψανα βρίσκονται στην κρύπτη κάτω από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και μεταφέρθηκαν το 829 από Βενετούς εμπόρους εκεί που κτίστηκε ο ναός. Μια άλλη θεωρία λέει ότι ετάφη στην πύλη της Ροζέτας όπου ήταν το νεκροταφείο των Πτολεμαίων. 
Υπάρχει μια διεθνής ψύχωση με το θέμα αυτό και αυτή η αναζήτηση ανάγεται από την αρχαιότητα», λέει στο Έθνος της Κυριακής ο κ. Χάρης Τζάλας, συγγραφέας, ερευνητής και επικεφαλής του Ινστιτούτου Μελετών της Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας, το οποίο επί 17 χρόνια πραγματοποιεί ενάλιες αρχαιολογικές έρευνες στην ακτογραμμή της πόλης.
Ο ίδιος ετοιμάζει μια ειδική μελέτη για τη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας όπου καταγράφει το απίστευτο χρονικό της αναζήτησης του τάφου από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
«Από εκείνη την εποχή οι Πτολεμαίοι χρησιμοποίησαν τον Μέγα Αλέξανδρο στις μάχες των διαδόχων. Όπως και οι Ρωμαίοι ήθελαν να τον έχουν με το μέρος τους… Πολλοί αυτοκράτορες επισκέφτηκαν τον τάφο όπως ο Καίσαρας και ο Αύγουστος.
Ο Καρακάλλας, το 215, ήταν ο τελευταίος αξιόπιστος μάρτυρας για την ύπαρξη του τάφου. Όλα τα υπόλοιπα από την αρχαιότητα έως τον Μεσαίωνα ήσαν ανάμεσα στην παράδοση και τον μύθο μέχρι τις φανταστικές ιστορίες του 19ου και 20ου αιώνα που υπεδείκνυαν τη θέση του τάφου και αποδείχθηκαν παραμύθια.
Όλες οι αξιόπιστες αρχαίες πηγές αναφέρουν ότι ετάφη στην Αλεξάνδρεια. Κι όμως ένα τέτοιο μνημείο δεν βρέθηκε, όπως δεν εντοπίστηκε το Μουσείο με την περίφημη βιβλιοθήκη όπου υπήρχαν 700.000 χειρόγραφα, ούτε ο τεράστιος ναός του Σέραπι. Στην αναζήτηση του τάφου κυρίως βασιζόμαστε σε συγγραφείς που αντέγραψαν παλαιότερες πηγές και φήμες».
Η αφήγηση του κ. Τζάλα, όπως γράφει το Έθνος της Κυριακής, ξεκινά από τα χρόνια της αρχαιότητας.
Ο θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου το 323 π.Χ. στη Βαβυλώνα, η μεταφορά και η ταρίχευσή του σώματός του στη Μέμφιδα και η επίσκεψη Ρωμαίων αυτοκρατόρων περιγράφονται από αξιόπιστους αρχαίους συγγραφείς. Κανένας όμως δεν ήταν σύγχρονος του Αλεξάνδρου, ούτε είχε εισέλθει στον τάφο.
Μερική μόνο είχαν δει την ευρύτερη περιοχή γνωστή ως «Σώμα» ή «Σήμα». Σύμφωνα με τον Ψευδοκαλλισθένη το σώμα του, μέσα σε μολύβδινη σαρκοφάγο γεμάτη μέλι για να διατηρηθεί, μεταφέρθηκε στη Μέμφιδα της Αιγύπτου. Ο Στράβων πρώτος έγραψε ότι όταν επισκέφθηκε την Αλεξάνδρεια, το σώμα του Αλεξάνδρου δεν ήταν στην αρχική χρυσή σαρκοφάγο.
Ο Διόδωρος ο Σικελιώτης σημειώνει ότι μεταφέρθηκε από τη Βαβυλώνα δύο χρόνια μετά τον θάνατό του. Μάλιστα καθ” οδόν στη Συρία, έγινε μάχη μεταξύ επιγόνων όπου επικράτησε ο Πτολεμαίος. Ήταν γνωστή η προφητεία του Αρίστανδρου, ότι «η πόλη που θα είχε το σώμα του Αλεξάνδρου θα γνώριζε μεγάλη ευημερία». Για αυτό ο Πτολεμαίος αποφάσισε να μην ταφεί στο ναό του Άμμωνος Διός στη Σίβα, αλλά στην Αλεξάνδρεια.
Ο Λουκανός περιγράφει τον τάφο ως μια πυραμιδοειδή κατασκευή, ο Ζηνόβιος έλεγε ότι μεταφέρθηκε σε νέα ομαδική βασιλική ταφή και το «Σώμα» έμεινε άδειο.
Ο Παυσανίας έγραφε ότι τον λάτρευαν ως θεό και ο Δίων ο Κάσσιος μνημονεύει ότι όταν ο Οκταβιανός θέλησε να δει το σώμα του Αλεξάνδρου, άγγιξε τη μύτη του και την κατέστρεψε εν μέρει.
Οι αιώνες περνούσαν αλλά η φήμη του Αλεξάνδρου παρέμενε ζωντανή. Ο Ισκάντερ, όπως τον αποκαλούσαν, είχε μετατραπεί σε θρύλο ενώ από αιώνες λατρευόταν σαν μεγάλος προφήτης.
Ο περιηγητής Μασούντι το 944 γράφει για ένα παρεκκλήσι όπου εικάζεται ότι ήταν ο τάφος του Ισκάντερ και εκεί ο κόσμος προσευχόταν. Ανάλογη ιστορία αφηγείται ο Λέων ο Αφρικανός 500 χρόνια αργότερα.
Άλλοι αναφέρουν ένα κτίσμα κοντά στο τζαμί Ατταρίν ή την παλαιά εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Η βασιλική νεκρόπολη και το «Σώμα» δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί και τα ίχνη χάθηκαν στο βάθος του χρόνου.
Οι περισσότεροι αρχαιολόγοι που ανέσκαψαν έως το 1960, πίστευαν ότι το «Σώμα» βρισκόταν κοντά στο τζαμί Νάμπι Ντανιέλ. Ο Ερρίκος Σλήμαν που ανακάλυψε την Τροία και τις Μυκήνες είχε ζητήσει το 1887 άδεια την οποία όμως δεν έλαβε».

Σε κρίσιμη κατάσταση 51χρονος μετά από διαπληκτισμό σε ξενοδοχείο

Σε κρίσιμη κατάσταση 51χρονος μετά από διαπληκτισμό σε ξενοδοχείο Μια έντονη λογομαχία, φαίνεται ότι ήταν η αιτία για να σπρώξει ένας υπήκοος Πολωνίας έναν 51χρονο, με αποτέλεσμα να χτυπήσει πολύ σοβαρά στο πίσω μέρος του κεφαλιού.
Όλα έγιναν σε είσοδο ξενοδοχείου στο Λαγανά Ζακύνθου, όπου ο Πολωνός απώθησε βίαια τον 51χρονο άντρα, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να πέσει άσχημα. 
Ο άτυχος άντρας χρειάστηκε αεροδιακομιδή σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και νοσηλεύεται.
Προανάκριση για το συμβάν πραγματοποιεί το Αστυνομικό Τμήμα Λαγανά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑ - Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο


Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς και αύριο

Προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς, για αύριο Κυριακή 17 Αυγούστου 2014, εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η ΓΓΠΠ, για αύριο Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής και Νήσων (Δυτική Αττική και Νήσος Κύθηρα),
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής),
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων,
Περιφερειακή Ενότητα Δωδεκανήσου,
Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας,
Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,
Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,
Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας (Πάτρα, Αίγιο),
Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας (Αμαλιάδα),
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Πύλος - Tο ανάκτορο του Νέστορα

Η Πύλος (ή Νεόκαστρο) είναι μικρή πόλη του νομού Μεσσηνίας, με 2.000 περίπου κατοίκους, έδρα του ομώνυμου Δήμου, αλλά και ένα μεγάλο φυσικό λιμάνι στη ΝΔ άκρη της Πελοποννήσου. 
Η Πύλος είναι γνωστή από την περίφημη ναυμαχία του Ναβαρίνου, στην οποία η νίκη των συμμαχικών δυνάμεων ήταν η απαρχή της απελευθέρωσης της Ελλάδας από τον τούρκικο ζυγό. 
Σήμερα η Πύλος είναι σημαντικό ναυτιλιακό κέντρο και έχει αναπτυχθεί σημαντικά ο τουρισμός, αφού όλη η περιοχή είναι από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Από άποψη ασφάλειας, λόγω της Σφακτηρίας (στενόμακρο νησί, μπροστά από τον όρμο του Ναβαρίνου), που λειτουργεί σαν φυσικός κυματοθραύστης, η Πύλος θεωρείται ως ένα από τα πιο ασφαλή αγκυροβόλια στη Μεσόγειο.
ΙΣΤΟΡΙΑ-ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΑ
Η Πύλος, αναφέρεται από τον Όμηρο ως το Βασίλειο του Νέστορα που, σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον μυθικό Πύλο και αρχικά ονομαζόταν Κορυφάσιο. 
Στην αρχαιότητα ήταν σχεδόν συνεχώς κάτω από την κυριαρχία της Σπάρτης. 
Στα Βυζαντινά χρόνια, περί τον 6ο αιώνα (τότε λεγόταν «Ζόγκλος»), καταλήφθηκε από τους Αβάρους και ονομάστηκε Αβαρίνος, απ’ όπου προήλθε, κατά μία άποψη και η ονομασία Ναβαρίνο, εκ συνεκφοράς «νέο αβαρίνο», κατά την οποία και προσδιοριζόταν όλος ο κόλπος της Πυλίας με τα γύρω φρούρια, απέναντι από τα νησιά Πρώτη και Σαπιέντζα, από τα οποία και ισαπέχει. 
Σύμφωνα με άλλη εκδοχή, το όνομα Ναβαρίνο είναι σλαβικής προέλευσης και σημαίνει «μέρος με σφεντάμια».....

Φρικτό έγκλημα στο Αστρος Κυνουρίας

Κοντά στην εξιχνίαση ενός αποτρόπαιου εγκλήματος, το οποίο έχει συγκλονίσει την μικρή και κλειστή κοινωνία του Αστρους Κυνουρίας, βρίσκεται η αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες.
Η υπόθεση αφορά τον εντοπισμό σορού, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμελισμένης γυναίκας που βρέθηκε απανθρακωμένη στο πίσω κάθισμα αυτοκινήτου.
Συγκεκριμένα, ανήμερα της Παναγίας το απόγευμα, πλησίον του βιολογικού καθαρισμού 'Αστρους και μέσα στην κοίτη του ξεροπόταμου Τάνου, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε αυτοκίνητο. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο κι έσβησαν τη φωτιά, διαπίστωσαν ότι στο πίσω κάθισμα είχε απανθρακωθεί ένα άτομο και από τη φωτιά είχαν αλλοιωθεί τα χαρακτηριστικά του.
Αμέσως, κλήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες για την εξιχνίαση της υπόθεσης, ενώ κλήθηκε ιατροδικαστής και το γραφείο εγκληματολογικών ερευνών, οπότε διαπιστώθηκε ότι το πτώμα ανήκει σε 39χρονο άνδρα κάτοικο Αττικής, ο οποίος κατάγεται από την περιοχή του 'Αστρους και είχε επιστρέψει πρόσφατα.
Έρευνες διενεργεί η ασφάλεια Τρίπολης.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΩΤΟ - Αγγελική μορφή καταγράφηκε σε κάμερα !

Πόσες φορές έχετε αναφέρει σε συγγενείς και φίλους ότι παρατηρήσατε ένα σύννεφο που είχε τη μορφή ενός σκύλου ή ενός αντικειμένου, άγγελο όμως είχατε δει;
Η Mirjeta Binoke παρατήρησε στην αυλή της μια παράξενη φωτεινή μορφή, που έμοιαζε με έναν άγγελο που πετούσε πολύ κοντά στο σπίτι της.
Η 38χρονη βρισκόταν στον κήπο της μαζί με φίλους της, όταν παρατήρησε κάτι περίεργο και φωτεινό στον ουρανό, αμέσως έβγαλε την κάμερα της και τράβηξε φωτογραφία, η αγγελική μορφή της έκανε την χάρη και πόζαρε στον φακό, ενώ πετούσε δίπλα στο σπίτι της.

Δείτε την φωτογραφία στην gallery


































newsbomb.gr

ΤΟΥ ΕΚΑΤΣΕ !!! Έπαιξε ένα ευρώ στο Λόττο και κέρδισε 1 εκατ. ευρώ!


Υπερτυχερός έπαιξε ένα ευρώ στο Λόττο και κέρδισε 1 εκατ. ευρώ!

Αν έχεις τύχη διάβαινε λένε και φαίνεται πως ο τροχός γύρισε για τα καλά στην περίπτωση ενός άνδρα από τα Σιάτιστα Κοζάνης, ο οποίος έγινε εκατομμυριούχος μέσα σε μια νύχτα!
Σύμφωνα με το star.gr, ο υπερτυχερός έπαιξε μόλις ένα ευρώ στο Λόττο, μία μέρα πριν από την Κοίμηση της Θεοτόκου, και κέρδισε... ένα εκατομμύριο ευρώ (για την ακρίβεια… 921.981,73)!
Η ταυτότητα του δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, αλλά στην περιοχή η είδηση αυτή είναι... πρώτο θέμα σε όλα τα πηγαδάκια, με πολλούς να λένε πως η Μεγαλόχαρη έκανε το θαύμα της.

Υποχωρεί σταδιακά ο καύσωνας

Προς εκτόνωση εμφανίζεται το κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα τα τελευταία 24ωρα.

 Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, σήμερα Σάββατο, θα επικρατήσει γενικά αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα. 
Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα υπάρξουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα ορεινά της Α.Μακεδονίας και της Θράκης. 
Οι άνεμοι στα δυτικά και τα νότια θα είναι9 βορειοδυτικοί 4 με 6 και πιθανώς 7 μποφόρ. 
Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 38 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα είναι γενικά αίθριος ενώ η θερμοκρασία δεν θα υπερβεί τους 36 βαθμούς κελσίου.

Αύριο Κυριακή, θα επικρατήσουν στα κεντρικά και στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα βόρεια. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα, αλλά πρόσκαιρα. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και η θερμοκρασία θα είναι σε πτώση.

Oρκίζεται η νέα περιφερειακή αρχή του Πέτρου Τατούλη

Το Σάββατο 30 Αυγούστου στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη, των Αντιπεριφερειαρχών και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου. 
Η ορκωμοσία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, παρουσία εκπροσώπων αρχών και φορέων από την Περιφέρεια.

 Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, μετά τη λήξη της τελετής θα παραχωρήσει ομιλία σχετικά με το Σχέδιο Δράσης για την Περιφέρεια και  τα νέα του καθήκοντα που θα αναλάβει επίσημα από την 1η Σεπτεμβρίου  2014

Η εγκύκλιος του ΥΠΕΣ προς τις νέες δημοτικές αρχές.!

Οι νέες δημοτικές αρχές βρίσκονται σε περίοδο ορκωμοσίας κι ενημέρωσης. Την πρώτη Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν καθήκοντα και η θητεία τους για πρώτη φορά θα είναι πενταετής και θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος Αυγούστου του 2019.

Το υπουργείο Εσωτερικών με πολυσέλιδη εγκύκλιο που αποστέλλει στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της χώρας δίνει αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις αναφορικά με σειρά ζητημάτων για την ορκωμοσία των νέων αιρετών, την εγκατάσταση των νέων αρχών και την εκλογή μελών των συλλογικών οργάνων των δήμων.

Ακολουθεί η  ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πέντε πνιγμοί ανήμερα Δεκαπενταύγουστο στις ελληνικές θάλασσες

Σε Επανομή, Χαλκιδική, Ανάβυσσο, Βάρκιζα και Ρόδο έχασαν τη ζωή τους πέντε άνθρωποι

Καθημερινό φαινόμενο τείνουν να γίνουν οι πνιγμοί λουόμενων στη χώρα μας.
Μόνο την Παρασκευή πεντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ενώ κολυμπούσαν σε διάφορές περιοχές της Ελλάδας.
Στην Επανομή Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή «Ποταμός» ένας 39χρονος ανασύρθηκε το μεσημέρι χωρίς τις αισθήσεις του. Αφού διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Άγιος Παύλος», διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Από τη Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
Επίσης στη θαλάσσια περιοχή «Ψακούδια» Χαλκιδικής ένας 82χρονος ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του και λίγη ώρα αργότερα στο Νοσοκομείο Πολύγυρου Χαλκιδικής διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Νεκρός ανασύρθηκε το μεσημέρι  και ένας 77χρονος από τη θαλάσσια περιοχή παραλίας Βάρκιζας, ενώ ίδια τύχη είχε και ένας 67χρονος στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αναβύσσου.

Τέλος χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε, το πρωί της Παρασκευής από τη θαλάσσια περιοχή Έλλη Ρόδου, ένας 86χρονος ο άνδρας διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ - Εφυγαν 165 χιλ. οικονομικοί μετανάστες σε ένα χρόνο και πήραν μαζί τους καταθέσεις 30 δισ. ευρώ!

Εφυγαν 165 χιλ. οικονομικοί μετανάστες σε ένα χρόνο και πήραν μαζί τους καταθέσεις 30 δισ. ευρώ!
Οπου φύγει – φύγει από την Ελλάδα είναι χιλιάδες οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι δεν μπορούν να αντέξουν τις επιπτώσεις της κρίσης και αναζητούν αλλού θέσεις εργασίας. 

Τα στατιστικά στοιχεία για τη μαζική φυγή είναι εντυπωσιακά:

Μέσα σε μόλις ένα χρόνο, οι υπήκοοι χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης που ζουν στην Ελλάδα μειώθηκαν κατά 164.959 άτομα. 
Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, ήταν 817.860 το 2011 και περιορίστηκαν σε 650.825 άτομα το 2012. Το μεγαλύτερο κύμα φυγής πηγάζει από τους πολίτες αλβανικής καταγωγής.
 Με βάση την κατάταξη που ακολουθεί η ΕΛΣΤΑΤ, στο γκρουπ των χωρών όπου συμπεριλαμβάνεται και η Αλβανία, ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 133.787 άτομα μέσα σε μόλις ένα χρόνο (2011-2012). Το κύμα φυγής εκτιμάται ότι συνεχίστηκε και το 2013, ωστόσο δεν υπάρχουν νεότερα διαθέσιμα στοιχεία.
Το υπόλοιπο των καταθέσεων που έχουν αποταμιεύσει στις ελληνικές τράπεζες οι κάτοικοι χωρών εκτός Ζώνης Ευρώ μειώθηκε κατά 30 δισ. ευρώ το διάστημα Ιουνίου 2010 - Ιουνίου 2014, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή». Οπως προκύπτει από τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η εκροή δεν έχει σταματήσει, καθώς μόνο το τελευταίο 12μηνο (Ιούνιος 2013 - Ιούνιος 2014) αποσύρθηκαν περίπου 3,5 δισ. ευρώ. Η «φυγή» που αποτυπώνουν η ΕΛΣΤΑΤ και η Τράπεζα της Ελλάδος οφείλεται στην κατάρρευση της εγχώριας αγοράς εργασίας.
Τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του ΙΚΑ, δείχνουν ότι μέσα στην 5ετία της ύφεσης (2009-2013) χάθηκε το 33% των θέσεων εργασίας που κατείχαν αλλοδαποί.
  • Οι αλλοδαποί που εμφανίζονται στις αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις του ΙΚΑ περιορίστηκαν τον Δεκέμβριο του 2013 σε 159.676 άτομα (99.826 άνδρες και 59.850 γυναίκες). Τον Δεκέμβριο του 2009 ήταν 237.470 άτομα (160.901 άνδρες και 76.569 γυναίκες). Δηλαδή, μέσα στην 4ετία χάθηκαν 77.794 θέσεις μισθωτής εργασίας. Η απώλεια τόσων μισθών δικαιολογεί και τη φυγή περισσότερων των 133 χιλιάδων ανθρώπων. Η μεγαλύτερη μείωση εντοπίζεται στους εργαζομένους αλβανικής καταγωγής. Στο τέλος του 2009 ήταν 121.902 άτομα και στο τέλος του 2013 περιορίστηκαν σε 85.893 άτομα. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος του 2013 οι Ελληνες αντιπροσώπευαν το 90,15% του συνολικού αριθμού των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ έναντι 87,17% στο τέλος του 2009.
  • Η ραγδαία μείωση των θέσεων εργασίας για αλλοδαπούς εν πολλοίς αποδίδεται στην κατάρρευση της οικοδομικής δραστηριότητας. Και αυτό το συμπέρασμα είναι πλέον μετρήσιμο: Ο αριθμός των ασφαλισμένων αλλοδαπών στα οικοδομοτεχνικά επαγγέλματα μειώθηκε κατά 69,42% το διάστημα 2009-2013 (περίπου όσο και η οικοδομική δραστηριότητα). Το ΙΚΑ ασφάλιζε περίπου 116.893 εργαζόμενους στον κλάδο της οικοδομής το 2009 και από αυτούς, το 45% ή 52.621 άτομα ήταν αλλοδαποί. Το 2013 είχε απομείνει μόνο το 1/3 των ασφαλισμένων στον χώρο της οικοδομής και οι θέσεις των αλλοδαπών περιορίστηκαν από 52.621 σε μόλις 16.089 άτομα. Δραματική μείωση καταγράφεται και στον αριθμό των επιχειρήσεων του κλάδου της οικοδομής. Οι «εργοδότες» ήταν 43.808 στο τέλος του 2009 και μειώθηκαν σε μόλις 16.046 στο τέλος του 2013.
Το 2013, το ΙΚΑ κατέγραψε αύξηση στον συνολικό αριθμό των ασφαλισμένων οι οποίοι έφτασαν σε 1.621.259 σε σχέση με 1.541.423 άτομα που ήταν καταγεγραμμένα στις ΑΠΔ στο τέλος του 2011 και 1.434.850 άτομα στο τέλος του 2012.
Αυτή η αύξηση –δεδομένου ότι η ανεργία δεν έχει περιοριστεί τους τελευταίους μήνες, απλώς σταμάτησε να αυξάνεται– οφείλεται, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», εν πολλοίς στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις υπό τον φόβο της επιβολής του προστίμου της ανασφάλιστης εργασίας (ανέρχεται σε 10.550 ευρώ) ρισκάρουν ολοένα και λιγότερο να συλληφθούν από τους ελεγκτές με «μαύρο» εργαζόμενο.
Στην αύξηση των ασφαλισμένων βοήθησαν και τα μαζικά προγράμματα του ΟΑΕΔ, που έστω και για λίγους μήνες πρόσφεραν θέση εργασίας και ασφάλιση σε μερικές δεκάδες χιλιάδες πολίτες. Ο φόβος του προστίμου έφερε αύξηση και στον αριθμό των ασφαλισμένων αλλοδαπών. Από 172.832 το 2011 ο αριθμός τους μειώθηκε δραματικά το 2012, στα 133.720 άτομα, για να ανακάμψει το 2013 στα 159.676 άτομα.

Σοκ: Ερχεται βροχή κατασχέσεων για χρέη σε εφορίες και Ταμεία


Σοκ: Ερχεται βροχή κατασχέσεων για χρέη σε εφορίες και Ταμεία

"Βροχή" ειδοποιητηρίων και κατασχέσεων θα στείλουν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας σε μεγάλους κυρίως οφειλέτες, πιέζοντας έτσι όσους οφείλουν σε εφορίες και Ταμεία, να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Παράλληλα συνεχίζουν την επεξεργασία του σχεδίου βελτίωσης αυτών των ρυθμίσεων, εν όψει των διαπραγματεύσεων με την τρόικα το Φθινόπωρο.
Από τις εφορίες ήδη έχουν ξεκινήσει διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης σε 2.293 οφειλέτες που βγήκαν εκτός ρυθμίσεων και αναζητούνται 78,6 εκατ. ευρώ μέσω κατασχέσεων κινητών και ακινήτων. Στόχος είναι να έχουν εισπραχθεί έως το τέλος του έτους τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ από τις παλιές οφειλές και τουλάχιστον το 25% των νέων χρεών.
Από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών έχουν σταλεί προσκλητήρια για ρύθμιση σε 64.267 οφειλέτες αλλά και ειδοποιητήρια σε 94.548 οφειλέτες, οι οποίοι έχουν περιθώριο 20 ημερών πριν ξεκινήσουν οι κατασχέσεις. Στόχος είναι να εισπραχθεί 1,448 δισ. ευρώ.
Πάντως στο οικονομικό επιτελείο βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς οι ληξιπρόθεσμες οφειλές "φουσκώνουν" μήνα με το μήνα ως αποτέλεσμα της συσσώρευσης φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και υπέρογκων προσαυξήσεων και προστίμων. Πέρα από το... στοκ των παλιών οφειλών ύψους 52 δισ. ευρώ, οι εφορίες καλούνται να χειριστούν τα νέα "κανόνια".
Ενδεικτικό είναι ότι τον Ιούλιο προστέθηκαν άλλα 1,3 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα από την αρχή του έτους να έχουν δημιουργηθεί νέες οφειλές ύψους 4,6 δισ. ευρώ, ενώ από 1/1/2013 οι οφειλές που μπορούν να υπαχθούν στην πάγια ρύθμιση, ξεπερνάνε πλέον τα 15 δισ. ευρώ. Οι εν λόγω οφειλέτες αγγίζουν πλέον τα 2,5 εκατομμύρια και μόλις σε έναν μήνα αυξήθηκαν κατά περίπου 172.000. Σε ρύθμιση έχουν υπαχθεί μόλις 1,1 δισ. ευρώ και 164.204 οφειλέτες κι από αυτά έχουν εισπραχθεί περίπου 567 εκατ. ευρώ.
Ανάλογη είναι η εικόνα στα Ταμεία, όπου το σύνολο των οφειλών, παλιών και νέων, αγγίζουν τα 11 δισ. ευρώ και βαραίνουν 211.451 ασφαλισμένους επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Από αυτά, σε ρύθμιση είναι μόνο τα 587 εκατ. ευρώ και έχουν εισπραχθεί έως τώρα 177 εκατ. ευρώ.
Με τα δεδομένα αυτά, η Τρόικα και ειδικά το ΔΝΤ άσκησε, σύμφωνα με πληροφορίες, πίεση στην ελληνική πλευρά να ανατεθεί σε εισπρακτικές εταιρίες ο ρόλος του "κυνηγού" των οφειλετών προς τα Ταμεία, ενώ ανάλογη πρόταση είχε πέσει στο τραπέζι και για τα χρέη προς τις εφορίες, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών είχαν ζητήσει τη στελέχωση των δικαστικών τμημάτων των ΔΟΥ από ιδιώτες, που θα αναλάμβαναν το ξεκαθάρισμα του μητρώου των υπόχρεων και των συνυπόχρεων.
Αρνητική ήταν η απάντηση της Αθήνας στις συστάσεις αυτές, και ήδη προχωρά στη σύσταση και λειτουργία ειδικών μονάδων εντός των υπηρεσιών, για τη βελτίωση των δεικτών είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Πηγή: Megatv

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 16 Αυγούστου 1974.- Δυο Μεσσήνιοι στα χέρια των Τούρκων

Σαν σήμερα, 16 Αυγούστου 1974, δυο παλικάρια που υπηρετούσαν τη στρατιωτική τους θητεία στην ΕΛΔΥΚ πέφτουν στα χέρια των Τούρκων και μπαίνουν από τότε στη λίστα των αγνοουμένων. 

Πρόκειται για το Δεκανέα Πεζικού Γιάννη Ξυδιά που είχε γεννηθεί στο χωριό Χανδρινού και το Στρατιώτη-Διαβιβαστή Βαγγέλη Ζαχαρέα από την Καλαμάτα. 
Χάθηκαν την τελευταία μέρα του πολέμου. 
Κανείς από τότε δεν ξέρει τι έγιναν. 
Μάταια όλα αυτά τα χρόνια η πατρίδα και οι δικοί τους άνθρωποι τους αναζητούν.

Ο Βουφραδιώτης

Στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ο Λούης Τσάτουμας

Ο Λούης Τσάτουμας προκρίθηκε στον κυριακάτικο τελικό του άλματος εις μήκος, του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Ζυρίχη. 
Στην δεύτερη προσπάθεια του στον προκριματικό, ο Ελληνας πρωταθλητής με άλμα στα 8 μέτρα και 19 εκατοστά, υπερέβη το όριο πρόκρισης (8.00μ) και πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό.

Ορκισμένος εχθρός των ομοφυλοφίλων «έχασε» τη γυναίκα του από λεσβία

Πρόκειται για τον Jonathan Saenz, έναν αφοσιωμένο καθολικό και πρόεδρο της αμερικανικής αντι-γκέι οργάνωσης του Τέξας, Texas Value.
Υπό την ηγεσία του Saenz, η ομάδα μάχεται με μανία τους γάμους ομοφυλοφίλων που για τον Saenz θα οδηγήσουν τους ανθρώπους στο μέλλον να παντρεύονται τα ίδια τους τα παιδιά.
Στα φλογερά κηρύγματά του, είχε υποστηρίξει ότι οι ομοφυλόφιλοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε θεραπεία.
Ο ίδιος πάντως δέχτηκε ένα ισχυρότατο χτύπημα κάτω από τη ζώνη, όταν η σύζυγός του τον εγκατέλειψε προκειμένου να ζήσει τον έρωτά της με μια άλλη γυναίκα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του Τέξας «Lone star Q», ο Saenz κατέθεσε ήδη αίτηση διαζυγίου.
Ο Τεξανός υποστήριζε ότι ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου οδηγεί στην πολυγαμία και ότι οι ακτιβιστές των δικαιωμάτων των ομοφυλοφίλων θέλουν να βάλουν τους χριστιανούς σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Ο Jonathan και η Corrine Saenz έχουν την κοινή επιμέλεια των τριών παιδιών τους, που είναι και τα τρία κάτω των 10 ετών.
Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας του διαζυγίου, ο Jonathan Saenz προσπάθησε να απαγορέψει στη σύντροφο της γυναίκας του από να βλέπει τα παιδιά του, κάτι που δεν κατάφερε αρχικά αλλά κατόρθωσε στη συνέχεια.
Προσπάθησε επίσης να οδηγήσει στη φυλακή την πρώην γυναίκα του επειδή δεν κατόρθωσε να περάσει το ψυχολογικό τεστ ενός ειδικού που ο ίδιος διόρισε και στη συνέχεια δεν πλήρωσε.
Το ζεύγος ήταν παντρεμένο από το 2002-2011 και το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 2013.

15.8.14

Τι μισθό θα παίρνουν οι δικαστικοί από Σεπτέμβριο - Αυξήσεις έως και 1.100 ευρώ το μήνα


Τι μισθό θα παίρνουν οι δικαστικοί από Σεπτέμβριο - Αυξήσεις έως και 1.100 ευρώ το μήνα (Δείτε όλες τις αποδοχές)

Από το Σεπτέμβριο οι δικαστικοί λειτουργοί θα δουν και πάλι αυξήσεις στους μισθούς τους καθώς θα αρχίσει η εκτέλεση του «Μισθοδικείου» που στις 31-12-2013 έκρινε αντισυνταγματικές τις τελευταίες περικοπές που είχαν υποστεί.
Σύμφωνα με τον πίνακα που δημοσιεύει το Εθνος, οι πρόεδροι των ανωτάτων δικαστηρίων (Αρείου Πάγου, ΣτΕ, ΝΑ, κ.λπ.) θα δουν αυξήσεις ακόμη και πάνω από 1.100 ευρώ μηνιαίως. Μικρότερες, 120 ευρώ περίπου το μήνα, θα είναι οι αυξήσεις για τους ειρηνοδίκες ενώ ένας πρωτοδίκης θα πάρει περίπου 300 ευρώ περισσότερα.
Αυξημένα θα είναι και τα επιδόματα, όπως αυτό της βιβλιοθήκης καθώς και η αποζημίωση λόγω παραμονής στην έδρα.
Ετσι, οι επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων θα παίρνουν από τον Σεπτέμβριο μισθό 4.134 ευρώ από 3.023 ευρώ. Οι αντιπρόεδροι των δικαστηρίων θα παίρνουν 3.721 από 2.880 ευρώ. Ο εφέτης θα παίρνει 2.894 ευρώ από 2.258 ευρώ ενώ ο πρόεδρος πρωτοδικείου 2.480 από 2.009 ευρώ.

Η πιο ζεστή μέρα του φετινού καλοκαιριού - Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος

Για τα καλά νιώθουν σήμερα οι Ελληνες τι σημαίνει καύσωνας, καθώς η Παρασκευή είναι η πιο ζεστή ημέρα του φετινού καλοκαιριού. Ο υδράργυρος ανέβηκε στο «κόκκινο» σε πολλές περιοχές της χώρας, φτάνοντας ακόμη και στους 41 βαθμούς Κελσίου. 
Ενδεικτικά οι θερμοκρασίες που σημειώνονται αυτή την ώρα 
Λάρισα 41,2
Σπάρτη 40.8 
Θεολόγος 39.8
Άγιοι θεόδωροι  39.4
Λειβαδιά 39.4  
Χαλκίδα 39.1
Λαμία 39 
Γαλαξίδι 38.8
Θεσσαλονίκη 38.4
Οινόφυτα 38.3
Αυλώνας 38.1
Τρίπολη 38 
Αρφαρά 37.6
Μενίδι 37.4 
Άνω Λιόσια  37.3
Ψυχικό  37

Στο κόκκινο για πυρκαγιές αύριο η Μεσσηνία

Προειδοποίηση σχετικά με πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς σε σειρά περιοχών της χώρας το Σάββατο 16 Αυγούστου 2014, εξέδωσε το μεσημέρι της Παρασκευής η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η ΓΓΠΠ προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:
  • Περιφερειακές Ενότητες Ιονίων νήσων Ζάκυνθος, Κεφαλονιά, Ιθάκη, Λευκάδα,
  • Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,
  • Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας,
  • Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας,
  • Νήσος Κύθηρα.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Με βάση τα προβλεπόμενα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας παρακαλεί τους πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Έγκλημα πάθους και αυτοκτονία στην Εγνατία οδό

Σε ζευγάρι Θεσσαλονικέων, γονείς δύο παιδιών, ανήκουν τα πτώματα που βρέθηκαν στην Εγνατία οδό, κοντά στον κόμβο της Ξυλούπολης, και η έρευνα της Αστυνομίας έδειξε ότι πρόκειται για έγκλημα πάθους και αυτοκτονία. Ο 46χρονος άνδρας, που έπασχε από ψυχολογικά προβλήματα, πυροβόλησε με καραμπίνα τη 42χρονη σύζυγο του και στη συνέχεια αυτοκτόνησε με το ίδιο όπλο.

ΠΥΛΟΣ - Στο κρεβάτι με ισχυαλγία ο Αντώνης Σαμαράς


Στο κρεβάτι με ισχυαλγία ο Αντώνης Σαμαράς

Από ισχυαλγία πάσχει ο πρωθυπουργός, κάτι που δεν του επιτρέπει τις μετακινήσεις. 
Σύμφωνα με το tharrosnews.gr ένας πόνος δεν επέτρεψε στον Αντώνη Σαμαρά να μεταβεί στο ναό της Παναγιάς Μυρτιδιώτισσας της Πύλου, το πρωί της Παρασκευής, προκειμένου να εκκλησιαστεί. 
Στην εκκλησία, πάντως, πήγε λίγα λεπτά πριν τις 10 η σύζυγος του πρωθυπουργού, Γεωργία, συνοδεία του Δημάρχου της πόλης Δημήτρη Καφαντάρη.
Σύμφωνα με το eleftheriaonline.gr, η ισχιαλγία η οποία καθήλωσε τον κ. Σαμαρά στο κρεβάτι του ξενοδοχείου Costa Navarino, στο οποίο διαμένει, προήλθε από απότομη κίνηση στο κολύμπι.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός θα παρατείνει την παραμονή του μέχρι τη Δευτέρα, για να αναρρώσει και να μπορέσει να συναντήσει τους φίλους του.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σε νεαρό που θέλει να γίνει πολιτικός:... Άστο καλύτερα αγόρι μου!

Συμβουλή να μην γίνει πολιτικός έδωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε ένα νεαρό που τον πλησίασε στο πλοίο επιστροφής από τη Σέριφο. 
Σύμφωνα με τη realnews ο νεαρός πλησίασε τον κ. Παπανδρέου και του εξομολογήθηκε πως το όνειρο του είναι να γίνει πολιτικός. 
Ωστόσο η απάντηση που έλαβε μάλλον τον αιφνιδίασε, αφού ο πρώην πρωθυπουργός του είπε «άστο καλύτερα αγόρι μου».
Στο ίδιο πλοίο ήταν και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ωστόσο δεν έκατσε μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, αφού ο τελευταίος ταξίδευε στην business class με τη σύζυγο του, ενώ ο πρώην υπουργός στην οικονομική θέση.

 
REAL NEWS

Αισχρό: Εκλεβαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιβατών της χαμένης πτήσης της Malaisian Airlines


Αισχρό: Εκλεβαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς επιβατών της χαμένης πτήσης της Malaisian Airlines

Ένας τραπεζικός υπάλληλος στη Μαλαισία μπήκε στο στόχαστρο των αρχών που ερευνούν τις "ύποπτες" αναλήψεις χρηματικού ποσού ύψους 31.000 δολαρίων από τέσσερις τραπεζικούς λογαριασμούς που ανήκαν σε επιβάτες της χαμένης πτήσης MH370.
Ο Ιζάνι Άμπντουλ Γάνι, ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικού Εγκλήματος της αστυνομίας, είπε ότι ένας διευθυντής της τράπεζας κατήγγειλε τις ύποπτες συναλλαγές στις 2 Αυγούστου. Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις της έρευνας, χρήματα από τους λογαριασμούς τριών επιβατών του εξαφανισμένου αεροσκάφους μεταφέρθηκαν στον λογαριασμό ενός τέταρτου επιβάτη. Στη συνέχεια έγιναν πολλές αναλήψεις μετρητών από ATM, από τον λογαριασμό αυτόν.
Και οι τέσσερις λογαριασμοί ήταν στην ίδια τράπεζα.
Αστυνομική πηγή ανέφερε ότι ερευνάται ο ρόλος ενός 32χρονου τραπεζικού υπαλλήλου καθώς εκείνος ήταν που ενέκρινε την ανανέωση της κάρτας αναλήψεων που χρησιμοποιήθηκε για τις συναλλαγές από το ΑΤΜ. "Φαίνεται ότι πρόκειται για δουλειά εκ των έσω", πρόσθεσε.
Η πτήση MH370, που μετέφερε 239 ανθρώπους και είχε ως τελικό προορισμό το Πεκίνο, εξαφανίστηκε μυστηριωδώς μία ώρα μετά την απογείωση του αεροσκάφους από το διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, στις 8 Μαρτίου.

ΣΗΜΕΡΑ η ποιό ζεστή ημέρα του καλοκαιριού

Με τον υδράργυρο να φτάνει και σε κάποιες περιοχές ίσως να ξεπερνά του 41 βαθμούς θα εορταστεί ο Δεκαπενταύγουστος σε όλη τη χώρα.  
Σύμφωνα με την ΕΜΥ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 40 βαθμούς ενώ κατά τόπους στο εσωτερικό της ανατολικής Ελλάδας μπορεί να φτάσει και τους 41 βαθμούς Κελσίου. 
Χθες Πέμπτη οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν σε Σπάρτη, Άργος,Πέραμα,Λάρισα, Ζίτσα Ιωαννίνων, Αγίους Θεοδώρους και Ανάβυσο
Στα μεγάλα αστικά κέντρα -Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη- οι δήμοι θα λειτουργήσουν κλιματιζόμενες αίθουσες για τις ευπαθείς ομάδες. 
Έτσι, ανοιχτές θα είναι τα επόμενα 24ωρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, οι κλιματιζόμενες αίθουσες σε έξι Λέσχες Φιλίας στις περιοχές Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Αμπελοκήπων, Κάτω Πετραλώνων και Κολοκυνθούς στην Αθήνα.
Την Παρασκευή οι κλιματιζόμενες αίθουσες θα είναι ανοιχτές για τους πολίτες από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.
Έκτακτα προληπτικά μέτρα για την αντιμετώπιση των υψηλών θερμοκρασιών και την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στους πολίτες, λαμβάνει και ο δήμος Πειραιά.
Μέχρι και το Σάββατο από τις 08:00 έως τις 22:00, θα παραμείνουν ανοιχτές οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου
Ανοιχτές θα είναι και αρκετές κλιματιζόμενες αίθουσες στη Θεσσαλονίκη
Το Συνεδριακό Κέντρο της Helexpo “Ιωάννης Βελλίδης”, στο χώρο της ΔΕΘ, θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό έως και τις 16 Αυγούστου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.
Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού μπορούν να προσέρχονται ελεύθερα εντός του κλιματιζόμενου χώρου του συνεδριακού κέντρου.
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, από την πλευρά του, θα παρέχει κλιματιζόμενους χώρους στα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ) (στις οδούς Σαχτούρη 1 και Αλεξανδρείας 27) και στο Ανοιχτό Κέντρο Ημερήσιας Υποδοχής Αστέγων (Μοναστηρίου 62).
Οι χώροι θα λειτουργήσουν ως αίθουσες υποδοχής και αναμονής του κοινού, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως και το Σάββατο, 16 Αυγούστου.

Οι συστάσεις του υπουργείου Υγείας

Ταυτόχρονα σε ετοιμότητα είναι τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών. 
Το υπουργείο Υγείας συστήνει: 
- Αποφυγή έκθεσης στο ηλιακό φως
- Αναζήτηση σκιερών και δροσερών μερών
- Προτίμηση στα ανοιχτόχρωμα και ελαφρά ρούχα και κάλυψη κεφαλιού (χρήση, ομπρέλας κ.λπ.)
- Αποφυγή βαριάς σωματικής εργασίας
Ιδιαίτερη προσοχή συστήνεται στη διατροφή. Οι ειδικοί συμβουλεύουν να καταναλώνονται άφθονα υγρά κατά προτίμηση νερό και φυσικοί χυμοί, αποφυγή των οινοπνευματωδών ποτών, ολιγοθερμιδική δίαιτα, που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και πάσης φύσεως φρούτα, με περιορισμό των λιπαρών, συχνά λουτρά και ελαφρύ ντύσιμο σε βρέφη και παιδιά.
Το υπουργείο Υγείας εφιστά επίσης την προσοχή στις αποκαλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου του καύσωνα, που είναι τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών, τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιοπάθειες, νεφροπάθειες, πνευμονοπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.λπ. και τα άτομα τα οποία, για καθαρά ιατρικούς λόγους, παίρνουν φάρμακα για τα χρόνια νοσήματά τους, όπως διουρητικά, αντιχολινεργικά, ψυχοφάρμακα, ορμονούχα (συμπεριλαμβανομένης της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων). 
Ιδιαίτερα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό τους για ενδεχόμενη τροποποίηση της δοσολογίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου