5.7.14

ΤΟ BODY PAINTING ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΝΗΣ… ΤΡΕΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ

Με αυτό το body painting η Αγαρίστη Κασπίρη βγήκε πρώτη στη Γερμανία
Στη Bild με την Εθνική Γερμανίας η Αγαρίστη Κασπίρη

Μία ελληνίδα... κέρδισε τον διαγωνισμό της Bild για την γυναίκα που θα έκανε το καλύτερο body painting με αφορμή το Μουντιάλ της Βραζιλίας και φυσικά... θα διαφήμιζε την Εθνική ομάδα της Γερμανίας.
Η εδώ και χρόνια μόνιμη κάτοικος Φρανγκφούρτης Αγαρίστη Κασπίρη, κόρη του αείμνηστου κατασκευαστή Τάκη Κασπίρη, αποφάσισε να συμμετέχει στον διαγωνισμό. 
Χιλιάδες οι συμμετοχές, η Αγαρίστη προκρίθηκε στις τρεις πρώτες με το body painting που βλέπετε και τελικά πριν από μερικές ημέρες... κέρδισε και τον διαγωνισμό!
Η εφημερίδα της έβαλε στον λογαριασμό της 500 ευρώ (για τη νίκη της) και φυσικά η Αγαρίστη... θα γίνει εξώφυλλο! Και μάλιστα αν η Γερμανία κερδίσει και το Μουντιάλ προβλέπεται να την δούμε σε περίοπτη θέση! Η ολοσέλιδη «αφισέτα» της στην εφημερίδα Bild θα κυκλοφορήσει σε όλη τη Γερμανία.
Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που η χαρισματική Αγαρίστη κερδίζει τέτοιος διαγωνισμό. 
Όπως είχαμε γράψει στον «Κόσμο» είχε κερδίσει και τον ανάλογο διαγωνισμό για τη συναυλία της Lady Gaga (είχε ντυθεί Lady gaga και είχε εμφανιστεί ως Agara Gagaro - σύνθεση του ονόματός της με αυτό της αμερικανίδας τραγοπυδίστριας) και είχε την ευκαιρία όχι απλά να παρακολουθήσει τη συναυλία αλλά να γνωρίσει και από κοντά τη Lady Gaga.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΠΙΑΣΟΥΝ ΚΟΡΟΙΔΑ - Πόσο πρέπει να πληρώνετε καφέδες, αναψυκτικά και τοστ σε πλοία και πλαζ

Συγκεκριμένες τιμές έχουν τα προϊόντα που πωλούνται από τα μπαρ των πλοίων, επισημαίνει με ανακοίνωση της η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας, προς τους επιβάτες που μετακινούνται με πλοία εσωτερικών γραμμών.
Σύμφωνα με την αγορανομική διάταξη 3/12 που θέσπισε το υπουργείο Ανάπτυξης, οι επιβάτες μπορούν να αγοράζουν από τα κυλικεία των πλοίων μια σειρά από προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά διατίθενται σε προκαθορισμένες τιμές. Οι συγκεκριμένες τιμές βέβαια ισχύουν γι’ αυτούς που σερβίρονται όρθιοι στα κυλικεία. Τα προϊόντα και οι τιμές τους με το ΦΠΑ είναι:
ΕΙΔΟΣ ΝΕΑ ΤΙΜΗ ΠΑΛΙΑ ΤΙΜΗ
Νερό 500ml 0,35 € 0,50 €
Νερό 750ml 0,50 € 0,70 €
Τοστ με τυρί 1,15 € 1,60 €
Τοστ με ζαμπόν και τυρί 1,35 € 1,80 €
Σάντουιτς με τυρί 1,15 € 1,50 €
Σάντουιτς ζαμπόν με τυρί 1,35 € 1,70 €
Καφές μονός ελληνικός 1,20 € 1,60 €
Καφές μονός γαλλικός 1,20 € 1,60 €
Καφές μονός εσπρέσο 1,35 € 1,70 €
Καφές μονός φραπέ 1,20 € 1,60 €
Τσάι ρόφημα 1,20 € 1,60 €
Η πιο πάνω λίστα διατιμημένων προϊόντων ισχύει και για τις οργανωμένες πλαζ με εισιτήριο!

Κατήγγειλε ότι την έδειραν για αυτό που ψήφισε

Μηνυτήρια αναφορά για ξυλοδαρμό που υπέστη εξαιτίας των επιλογών που έκανε στις εκλογές κατήγγειλε μια 40χρονη κάτοικος της Σύμης.

Μάλιστα - σύμφωνα με τη «Ροδιακή» -ισχυρίζεται ότι έχει στα χέρια της όλα τα αποδεικτικά στοιχεία που απαιτούνται για να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Η υπόθεση πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - Βόμβα στη showbiz: Δήλωσαν ότι χωρίζουν Κωστόπουλος - Μπαλατσινού


Βόμβα στη showbiz: Δήλωσαν ότι χωρίζουν Κωστόπουλος - Μπαλατσινού

«Μετά από πολύ πόνο, αλλά κι αμηχανία, εξαιτίας του δημοσίου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ο Πέτρος Κωστόπουλος και η Τζένη Μπαλατσινού για το χωρισμό τους.
Στη λιτή ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα koolnews, οι παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής του Mega αναφέρουν:
«Μετά από πολύ πόνο, αλλά κι αμηχανία, εξαιτίας του δημοσίου χαρακτήρα της ανακοίνωσης, θα θέλαμε να δηλώσουμε ότι δεν είμαστε πια ζευγάρι.
Αφού προσπαθήσαμε και οι δύο για αρκετό καιρό να σώσουμε τον γάμο μας, καταλήξαμε στην απόφαση να χωρίσουμε και να διατηρήσουμε ανέπαφα όλα τα αποθέματα αγάπης και αλληλοεκτίμησης. Παραμένουμε πάνω απ' όλα οικογένεια και ομάδα στη δουλειά μας.
Οι ωραιότεροι καρποί των 20 χρόνων σχέσης και 18 χρόνων γάμου είναι τα τρία υπέροχα παιδιά μας, στα οποία ως γονείς θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το περιβάλλον μιας αγαπημένης οικογένειας. Η ψυχική τους ισορροπία και ασφάλεια είναι η σημαντικότερη προτεραιότητα στη νέα μας ζωή και θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα κάθε βοήθεια σε αυτή μας την προσπάθεια.
Τζένη Μπαλατσινού, Πέτρος Κωστόπουλος»

Σε ρόλο μοντέλου η κόρη του Γιώργου Παπανδρέου



Τα πρώτα της βήματα στο χώρο του μόντελινγκ έκανε η μοναχοκόρη του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, Μαργαρίτα.

Η 24χρονη φοιτήτρια βιολογίας γοητεύτηκε από την ιδέα να φωτογραφηθεί στη λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα για γνωστή εταιρεία γυναικείων ρούχων, όπως αναφέρει η Real.

Η Μαργαρίτα Παπανδρέου, σπούδασε στο Λονδίνο και στη συνέχεια ήρθε στην Ελλάδα για το μεταπτυχιακό της, αρπάζοντας την ευκαιρία, αφού βρήκε μια θέση ερευνήτριας στο στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, στο Ηράκλειο Κρήτης και συγκεκριμένα στο Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας.

Έστειλαν Ελληνικό Πολεμικό πλοίο στο ....στόμα της Ρώσικης αρκούδας !!!

11 πολεμικά πλοία του NATO πέρασαν στον Εύξεινο Πόντο!

Έντεκα, συνολικά, πολεμικά πλοία των δυνάμεων του NATO, πέρασαν τον Βόσπορο και εισήλθαν στον Εύξεινο Πόντο.

Πρόκειται για πολεμικά πλοία  που σταθμεύουν στη Ναυτική Διοίκηση της Συμμαχίας στην Ιταλία [Standing NATO Mine Counter-Measures Group TWO (SNMGMG2)].

Το ναρκαλιευτικό 5561 ITS Rimini διέρχεται τα Στενά του Βοσπόρου στις 3 Ιουλίου 2014.Φωτογραφία Cem Devrim YAYLALI

Στις 3 Ιουλίου πέρασαν:  Η ιταλική φρεγάτα F-583 ITS Aviere- Ναυαρχίδα, το ιταλικό ναρκαλιευτικό 5561 ITS Ρίμινι και το τουρκικό ναρκαλιευτικό M-270 TCG Akçay.

Μαζί με αυτά μπήκαν στη Μαύρη Θάλασσα το τουρκικό υποβρύχιο τύπου Atılay και το ελληνικό περιπολικό σκάφος P-266 HS ΜΑΧΗΤΗΣ.

