Ηταν περίπου δέκα κορίτσια, καλλιεργημένα, καλλίγραμμα, δυο-τρία μάλιστα και δίμετρα, που εργάζονταν νυχθημερόν στο επιτελείο του κ. Ι. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Τα αποκαλούσαν «οι αμαζόνες του Στουρνάρα»που αποτελούσαν για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα το alter ego του υπουργού Οικονομικών. Και το ερώτημα που τίθεται είναι: Τι γίνονται όλα αυτά τα κορίτσια τώρα που ο κ. Στουρνάρας «μετακόμισε» στην Τράπεζα της Ελλάδος; Σύμφωνα με το ΒΗΜΑτοδότη το πράγμα που έκανε υπό τη νέα ιδιότητά του είναι να πάρει μαζί του την πιο στενή  συνεργάτιδά του, την κυρία Αλίκη Δουλή, η οποία, να σημειώσω, είναι εκπαιδευτικός. Ο κ. Στουρνάρας την έχει «κληρονομήσει» από την κυρία Αννα Διαμαντοπούλου και της είχε αναθέσει την παρακολούθηση της εφαρμογής των προβλέψεων του Μνημονίου.

Οι άλλες;  Αν εξαιρέσει κανείς την κυρία Τόνια Μπικάκη, τη γραμματέα του, που κι αυτή μάλλον μετακομίζει στην Τράπεζα της Ελλάδος, οι υπόλοιπες μένουν... ορφανές. Δηλαδή, όχι τελείως ορφανές, αφού ήταν αποσπασμένες από άλλα υπουργεία στο Οικονομικών και επιστρέφουν στα υπουργεία τους, εκτός αν συμβεί κάτι διαφορετικό.

Επίσης, την προσοχή του στη στελέχωση του γραφείου του έχει στρέψει ο νέος υπουργός Οικονομικών κ. Γκίκας Χαρδούβελης. Μαθαίνω ότι διευθύντρια του γραφείου του τοποθετήθηκε η κυρία Ευτυχία Μιχαηλίδου, αλλά ο υπουργός δεν προχώρησε σε ειδική πρόσληψη. Την «κληρονόμησε» από παλαιότερους υπουργούς Οικονομικών. Η κυρία Μιχαηλίδου είχε συνεργαστεί και με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου. Μία από τις γραμματείς του κ. Χαρβούβελη είναι η κυρία Νατάσα Ρόβα, παλαιότερα συνεργάτις του κ. Γ. Φλωρίδη που εν συνεχεία βρέθηκε και στο Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του κ. Λουκά Παπαδήμου. Η στελέχωση όμως του γραφείου του υπουργού Οικονομικών συνεχίζεται, αλλά, όπως μου λένε, χωρίς να κάνει καμία πρόσληψη, απλώς αξιοποίηση του υπάρχοντος στελεχικού δυναμικού.

Αλλη μία απώλεια στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης θα είναι αυτή της κυρίας Χριστίνας Παπακωνσταντίνου, γραμματέως Δημοσιονομικής Πολιτικής. Η εργατικότητά της είναι παροιμιώδης, αφού είχε πέσει τουλάχιστον δύο φορές θύμα... υπερκόπωσης - τη μία φορά μάλιστα ενώπιον των Τροϊκανών. Η κυρία Παπακωνσταντίνου αυτό το διάστημα βρίσκεται κοντά στον αναπληρωτή Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα και είναι πολύ πιθανόν  να αναχωρήσει από το υπουργείο ή να πάρει απόσπαση για κάπου αλλού αφού ο σύζυγός της έχει ήδη πάρει μετάθεση για το Παρίσι.