Την 1η Ιουλίου είχαν εισέλθει στον Εύξεινο Πόντο, το τουρκικό υποβρύχιο 209/1400 Preveze/Gür ενώ την προηγουμένη είχαν διέλθει τον Βόσπορο με κατεύθυνση τον Εύξεινο Πόντο τα τουρκικά αποβατικά TCG C-151, TCG C-155, TCG C-156, TCG C-157.

Ενώ στις 24 Ιουνίου 2014, εισήλθε στον Εύξεινο Πόντο το πολωνικό πολεμικό πλοίο ORP Wodnik.

Ως επίσημη αιτία για τη συγκέντρωση των πλοίων του NATO στην Μαύρη Θάλασσα, αποδίδεται η συμμετοχή τους στη ναυτική άσκηση «Breeze 2014» που θα γίνει στο δυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας.

Με τη  συμμετοχή πολεμικών πλοίων από τη Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία, Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς και αμερικανικά αεροσκάφη περιπολίας.

Σε κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Αιφνιδιαστικές κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, που αντιδρούν στη μείωση του ποσοστού κέρδους τους.

Σε συνεδρίασή τους οι πρόεδροι των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας έδωσαν διορία για την ικανοποίηση των αιτημάτων του κλάδου, μέχρι την έναρξη εφαρμογής της σχετικής υπουργικής απόφασης
Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), οι φαρμακοποιοί παραμένουν σε εγρήγορση και δηλώνουν ότι δεν θα αποδεχθούν άλλα μέτρα σε βάρος των φαρμακείων, που ωφελούν αποκλειστικά τους φαρμακοβιομήχανους και όχι τον ΕΟΠΥΥ και τους ασφαλισμένους.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης δήλωσε πως ο κλάδος του δέχεται ένα ακόμη πλήγμα, που πρακτικά σημαίνει ότι «40 εκατομμύρια ευρώ αφαιρούνται από το εισόδημα των Ελλήνων φαρμακοποιών και χαρίζονται στις φαρμακοβιομηχανίες, οι οποίες σε αντίθετη περίπτωση θα κατέβαλαν αυτά τα χρήματα στον ΕΟΠΥΥ».
Όπως υποστήριξε, από τα ανακοινωθέντα μέτρα «ο ασφαλισμένος δεν πρόκειται να έχει το παραμικρό όφελος. Δεν θα αντιληφθεί την παραμικρή ελάφρυνση στην τσέπη του».
Επίσης, ο κ. Θεοδοσιάδης διεμήνυσε πως οι φαρμακοποιοί «δεν είναι διατεθειμένοι να παίξουν τον ρόλο της Ιφιγένειας, να θυσιασθούν προκειμένου να εξασφαλισθεί μία ακόμη δόση».
Ο πρόεδρος του ΠΦΣ διατύπωσε, τέλος, τις ακόλουθες προτάσεις για τη στήριξη των φαρμακείων:
  • Να υπάρξει συνεργασία των νομικών του ΠΦΣ και της ΟΣΦΕ για τη νομοθέτηση υποχρεωτικής έκπτωσης της φαρμακευτικής βιομηχανίας προς τις φαρμακαποθήκες με την υποχρέωση αυτή να καταλήγει στα φαρμακεία.
  • Να αναδειχθεί το πάγιο αίτημα για οριστική λύση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων από το 2010, που ξεπερνούν τα 90 εκατομμύρια ευρώ. Να υποβληθούν μηνύσεις κατά των υπευθύνων της καθυστέρησης.
  • Να θεσμοθετηθεί υπερωριακή αμοιβή για τις αργίες και τις διανυκτερεύσεις των φαρμακείων.
  • Να οριστεί ωράριο λειτουργίας φαρμακείων έως 48 ώρες την εβδομάδα (ανώτατο ώριο όπως συμβαίνει σε άλλα κράτη της Ε.Ε.) και υποχρέωση πρόσληψης φαρμακοποιού για τη λειτουργία πέραν των 48 ωρών.
  • Να νομοθετηθούν:
  1. Το πλαίσιο ηλεκτρονικών πωλήσεων μέσω των φαρμακείων, με φορέα πιστοποίησης τον ΠΦΣ
  2. Κίνητρα συστεγάσεων και συνενώσεων φαρμακείων.
  • Το rebate να υπολογίζεται ανάλογα με τον αριθμό των συστεγασμένων  φαρμακείων.
  • Να οριστούν νέες τιμές για τις φαρμακοτεχνικές εργασίες (παρασκευή φαρμάκων κ.τ.λ.)

Συναγερμός: Ισως να υπάρχουν δύο κροκόδειλοι στο Ρέθυμνο !

Συμβουλές στους πολίτες του Ρεθύμνου να αποφεύγουν την κοίτη του φράγματος ποταμών στην περιοχή για τις επόμενες ημέρες μέχρι να ξεκαθαριστεί αν όντως υπάρχει κροκόδειλος, δίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Η φημολογία για την ύπαρξη του ερπετού μήκους δύο μέτρων έχει προκαλέσει τεράστια αναστάτωση και πολύ μεγάλη περιέργεια σε όλη την Ελλάδα. Ο κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων έκανε την εμφάνιση του στο Φράγμα ποταμών στο Ρέθυμνο και τυχαία έγινε αντιληπτός από περίπολο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Αρχικά η είδηση η οποία εξαπλώθηκε κυρίως μέσα από διαδικτυακά μπλογκς και το Facebook θεωρήθηκε ως ένα από τα χιλιάδες spam που κυκλοφορούν με ψεύτικες ειδήσεις και φωτογραφίες.
Στη συνέχεια όμως υπήρξε κινητικότητα στις αρμόδιες υπηρεσίες σε έκταση τέτοια ώστε τοποθετήθηκαν ακόμα και κάμερες σε μεγάλη έκταση του Φράγματος ώστε να εντοπιστεί ο κροκόδειλος και να καταγραφούν οι κινήσεις του.
Πρόκειται για ένα περιστατικό που έχει απασχολήσει την κοινή γνώμη αλλά και «πανικοβάλει» δεδομένου ότι στο φράγμα παρά τα μέτρα που υπάρχουν πολίτες βουτάνε στα νερά του, όπως για παράδειγμα την ημέρα των Φώτων κατά την οποία και καθαγιάζονται τα νερά του.
Φημολογία θέλει ο κροκόδειλος να βρέθηκε στα νερά, μετά από απερίσκεπτη κίνηση κάποιου ο οποίος είχε στην κατοχή του το συγκεκριμένο αμφίβιο και διαπιστώνοντας το πόσο μεγαλώνει το «ξεφορτώθηκε» ρίχνοντας το στα νερά του φράγματος.
Στην περιοχή αναμένεται τις επόμενες μέρες να βρεθεί ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας, κ. Λυμπεράκης ώστε να βοηθήσει με τις γνώσεις του για τον εντοπισμό του και τη λήψη μέτρων. Παράλληλα έχει δοθεί εντολή να τοποθετηθεί ειδικό πλέγμα για να αποκλειστεί η ευρυτερη περιοχή όπου και εντοπίστηκε από τους πυροσβέστες ο κροκόδειλος.
Αξίζει να σημειωθεί πως τις τελευταίες ώρες και μετά από βίντεο που τράβηξαν κάτοικοι της περιοχής, γίνεται λόγος και για δεύτερο κροκόδειλο, ο οποίος φαίνεται (όχι ξεκάθαρα) στα πλάνα, με αποτέλεσμα να υπάρχει η αγωνία για το εάν πρόκειται για ζευγάρι κροκοδείλων με ότι αυτό συνεπάγεται στην περίπτωση που δεν πιαστούν και μετά από καιρό μπουν στην αναπαραγωγική διαδικασία.
Οι απαντήσεις θα δοθούν τις επόμενες ημέρες και μέχρι τότε συνετό είναι οι πολίτες να αποφεύγουν να πλησιάζουν την κοίτη του φράγματος.

ΗΛΕΙΑ: Μαμά, εργαζόμενη, μαθήτρια και τώρα… φοιτήτρια! Μπήκε με το...σπαθί της στη Νομική απο το Εσπερινό Λύκειο!

Όταν υπάρχει θέληση, δεν υπάρχουν εμπόδια και δυσκολίες στο δρόμο για την επίτευξη του στόχου.
Με δύναμη ψυχής, με ισχυρό κίνητρο την 4χρονη κόρη της και με στήριγμα την αγαπημένη της οικογένεια, η Χριστίνα Αναστασοπούλου, απέδειξε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.
Φοίτησε τέσσερα χρόνια στο Εσπερινό Λύκειο Πύργου, συμμετείχε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, πέτυχε Μ.Ο 16.37 και εξασφάλισε μια θέση στη Νομική.
Η Χριστίνα Αναστασοπούλου από τον Πύργο, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή της στο Γυμνάσιο, συνέχισε στο τμήμα Πληροφορικής των Σχολών ΟΑΕΔ του Πύργου. Τελειώνοντας, εργάστηκε στην οικογενειακή επιχείρηση, και όταν ήρθε στη ζωή τη κόρη της, ήταν η στιγμή που αποφάσισε ότι θέλει να συνεχίσει τις σπουδές της.
Από την Α΄ Λυκείου
Οπως αναφέρει το patrisnews.com , χωρίς να το σκεφτεί πολύ, κι ενώ η μικρή Νικόλ δεν ήταν ούτε ενός έτους, η Χριστίνα επέστρεψε και πάλι στα θρανία, γνωρίζοντας βέβαια, ότι, όλες αυτές τις ώρες που θα λείπει από το σπίτι, η μικρούλα της βρισκόταν στα σίγουρα και ασφαλή χέρια, της οικογένειάς της.
Τέσσερα χρόνια στο σχολείο δεν ήταν εύκολα. Το πρωί στη δουλειά, το μεσημέρι στο σπίτι με τις υποχρεώσεις της μαμάς, το απόγευμα στο σχολείο και το βράδυ διάβασμα, με τη μικρή να μεγαλώνει έχοντας ως πρότυπο μια μεγάλη αγωνίστρια, τη μαμά της. Αν και μικρή (σ.σ μόλις 4 ½ χρόνων σήμερα) καταλάβαινε την προσπάθεια της μαμάς της και μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της, βλέποντας τη να παρελαύνει ως σημαιοφόρος του σχολείου στην Εθνική Επέτειο.
Τα «σκληρά» ωράρια δεν πτόησαν τη Χριστίνα. Έπαιρνε δύναμη από το χαμόγελο της Νικόλ, από τους γονείς και τον αδελφό της, που, όχι μόνο την στήριξαν αλλά έβλεπε στα μάτια τους την πίστη τους για την προσπάθειά της, αλλά και από τους καθηγητές του Εσπερινού και την Διευθύντρια Ελένη Σκάζα, που τη βοήθησαν να πάρει τα εφόδια που έπρεπε και να συμμετάσχει, «επί ίσοις όροις», με όλους τους υποψήφιους, στις Πανελλαδικές εξετάσεις.
Χαρά και συγκίνηση
Την τελευταία ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων, όταν η Χριστίνα, κατέβασε το στυλό, ήξερα ότι είχε πάει καλά, αλλά, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Υπουργείο , επισφράγισε αυτή την προσπάθεια με τον καλύτερο τρόπο. «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με τα αποτελέσματα των εξετάσεων μου. Νιώθω χαρά, ικανοποίηση και ανακούφιση γιατί εκτός από μαθήτριας, είμαι μητέρα και εργαζόμενη», λέει η ίδια, αποκαλύπτοντας ότι πρώτη προτίμηση στο Μηχανογραφικό, θα είναι η Νομική. «Ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και τώρα σχεδιάζω με αισιοδοξία και πίστη στο μέλλον που με περιμένει. Νιώθω ενθουσιασμό και ανυπομονησία για να ξεκινήσει τις σπουδές μου. Το μεγαλύτερο όνειρο είναι η Νομική. Μακάρι να με αξιώσει ο θεός».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Ωστόσο, δεν ξεχνά όλους εκείνους που στάθηκαν στο πλευρό της όλα αυτά τα χρόνια, την πίστεψαν, την βοήθησαν και τώρα χαίρονται μαζί της. «Θέλω να ευχαριστήσω τους καθηγητές και την διευθύντρια του Εσπερινού, κα Σκάζα, για τα πολύτιμα εφόδια και την ηθική και ψυχολογική στήριξη που μου προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Η βοήθειά τους ήταν πολύτιμη και ειδικά αυτή τη χρονιά τη δύσκολη, μου προσέφεραν τις απαιτούμενες γνώσεις ώστε να τα καταφέρω και χωρίς φροντιστηριακή υποστήριξη», λέει η Χριστίνα.
Η οικογένειά και οι φίλοι της, έπαιξαν σημαντικό ρόλο, όπως εξηγεί η ίδια, λέγοντας «...θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τους γονείς και τον αδελφό μου, που ήταν συνοδοιπόροι μου σ' αυτόν τον επίπονο αγώνα. Πραγματικά, δε θα τα είχα καταφέρει χωρίς τη δική τους ουσιαστική βοήθεια και την άνευ όρων αγάπη τους. Ευχαριστώ επίσης τις φίλες μου για την υποστήριξη και ανοχή που έδειξαν τον τελευταίο χρόνο».
«Η Νικόλ, το κίνητρό μου...»
Η 4χρονη Νικόλ, ήταν το κίνητρο της Χριστίνας και από αυτή αντλεί τη δύναμή της, εξηγώντας «...την επιτυχία μου, την οφείλω και την αφιερώνω στην 4χρονη κόρη μου, Νικόλ. Η παρουσία της στη ζωή μου, ήταν ο λόγος να συνεχίσω τις σπουδές μου στο Εσπερινό Λύκειο και να αγωνιστώ για την εισαγωγή μου στο Πανεπιστήμιο». Και μπορεί, οι δυσκολίες να μην τελείωσαν, αλλά τώρα να αρχίζουν, αφού μαμά και κόρη θα βρεθούν μόνες οι δυο τους, στην πόλη που θα σπουδάσει ηΧριστίνα, αλλά αυτό, δεν την τρομάζει. Αντίθετα είναι σίγουρη, θα τα καταφέρει, και κλείνει λέγοντας «...Ελπίζω ο αγώνας και η στάση μου στον τομέα της μόρφωσης και της προσωπικής εξέλιξης να αποτελέσει γι' αυτήν ένα θετικό πρότυπο στη ζωή της».

ΗΛΕΙΑ: 58χρονος άνδρας κλέφτηκε με 14χρονη για να την παντρευτεί

Δύο περιπτώσεις εκούσιων απαγωγών προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον στην Ηλεία. Δεν πρόκειται από εκείνες τις περιπτώσεις που ανήλικοι ΡΟΜΑ «κλέβονται» για να παντρευτούν, όπως συνηθίζεται από τα έθιμα της φυλής, αλλά για έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, που «κλέφτηκαν» με μια 15χρονη και μια 14χρονη αντίστοιχα με σκοπό... το γάμο.
Για αποπλάνηση ανηλίκου
Για τρεις μήνες την είχε στο σπίτι του με τη θέλησή της και είχαν ολοκληρωμένες σεξουαλικές σχέσεις. Ο λόγος για έναν 29χρονο από τη Αλβανία και μια 14χρονη μαθήτρια που είχαν συνάψει σχέση παρά την θέληση των γονέων της μαθήτριας. Η υπόθεση που εκτυλίχθηκε σε μεγάλη πόλη της Ηλείας, έφτασε στην Αστυνομία που επενέβη και συνέλαβε τον 29χρονο.
Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα ο 29χρονος κρατούσε στο σπίτι του την μαθήτρια από τον περασμένο Απρίλιο και ζούσαν ως ζευγάρι. Ο ίδιος δεν αρνήθηκε στους αστυνομικούς όσα καταγγέλθηκαν σε βάρος του από τους γονείς της κοπέλας και τους ανέφερε πως σκοπός του είναι ο γάμος και για αυτό το λόγο έμεναν μαζί και είχαν ολοκληρωμένες σχέσεις. Οι γονείς της 14χρονης που βρίσκονται σε διάσταση, μη μπορώντας να κάνουν κάτι άλλο, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία που επενέβη άμεσα όπως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις που αφορούν σε ανήλικους.
Εκούσια απαγωγή με σκοπό το γάμο
Αυτό δεν ήταν το μόνο περιστατικό που αφορά σε ανήλικη κοπέλα. Ένας 58χρονος Έλληνας από την περιοχή του Κάμπου, απήγαγε με τη θέλησή της μια 15χρονη από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι γονείς της στην Αστυνομία. Το περιστατικό αυτό έχει συμβεί από τον περασμένο Μάιο και βλέποντας πως η 15χρονη δεν έχει επιστρέψει οι γονείς της προχώρησαν σε μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του 58χρονου ο δικηγόρος τους. Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης απήγαγε την κοπέλα με σκοπό το γάμο.

ilialive.gr

Πώς θα πάρετε επιταγή για δωρεάν φύλαξη παιδιών σε παιδικούς σταθμούς - Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις

Δεκάδες χιλιάδες θα είναι οι αιτήσεις που θα υποβληθούν φέτος από τους γονείς σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης ΑΜΕΑ για μια δωρεάν θέση φύλαξης παιδιών. Όμως η απόφαση θα καλύψει με επιταγές τη δωρεάν φύλαξη περίπου 68.500 παιδιών.Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται από τις 25 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου και η επιλογή των 68.500 τυχερών γονιών θα γίνει στις 31 Αυγούστου.
Τα περισσότερα μόρια και η επιλογή θα γίνει από τα χαμηλότερα εισοδήματα και προς τα πάνω, με τον συνδυασμό και των άλλων κριτηρίων (ανεργία, αριθμός παιδιών, είδος σύμβασης, δηλαδή μερικής ή πλήρους απασχόλησης, κ.λπ) ενώ η αξία της επιταγής που θα πάρουν οι ωφελούμενοι...

Διαβάστε περισσότερα εδώ ...

Η Άννα Συνοδινού χαροπαλεύει και η Εφορία της βγάζει το σπίτι στο σφυρί!

 ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ ΥΨΟΥΣ ....11.000 ΕΥΡΩ !
Διασωληνωμένη και σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται η ηθοποιός Άννα Συνοδινού στο νοσοκομείο Σωτηρία, χωρίς να έχει επαφή με το περιβάλλον.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας Δημοκρατία, η 88χρονη ηθοποιός Άννα Συνοδινού, που διακρίθηκε για την προσφορά στον πολιτισμό, αλλά και στην πολιτική, την οποία υπηρέτησε ως βουλευτής και υφυπουργός, δίνει τη μάχη για τη ζωή με λιγοστά άτομα στο πλευρό της.
Οι δικοί της άνθρωποι, που της συμπαραστέκονται αυτές τις ώρες, υποστηρίζουν ότι, για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση της υγείας της, απαιτούνται μεγάλα έξοδα, τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν με τη σύνταξή της.
Τονίζουν, παράλληλα ότι υπάρχει και ένα χρέος της στην εφορία, ύψους 11.000 ευρώ, το οποίο, αν δεν πληρωθεί άμεσα, κινδυνεύει να βγει στο σφυρί το σπίτι της στο Παγκράτι.
Την περασμένη Τετάρτη, η ηθοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στην πνευμονολογική μονάδα του νοσοκομείου, όπου οι γιατροί της χορήγησαν την κατάλληλη αγωγή, για να αντιμετωπίσουν τον υψηλό πυρετό, τη δύσπνοια, καθώς και άλλα χρόνια προβλήματα της υγείας της που την ταλαιπωρούν.
Σύμφωνα με το ζευγάρι που εδώ και 40 χρόνια βρίσκεται στο πλευρό της και την εξυπηρετεί στις δουλειές του σπιτιού της, την κ. Δώρα και τον κ. Χρήστο, «την προηγούμενη φορά που η ηθοποιός εισήχθη στο νοσοκομείο, άτομο από το περιβάλλον της επικοινώνησε με πρώην υπουργό της Νέας Δημοκρατίας για βοήθεια, αλλά εκείνος δεν απάντησε».

Ανατριχίλα: Δείτε το πρώτο βίντεο με τον κροκόδειλο του Ρεθύμνου

Ανάστατη η κοινή γνώμη παρακολουθεί την απίστευτη είδηση με τον κροκόδειλο που ζει στο Φράγμα Ποταμών του Ρεθύμνου.
Από την άλλη πλευρά οι αρμόδιοι και οι ειδικοί φορείς δεν ξέρουν τι ακριβώς να κάνουν και να πουν, δεδομένου ότι το θέμα με τον ή τους κροκόδειλους δεν είναι κάτι που εύκολα μπορεί να διαχειριστεί κάποιος ο οποίος δεν διαθέτει ανάλογη εμπειρία και εξειδίκευση.
Το flashnews επικοινώνησε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Α.Κ Λευτέρη Κοπάση ο οποίος περιέγραψε το πως έχουν τα πράγματα: «Η αρμοδιότητα είναι της Πολιτικής Προστασίας και ειδικοί επί του θέματος είναι οι άνθρωποι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, εμείς εμπλεκόμαστε απλά επειδή το ερπετό βρέθηκε σε περιοχή ευθύνης του Ο.Α.Κ. Είμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε και όπου μας ζητηθεί».
Πάντως μέσα στην ημέρα, αναμένεται ανακοίνωση από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Πολιτικής Προστασίας από το Ηράκλειο, για τα περαιτέρω…
Δείτε το video που ανέβασε το rethemnosnews.gr:

«Δεν μου λες, ρε μ@@@κα , πόσες ώρες νομίζεις ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς ρεύμα;»

Τρικούβερτος καβγάς στη Βουλή
Αυτό που συνέβη στο καφενείο της Βουλής την Παρασκευή το πρωί ήταν ένας καβγάς τρικούβερτος με απίστευτη ένταση (τόση που ακόμη και η φρουρά της Βουλής θέλησε να μάθει τι συνέβη) και με εκτόξευση βαριών ύβρεων. 
Ο καβγάς άρχισε, σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη, όταν ο  Μιχ. Ταμήλος μπήκε καμαρωτός στο καφενείο και άρχισε να υπερηφανεύεται ότι έδωσε μια οξεία απάντηση σε όσους τον κατηγορούν πως έκανε σφάλμα που είπε ότι το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό.
 «Δεν μου λες, ρε μ..., πόσες ώρες νομίζεις ότι μπορείς να ζήσεις χωρίς ρεύμα;» του φώναξε ο παλαιός συνδικαλιστής (ήταν γραμματέας της ΓΣΕΕ και πρώην βουλευτής της ΝΔ) Ι. Μανώλης.
Ο κ. Ταμήλος δεν τα έχασε και είπε:
 «Ε, τουλάχιστον για μία ώρα, άντε για δύο» και μετά από αυτό άρχισαν να τσακώνονται λεκτικά.
 «Να μου πεις πού μένεις, να τηλεφωνήσω τώρα στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ για να σου κόψει το ρεύμα, για να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος» τον απείλησε ο κ. Μανώλης.
Ο κ. Ταμήλος είπε ότι μένει στο χωριό του στην Κόρη Τρικάλων και τους περιμένει. 
Είπε μάλιστα στον ωρυόμενο κ. Μανώλη ότι στο χωριό του το ρεύμα ήρθε το 1974, όταν ήταν 17 χρόνων, αφού πλήρωσε κάθε σπίτι 12.000 δραχμές.
 Και μετά απ' αυτό άρχισαν και πάλι τα γαλλικά:
 «Τώρα έχεις γεράσει και λες άλλα πράγματα, όταν ήσουν 18 χρόνων και κομμουνιστής τα έβλεπες διαφορετικά» του είπε ο κ. Μανώλης.
 «Οταν γεράσω, θα επιστρέψω στη φύση, θα αγοράσω μερικά φωτοβολταϊκά για να παράγω το δικό μου ρεύμα» ήταν η απάντηση του κ. Ταμήλου και η γενικότερη σύρραξη απεφεύχθη με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων

ΣΟΚ - 22χρονος κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του τη μέρα των γενεθλίων του!



Μια αυτοκτονία-σοκ 22χρονου στην Κοζάνη έρχεται να συγκλονίσει την τοπική κοινωνία της πόλης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο άτυχος νέος, ο οποίος ζούσε σε γειτονιά κοντά στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο κρεμάστηκε μέσα στο σπίτι του την ημέρα των γενεθλίων του.

Ο νεαρός φέρεται να έδωσε τέλος στη ζωή του, γύρω στις 04:30 τα ξημερώματα του Σαββάτου και μάλιστα εντοπίστηκε νεκρός από τον πατέρα του.

Δε βρέθηκε κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

kozanimedia

Εκτός λειτουργίας 14 μονάδες της ΔΕΗ, παρά την απόφαση του Δικαστηρίου

Νέα μείωση της διαθέσιμης ισχύος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας επέβαλε η ΓΕΝΟΠ το πρωί παρά, όπως επισημαίνει η ΔΕΗ, την απόφαση του Δικαστηρίου που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική και διέταξε και την άμεση διακοπή των κινητοποιήσεων. 
Η ΓΕΝΟΠ μετά την έκδοση της δικαστικής απόφασης αποφάσισε τη συνέχιση της απεργίας από σήμερα και έθεσε εκτός λειτουργίας τη μονάδα 3 του ΑΗΣ Καρδιάς.

Οι μονάδες που βρίσκονται τώρα εκτός λειτουργίας είναι συνολικά 14, ισχύος περίπου 3.700 MW, ενώ η Υδροηλεκτρική ισχύς που έχει τεθεί εκτός λειτουργίας παραμένει στα 900MW περίπου. Η ΔΕΗ δεν αποκλείει να χρειαστούν περικοπές ηλεκτροδότησης αν και το Σαββατοκύριακο η ζήτηση είναι μειωμένη. Συνδικαλιστές ανέφεραν ότι εφόσον προχωρήσει η πολιτική κινητοποίηση των εργαζομένων και επίταξη των υπηρεσιών τους, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, θα αναζητηθούν άλλης μορφής κινητοποιήσεις κατά της δημιουργίας της «μικρής ΔΕΗ».

Δήμος Πύλου - Νέστορος - Αναγνωρίζουν το έργο Καφαντάρη σε Τοπική Κοινότητα

Γράφει το http://metamorfosis-messinias.blogspot.gr

ΜΠΡΑΒΟ στον Δημ.Καφαντάρη που ΥΛΟΠΟΙΕΙ τις μελέτες Ψώνη για το χωριό μας 


ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΥΛΟΥ – ΝΕΣΤΟΡΟΣ ΔΗΜ. ΚΑΦΑΝΤΑΡΗ  ΠΟΥ  ΥΛΟΠΟΙΕΙ  ΤΑ ΕΡΓΑ  ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 


Οι αναγνώστες μας θα θυμούνται την σκληρή κριτική που είχαμε ασκήσει στην δημαρχιακή αρχή Ψώνη στον καποδιστριακό δήμο Παπαφλέσσα αλλά δεν μπορούμε όμως να μην αναγνωρίσουμε ότι προχώρησε τις μελέτες στα έργα που είχαν προταθεί από το τότε Τοπικό Συμβούλιο (Μανιάτη Γαρυφαλιά –Πουλής Γεώργιος -  Σταθόπουλος Αναστάσιος ) και με την ψήφο τους στο δημοτικό συμβούλιο επικύρωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλιόπουλος Κων/νος –Βάγγαλης Νικόλαος –Πετρόπουλος Διονύσιος –Μαστρογιαννόπουλος Θεόδωρος ) και σήμερα από την δημαρχιακή αρχή του Καλλικρατικού δήμου Πύλου – Νέστορος γίνονται πράξη .

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι πρόκειται για τρία σημαντικά έργα που με την ολοκλήρωση τους η Μεταμόρφωση θα έχει κάνει ένα βήμα μπροστά


ΤΑ ΕΡΓΑ


Α) Νεκροταφείο Μεταμόρφωσης  - Διαμόρφωση Πύλης εισόδου και πέτρινος τοίχος αντιστήριξης το οποίο ολοκλήρωθηκε


Β) Ασφαλτόστρωση  περιμετρικών οδών της Μεταμόρφωσης  που βρίσκονταν έως τώρα σε κακή κατάσταση  και ήδη άρχισαν οι εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου 

Γ) Διαμόρφωση Περιβάλλοντος χώρου του ιστορικού μας Ναού Μεταμόρφωσης του Σωτήρος  που ελπίζουμε σύντομα να έχουν λυθεί ορισμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες κα να μπει στο στάδιο της υλοποίησης

Νίκος Φωτόπουλος: Θα σκίσουμε τα φύλλα πορείας


Νίκος Φωτόπουλος: Θα σκίσουμε τα φύλλα πορείας

Να σκίσουν τα φύλλα πορείας κάλεσε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος.
Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Alpha ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι «η άποψή μου είναι ότι πρέπει να πετάξουμε τα φύλλα πορείας και θα προτείνω στους εργαζομένους της ΔΕΗ να τα σκίσουμε γιατί χωρίς εμάς… γρανάζι δεν γυρνά. Χωρίς εμάς δεν υπάρχει ηλεκτρική ενέργεια».
«Αποκάλυψε» και τον μισθό του λέγοντας ότι έπειτα από 29 χρόνια δουλειάς παίρνει 1.400 ευρώ.

Επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων της ΔΕΗ και σε επίταξη των υπηρεσιών τους προχωρά η κυβέρνηση, μετά την απόφασή τους να μην εφαρμόσουν τη δικαστική απόφαση και να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.
Ήδη έχουν αρχίσει να τυπώνονται τα φύλλα πορείας στο Εθνικό Τυπογραφείο, το οποίο αποφασίστηκε για αυτό τον λόγο να μείνει ανοιχτό σήμερα και αύριο.
«Όπως από την πρώτη ημέρα αυτής της άνευ συνδικαλιστικού αιτήματος και υποκινούμενης απεργίας είχε γνωστοποιηθεί προς πάσα κατεύθυνση, απόφαση της κυβέρνησης ήταν και παραμένει η διαφύλαξη του δημοσίου συμφέροντος», αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Όπως σημείωσε, «μετά την απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης να κηρύξει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη ΔΕΗ, διατάσσοντας την άμεση διακοπή τους και εφόσον τα συνδικαλιστικά σωματεία δεν συμμορφώθηκαν προς τη δικαστική απόφαση, η κυβέρνηση προχωρά στο μέτρο της πολιτικής κινητοποίησης των εργαζομένων και σε επίταξη των υπηρεσιών τους».
«Στη Δημοκρατία οι νόμοι και οι δικαστικές αποφάσεις πρέπει να τυγχάνουν του σεβασμού όλων και το δημόσιο συμφέρον προέχει», καταλήγει η ανακοίνωση.
Λίγο νωρίτερα η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ είχε ανακοινώσει την απόφασή της να συνεχίσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις της από τα ξημερώματα του Σαββάτου, παρά την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών που έκρινε την απεργία παράνομη και καταχρηστική.
Την επιστράτευση είχε προαναγγείλει το πρωί ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης, δηλώνοντας πως, αν η απόφαση της δικαιοσύνης για τη ΔΕΗ δεν εφαρμοστεί, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο επόμενο βήμα που είναι η υποχρεωτική εφαρμογή αυτής της απόφασης.
«Είμαστε έτοιμοι για όλα, μπορώ να σας το διαβεβαιώσω», τόνισε ο κ. Μανιάτης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

Νέο «Σπατόσημο» ύψους 12 ευρώ για όλους τους επιβάτες στα αεροδρόμια

Νέο «Σπατόσημο» ύψους 12 ευρώ για όλους τους επιβάτες στα αεροδρόμια
Στην καθιέρωση ενός νέου «Σπατόσημου», ύψους 12 ευρώ για όλους τους επιβάτες εντός κι εκτός ζώνης Σένγκεν, αλλά και ενός «πλαφόν» χρεώσεων που δεν θα ξεπερνά τα 20 ευρώ ανά ταξιδιώτη συνολικά, προσανατολίζεται η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της παραχώρησης των περιφερειακών αερολιμένων σε ιδιώτες επενδυτές.
Σύμφωνα με το Βήμα, το σχέδιο, που ενέκρινε το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), προβλέπει την παραχώρηση 14 περιφερειακών αερολιμένων για 40+10 έτη, σε δύο συστάδες.
Η πρώτη ομάδα περιλαμβάνει: Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Κεφαλονιά, Άκτιο, Καβάλα και Χανιά.
Η δεύτερη ομάδα περιλαμβάνει: Ρόδο, Κω, Σαντορίνη, Μύκονο, Μυτιλήνη, Σκιάθο και Σάμο.
Εξαιρείται το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου, το οποίο θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης για την ανάπτυξη του νέου διεθνούς αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης.
Την 1η Νοεμβρίου 2014, όταν και εκπνέει η εικοσαετής διάρκεια του «Σπατόσημου», θα καθιερωθεί ένα νέο τέλος που θα ανέρχεται στα 12 ευρώ έως το 2024.
Από αυτό το τέλος, ποσοστό 8,5% ή αλλιώς 1,02 ευρώ, θα παρακρατείται υπέρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.
Δέκα χρόνια αργότερα, την 1η Νοεμβρίου 2024 το νέο «Σπατόσημο» θα μειωθεί σε 3 ευρώ ανά επιβάτη, από τα οποία η ΥΠΑ θα παρακρατεί το 35% ή αλλιώς 1 ευρώ.
Το νέο «Σπατόσημο» θα ενσωματώνεται στις συνολικές χρεώσεις των αεροδρομίων, που δεν θα ξεπερνούν τα 14,5 ευρώ για την πρώτη περίοδο της παραχώρησης και τα 20 ευρώ για την δεύτερη.
Συγκεκριμένα, στην πρώτη περίοδο της παραχώρησης, κατά την διάρκεια της οποίας προγραμματίζονται επενδύσεις σε υποδομές, ύψους 200 εκατ. ευρώ από τους ιδιώτες επενδυτές, οι χρεώσεις δεν θα είναι υψηλότερες από 14,5 ευρώ, ποσό που αναλύεται ως εξής: 12 ευρώ Σπατόσημο + 1 ευρώ τέλος αεροδρομίου + 1,5 ευρώ χρέωσης ασφαλείας.
Με την ολοκλήρωση των έργων, το ανώτατο πλαφόν συνολικών χρεώσεων δεν θα ξεπερνά κατά μέγιστον τα 20 ευρώ. Στο συγκεκριμένο ποσό θα περιλαμβάνεται το νέο «Σπατόσημο», τα τέλη των αεροδρομίων και η χρέωση ασφαλείας (1,5 ευρώ).

Ζημιές για το Costa Navarino

Αν και οι πάντες, πολιτεία, φορείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από τα μέχρι στιγμής στοιχεία για την πορεία του Τουρισμού, η ΤΕΜΕΣ του κ. Αχ. Κωνσταντακόπουλου, η οποία διαχειρίζεται το γνωστό ξενοδοχείο CostaNavarino, βουλιάζει στα χρέη που φτάνουν τα 157,062 εκ. ευρώ.
Αν και το πολυτελές συγκρότημα στην περιοχή της Μεσσηνίας, το 2013 σημείωσε αύξηση της τάξης του 35%, παρόλα αυτά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση των ζημιών, έστω και αν αυτές μειώθηκαν στα 26,102 εκ. ευρώ από τα 32,999 εκ. το 2012.
Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της ΤΕΜΕΣ είναι το ομολογιακό δάνειο των 146,332 εκατ. ευρώ. Αν και πράγματι ο κ. Κωνσταντακόπουλος κατάφερε να το μειώσει –ήταν 193,450 εκ. το 2012- οι υποχρεώσεις προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές αλλά και τα ασφαλιστικά ταμεία, απαιτούν «γεωμετρική» αύξηση του τζίρου προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

ΣΤΟ ΡΕ(Υ)ΜΑ ΤΟΥ ΛΑΪΚΙΣΜΟΥ ! Yπουργός Ενέργειας ο Φωτόπουλος με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Aπό τον Θανάση Μαυρίδη

Ζούμε για την ώρα που ο κ. Νίκος Φωτόπουλος θα αναλάβει τα ηνία της ΔΕΗ. Κι ακόμη καλύτερα το υπουργείο Ενέργειας. 
Γιατί όχι; Καλύτερος είναι ο Μανιάτης;  
Αυτός ο ρατσισμός που κάποια μέσα παραπληροφόρησης περιμένουν να ακούσουν τον κ. Φωτόπουλο να μιλά για να τον λοιδορήσουν, δεν τον καταλαβαίνω.
 Οι εγκάθετοι! Δεν θέλετε, κύριοι, να ακούτε Φωτόπουλο; Μην τον ακούτε. Αλλάξτε κανάλι και ακούστε Ταμήλο! Δεν θέλετε να ακούσετε ούτε Ταμήλο; Τι να σας κάνουμε; Αυτά έχει το ρεπερτόριο... 

Να μην αρχίσουμε τώρα τα κοινότυπα ότι ζούμε μία κατάσταση σουρεάλ, διότι δεν θα το αντέξω. Κι αν κάποιος υπαινιχτεί ότι οι εργαζόμενοι στην Κοινή Ωφέλεια εκμεταλλεύονται την πλεονεκτική τους θέση έναντι του κοινωνικού συνόλου για να περνάνε ζωή χαρισάμενη, θα τους κάνω ντα. Εδώ κοτζάμ δικαστικοί αποφάσισαν για τον εαυτό τους και σας πείραξαν οι ΔΕητζήδες; Ήμαρτον! Αφήστε δε που βγήκε και δήλωση ενός οργισμένου δικαστικού που μιλούσε για εκστρατεία λάσπης εναντίον του εκλεκτού δικαστικού σώματος. Να μην αλλάζουμε, όμως, θέμα! 

Λοιπόν! Τι λέγαμε; Για το ρεύμα. Και σας ρωτώ εσάς, ματιασμένους νεοφιλελέ και αγανακτισμένους συριζαίους. Είναι κοινωνικό αγαθό ή δεν είναι το ρεύμα; Αν είναι να αρχίσουμε όλοι μας να μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς μας. Κι αν δεν είναι, γιατί το είπαμε κοινή ωφέλεια; Κι εγώ ποιόν να πιστέψω; Τον Αλέξη που ζητάει δημοψήφισμα για την μικρή ΔΕΗ ή την Βούλτεψη που λέει ως μοιρολογίστρα ότι αυτή την ιδιωτικοποίηση την θέλει η Ευρώπη; Το καταλάβαμε, το καταλάβαμε! Έτσι και η κυρία Βούλτεψη δεν ήταν υπουργός θα μας είχε πάρει όλους και θα μας είχε σηκώσει. Πάντα το λέγαμε αυτό για την διορατικότητα του Αντώνη... 

Παθιασμένοι μου μεταρρυθμιστές! Μην πιστεύετε τίποτα! Η μεταρρύθμιση γι΄ αυτή τη χώρα είναι υπόθεση του 3.100 μετά Χριστών. Κατά συνέπεια δεν είναι ανάγκη να ζορίζεστε. Μια χαρά δεν την κάνουν την δουλειά οι "άλλοι" εδώ και εκατόν ενενήντα τόσα χρόνια;  

Σύντροφοι και συντρόφισσες θα πρέπει να αποφασίσουμε τι άλλο είναι κοινωνικό αγαθό πέρα από το ρεύμα. Σίγουρα το νερό! Αλίμονο αν εξαιρέσουμε και το φυσικό αέριο. Υπό την ίδια έννοια, γιατί δεν είναι κοινωνικό μας δικαίωμα η ελεύθερη πρόσβαση  στα τρόφιμα; 

Απ΄ ό,τι αντιλαμβανόμαστε, ο αγώνας που δίνει ο Αλέξης είναι πολυμέτωπος, απέναντι σε πραγματικά θηρία. Σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης και μας υπόσχεται, εμμέσως πλην σαφώς, ότι την ημέρα της αναλήψεώς του στα ουράνια του Μαξίμου ο λαός θα τρώει με χρυσά κουτάλια. Θα τρώει, θα πίνει και θα μορφώνεται τζάμπα. 

Και ποιούς έχει απέναντί του; Ταμήλους! Ακούς εκεί το ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό! Διότι από την μία έχουμε τους λαϊκιστές και από την άλλη τους άσχετους! Μόνο άσχετος θα μπορούσε να πει μαύρο επειδή ο πολιτικός του αντίπαλος είπε άσπρο. Το ρεύμα, κύριε βουλευτά, είναι κοινωνικό αγαθό. Κι αν κάποιος χρειάζεται βοήθεια, αυτό θα το κρίνει η Πολιτεία και όχι ο υπεύθυνος της κάθε ΚΟΒΑς. 

Αλλά ανοίξαμε άλλη συζήτηση. Ενώ το θέμα μας ήταν αρχής εξαρχής ο Νίκος Φωτόπουλος. Λοιπόν! Στις επόμενες εκλογές περιμένουμε να δούμε τον Νίκο Φωτόπουλο πρώτο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας να επιβραβεύουν το ήθος και τις πολιτικές θέσεις του ανδρός. Κι όταν ο άνδρας αυτός γίνει υπουργός, τότε να απαιτήσετε όλοι από τον Αλέξη δωρεάν ρεύμα. Και δωρεάν γεύμα. Ειδικά αυτό το τελευταίο να μην το ξεχάσετε. Πως το είπε εκείνο το ωραίο η Μαρία Αντουανέτα; "Γιατί δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, για να φάνε επιτέλους παντεσπάνι"; 

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@capital.gr

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για το Σάββατο

Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων εξέδωσε η ΕΜΥ, καθώς οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν με ένταση έως και 8 μποφόρ. Μικρή εξασθένηση των ανέμων αναμένεται από το βράδυ του Σαββάτου.Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς λόγω των ισχυρών ανέμων προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Συγκεκριμένα για αύριο, Σάββατο, ο καιρός σε όλη τη χώρα θα είναι γενικά αίθριος. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν με ένταση 7-8 μποφόρ, ενώ αναμένεται και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας.
Στις Κυκλάδες, στην Κρήτη, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα θα πνέουν θυελλώδεις άνεμοι που θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.
Στην Αττική η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23-31 βαθμούς Κελσίου. 
Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4-6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-31 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν 3-4 μποφόρ.
Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς και το Σάββατο:
Σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία οι περιοχές που κινδυνεύουν είναι: Κορινθία, Αργολίδα, νοτιοανατολική Λακωνία, Κύθηρα, Κρήτη, Αττική, Βοιωτία, κεντρική και νότια Εύβοια, Σκύρος, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Χίος και Μυτιλήνη.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Είδαν κροκόδειλο σε φράγμα στην Κρήτη !


Η φωτογραφία του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο
Η φωτογραφία του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο

Μπροστά σε ένα απίστευτο περιστατικό βρέθηκαν δύο πυροσβέστες στο Ρέθυμνο καθώς είδαν με τα ίδια τους τα μάτια έναν κροκόδειλο στα νερά της λίμνης του φράγματος των Ποταμών.
Ο Διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων, κ. Βαγγέλης Μαμαγκάκης, ανέφερε ότι «δύο πυροσβέστες που εκτελούσαν περιπολίες για την πρόληψη πυρκαγιών στην περιοχή του Φράγματος των Ποταμών, παρατήρησαν ένα κροκόδειλο περίπου 2 μέτρων να κινείται στην ξηρά και κατόπιν να βουτάει στη λίμνη του φράγματος!»
Το τεράστιο ερπετό παρατηρήθηκε στην «ουρά του Φράγματος» στο δρόμο για τις Βολιώνες και κανείς δε γνωρίζει από πότε είναι εκεί κι αν είναι και το μοναδικό που υπάρχει στο σημείο

«Στην αρχή θεωρήσαμε ότι πρόκειται για φάρσα, όμως αφού διαπιστώσαμε ότι πρόκειται για αξιόπιστους μάρτυρες αρχίσαμε να το ερευνάμε», υπογράμμισε ο κ. Μαμαγκάκης.
Απίστευτο. Είδαν κροκόδειλο σε φράγμα στο Ρέθυμνο

Οι αρχές, πλέον, θα ψάξουν για ίχνη στο σημείο που εθεάθη ο κροκόδειλος, ενώ στη συνέχεια θα χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία με ειδικές μηχανές λήψης, προκειμένου να εντοπιστεί.

Ο κ. Μαμαγκάκης εκτιμά ότι θα μπορούσε να προέρχεται από κάποιον που το είχε στο σπίτι ως κατοικίδιο και όταν μεγάλωσε το παράτησε στο φράγμα, ενώ δε βρίσκει απίθανο να έχει ξεφύγει ή να έχει εγκαταλειφθεί από κάποιο τσίρκο που επισκέφτηκε στον παρελθόν την περιοχή.

Ο Τύπος της Μεσσηνίας 5-7-2014

Σαν σήμερα…από την τοπική ιστορία. 6 Ιουλίου 1933. - Σκοτώθηκε ο αεροπόρος Νικήτας Μαλλιαρός

Σαν σήμερα, στις 6 Ιουλίου 1933, η ελληνική αεροπορία έχασε ένα από τα ικανότερα παιδιά της, τον Αρχισμηνία Νικήτα Μαλλιαρό που είχε γεννηθεί το 1908 στη Λευκοχώρα Μεσσηνίας. 
Το Μάιο του 1928 κατατάχθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Αεροπλοΐας. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του επόμενου έτους παίρνοντας το πτυχίο οδηγού αεροπόρου και ονομάστηκε Λοχίας.
Στις 6 Ιουλίου 1933, ενώ είχε εκτελέσει την καθημερινή του πτήση-άσκηση με εκπαιδευτικό αεροπλάνο Moran και ετοιμαζόταν να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Τατοΐου, ένα άλλο αεροσκάφος, που συμμετείχε στην άσκηση, απέσπασε κατά την προσγείωσή του την πτέρυγα του Moran το οποίο χάνοντας την ισορροπία του, κατέπεσε με μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος. 
Ο χειριστής Μαλλιαρός μη προφταίνοντας λόγω του μικρού ύψους να εγκαταλείψει το αεροπλάνο βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο Βουφραδιώτης

4.7.14

ΜΕΣΣΗΝΙΑ – Καταπάτησαν ακόμα και την …άμμο !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ  ! ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ;

ΠΟΣΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΩΣΕΙ Η ΚΤΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ;

Διαστάσεις επιδημίας λαμβάνει πλέον  στις τουριστικές περιοχές της Μεσσηνίας η καταπάτηση του αιγιαλού με αυθαίρετες κατασκευές που ενέχουν κινδύνους για την ασφάλεια των λουομένων  με την αρμόδια Κτηματική υπηρεσία να παρακολουθεί  τις εξελίξεις σαν απλός …θεατής !
Ήδη μπήκαμε στον Ιούλιο οι αυθαίρετες εγκαταστάσεις λειτουργούν ανενόχλητα και όταν …δεήσουν να κινηθούν οι αρμόδιοι το καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί θα πέσουν ορισμένα πρόστιμα εισπρακτικού χαρακτήρα οι  «επαγγελματίες » θα έχουν εκμεταλλευτεί  στο έπακρο τις εγκαταστάσεις με το κλείσιμο της σεζόν θα αποσύρουν τις αυθαίρετες κατασκευές σε κάποια αποθήκη και θα τις επανατοποθετήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι...και η πίτα άκοπη και  ο σκύλος χορτάτος λέει θυμόσοφα ο λαός μας !

Ας δούμε τι προβλέπει ο  ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 2971

- Προστασία αιγιαλού, παραλίας και άλλων χώρων

1. Οι διατάξεις για την προστασία των δημοσίων κτημάτων, όπως ισχύουν κάθε φορά, έχουν εφαρμογή και στους χώρους της θαλάσσιας ζώνης λιμένα.
2. Τα πάσης φύσεως κτίσματα και εν γένει κατασκευάσματα, τα οποία έχουν ανεγερθεί ή θα ανεγερθούν χωρίς άδεια στον αιγιαλό ή την παραλία, μετά τον καθορισμό και τη συντέλεση των απαλλοτριώσεων των άρθρων 7 και 10 κατεδαφίζονται, ανεξάρτητα από το χρόνο ανέγερσής τους ή αν κατοικούνται ή άλλως πως χρησιμοποιούνται.
Εξαιρούνται κτίσματα και κατασκευάσματα που τελούν υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού. Προς τούτο ο προϊστάμενος της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας εκδίδει πρωτόκολλο κατεδάφισης, το οποίο κοινοποιεί, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2717/ 1999 «Κώδικας Διοικητικής Δικονομίας», σε εκείνον που έχει ανεγείρει αυθαιρέτως, ο οποίος οφείλει εντός τριάντα (30) ημερών από την κοινοποίηση να κατεδαφίσει τα κτίσματα και να άρει τα πάσης φύσεως κατασκευάσματα από τον αιγιαλό ή την παραλία.
3. Αν δεν καταστεί δυνατή η εξακρίβωση της ταυτότητας αυτού που ανήγειρε το παράνομο κτίσμα ή κατασκευή, η Κτηματική Υπηρεσία δημοσιεύει σχετική πρόσκληση σε μία τοπική εφημερίδα, αν εκδίδεται στην περιοχή της αυθαίρετης κατασκευής, και σε μία ημερήσια εφημερίδα, αν εκδίδεται στην περιοχή της αυθαίρετης κατασκευής, και σε μία ημερήσια εφημερίδα της Πρωτεύουσας του Κράτους, προς οποιονδήποτε γνωρίζει εκείνο που έχει ανεγείρει, για να γνωστοποιήσει στην υπηρεσία την ταυτότητά του. Μετά την άπρακτη πάροδο τριάντα (30) ημερών από την τελευταία δημοσίευση εκδίδεται το πρωτόκολλο κατεδάφισης κατά αγνώστου.
4. Αν είναι γνωστή η ταυτότητα αυτού, που ανήγειρε το παράνομο κτίσμα ή κατασκευή, αλλά είναι άγνωστη η διεύθυνση κατοικίας ή διαμονής του ή είναι κάτοικος αλλοδαπής, το παραπάνω πρωτόκολλο κοινοποιείται σε αυτόν ως άγνωστης διαμονής σύμφωνα με την παράγραφο 2 του άρθρου 84 του Ν.Δ. 356/1974 «Περί Κώδικος εισπράξεως δημοσίων εσόδων».
5. Και στις τρεις περιπτώσεις των παραγράφων 2, 3 και 4 του παρόντος άρθρου το πρωτόκολλο κατεδάφισης τοιχοκολλάται στο υπό κατεδάφιση κτίσμα ή κατασκευή και στο κατάστημα του δήμου ή της κοινότητας, στην περιοχή του οποίου αυτό βρίσκεται. Για την τοιχοκόλληση συντάσσεται έκθεση από το δημόσιο, δημοτικό ή κοινοτικό υπάλληλο που την ενήργησε, η οποία αποστέλλεται στην Κτηματική Υπηρεσία. Η κατεδάφιση γίνεται μετά την παρέλευση δεκαπέντε (15) ημερών από την κοινοποίηση του πρωτοκόλλου και την τοιχοκόλλησή του.
6. Η κατεδάφιση ενεργείται με ευθύνη του Γενικού Γραμματέα της οικείας Περιφέρειας και σε περίπτωση αδυναμίας με τεχνική υποστήριξη που διατίθεται από την Τεχνική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, ύστερα από αίτημα του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας. Η κατεδάφιση γίνεται σύμφωνα με τις πολεοδομικές διατάξεις, κατόπιν πρότασης του προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας. Η δαπάνη κατεδάφισης βαρύνει αυτόν που έχει ανεγείρει αυθαιρέτως και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο κατά τις διατάξεις περί εισπράξεως δημοσίων εσόδων.
7. Τα χωρίς άδεια ή καθ' υπέρβαση της άδειας έργα και εν γένει κατασκευές μέσα στη θάλασσα αίρονται και απομακρύνονται ανεξάρτητα από τον τρόπο χρησιμοποίησής τους. Εξαιρούνται κτίσματα και κατασκευάσματα που τελούν υπό την προστασία του Υπουργείου Πολιτισμού. Προς τούτο η Κτηματική Υπηρεσία, μετά από πρόταση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, συντάσσει πρωτόκολλο κατεδάφισης, άρσης και απομάκρυνσης των ανωτέρω έργων ή κατασκευών. Για το πρωτόκολλο αυτό και την εκτέλεσή του εφαρμόζονται ανάλογα οι παράγραφοι 2 έως και 6 του παρόντος άρθρου. Η τοιχοκόλληση του πρωτοκόλλου γίνεται μόνο στο αρμόδιο Λιμεναρχείο. Αν από τα πιο πάνω έργα ή κατασκευές μέσα στη θάλασσα δημιουργείται, κατά την περί τούτου κρίση της αρμόδιας Λιμενικής Αρχής, κίνδυνος για την ασφαλή διεξαγωγή της ναυσιπλοΐας η προθεσμία της παραγράφου 5 για την εκτέλεση του πρωτοκόλλου περιορίζεται σε επτά (7) ημέρες. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και Εμπορικής Ναυτιλίας καθορίζονται ο τρόπος κατεδάφισης και κάθε άλλη λεπτομέρεια για την εφαρμογή του άρθρου αυτού. Με την απόφαση αυτή μπορεί να προβλεφθεί η εκτέλεση του πρωτοκόλλου από υπηρεσία του Δημοσίου ή του οικείου φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης λιμένα, ως και η ανάθεση της υλοποίησής της σε ιδιωτικό φορέα.
8. Αίτηση προσωρινής ρύθμισης της νομής ή κατοχής ή αίτηση αναστολής εκτέλεσης της κατεδάφισης, άρσης ή απομάκρυνσης ενώπιον οποιουδήποτε Διοικητικού ή Πολιτικού Δικαστηρίου ή άλλης Αρχής δεν επιτρέπεται.
9. Για έργα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 και έχουν γίνει πριν από την ισχύ του παρόντος νόμου στον αιγιαλό, την παραλία ή τη θάλασσα, χωρίς άδεια ή με υπέρβαση αυτής, είναι δυνατόν μετά από αιτιολογημένη κρίση της Διοίκησης, να εκδοθεί γι' αυτά η σχετική άδεια κατά τη διαδικασία του άρθρου 14 του παρόντος νόμου, εφόσον δεν παραβιάζονται οι ισχύουσες σχετικές διατάξεις, εφόσον συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις έκδοσης της άδειας αυτής και υποβληθεί προς τούτο αίτηση στην αρμόδια Κτηματική Υπηρεσία εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριών (3) μηνών από την ισχύ του παρόντος νόμου. Η αίτηση αυτή συνοδεύεται από τεχνική περιγραφή του έργου, τοπογραφικό διάγραμμα 1:500, φωτογραφίες και χάρτη της ευρύτερης περιοχής με την ακριβή θέση του έργου. Εντός περαιτέρω αποκλειστικής προθεσμίας ενός έτους απαιτείται, για την έκδοση απόφασης του Υπουργού Οικονομικών επί της πιο πάνω αίτησης, η υποβολή των δικαιολογητικών, που προβλέπονται από το άρθρο 14. Για τη νομιμοποίηση των πιο πάνω έργων καταβάλλεται προηγουμένως η αποζημίωση για την αυθαίρετη χρήση του αιγιαλού ή παραλίας σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
10. Προκειμένου για έργα που αναφέρονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 14 τα οποία έχουν κατασκευαστεί στον αιγιαλό, την παραλία ή τη θάλασσα μέχρι την ισχύ του παρόντος νόμου από το Δημόσιο, Ν.Π.Δ.Δ. και Ο.Τ.Α., η κατά την προηγούμενη παράγραφο αίτηση έκδοσης της σχετικής άδειας μπορεί να υποβληθεί μέσα σε δύο (2) έτη από την έναρξη ισχύος αυτού του νόμου.
ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΔΩ

Έδεσαν και λήστεψαν τετραμελή οικογένεια στους Θρακομακεδόνες

Τέσσερις κουκουλοφόροι εισέβαλαν τα ξημερώματα στο σπίτι τετραμελούς οικογένειας στους Θρακομακεδόνες και αφού έδεσαν όλα τα μέλη συμπεριλαμβανομένων και των ανήλικων παιδιών δρούσαν επί ώρες μέχρι να εξασφαλίσουν τη λεία τους.
Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι και ακινητοποίησαν το ζευγάρι και τα παιδιά τους, 15 και 17 ετών, τους έδεσαν και σύμφωνα με πληροφορίες, βασάνισαν τον πατέρα προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχε χρήματα.
Οι ληστές παρέμειναν περίπου τρεις ώρες στο σπίτι και τελικά έφυγαν παίρνοντας άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό, ρολόγια και κοσμήματα μεγάλης αξίας.
Το ζευγάρι και τα παιδιά άρχισαν να φωνάζουν, μέχρι που τους άκουσε κάποιος γείτονας, ο οποίος τους απελευθέρωσε και κάλεσε την Αστυνομία.
Οι δράστες αναζητούνται από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Επιστολή στο Βενιζέλο για τα χημικά της Συρίας

Την αντίθεση του επιχειρηματικού κόσμου της Μεσσηνίας στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στην Μεσόγειο, εκφράζει με επιστολή του στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας.
Στην επιστολή του το Επιμελητήριο σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, τον όποιο εκπροσωπούμε αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της περιοχής μας».
Προσθέτει πως «έγκριτοι επιστήμονες της χώρας μας, έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου καταστροφής χημικών όπλων».
Το Επιμελητήριο, αφού επισημαίνει την αντίθεσή του στην προοπτική καταστροφής των επικίνδυνων αυτών χημικών ουσιών στη Μεσόγειο, υπογραμμίζει πως «η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει την απόθεση των χημικών αποβλήτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό της χώρας μας».
Τέλος, καλεί τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να προβεί «σε κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά (όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική), με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, όχι μόνο του τόπου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο σε πολλές περιοχές της χώρας

 Για αύριο Σάββατο 5 Ιουλίου 2014, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για τις εξής περιοχές:
Περιφέρεια Αττικής και Νήσων, Περιφέρεια Κρήτης, περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (νήσοι Λέσβος, Χίος, Σάμος, Ικαρία), περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), περιφερειακή Ενότητα Ευβοίας ? κεντρική και νότια Εύβοια, περιλαμβανομένης της νήσου Σκύρου, περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας , περιφερειακή Ενότητα Κορινθία και περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας (ανατολική και νότια).
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου